Якщо не Італія, то куди? Які країни Європи відкриті для нас в новорічний період

Якщо не Італія, то куди? Які країни Європи відкриті для нас в новорічний період
  • Новорічні та різдвяні свята на порозі, і багато вінничан планують поїздку до Європи.
  • Проте ряд країн, як от Італія, вже закрили кордони для українців через нову хвилю зараження коронавірусом.
  • У які європейські міста все-таки є шанс гайнути на Різдвяні свята?
  • Що робити, якщо на руках куплені квитки на авіарейс, а кордони для українців закрили?

В Європі нині атмосферно: можна потрапити на святкові ярмарки, а заодно — влаштувати Різдво та Новий рік, які надовго запам'ятаються. 

Як правило, все найцікавіше в європейських країнах відбувається не на Новий рік, а на католицьке Різдво (25 грудня). І для того, щоб повністю зануритися в святкову атмосферу краще приїхати заздалегідь.

У вінницьких турагенціях кажуть, що вакцинованих городян все більше, тому європейський напрямок для туризму нині доволі популярний.

Відео дня

Хоч до свят лічені дні, але ще є шанс спланувати подорож в одне з атмосферних європейських міст — було б бажання. Романтична Італія днями, через карантинні обмеження, закрила в'їзд для Українців. Проте багато не менш цікавих країн можна відвідати у цей казковий період.

Правила в’їзду змінюються дуже часто. Зараз країни Європи почали впроваджувати вимогу негативного тесту навіть для вакцинованих мандрівників.

Будапешт (Угорщина)

Гарною ідеєю долучитись до яскравого святкування Різдва та Нового року — буде поїздка до Будапешта. Місто, яке поєднує у собі надзвичайну архітектуру, з королівськими палацами та неймовірними кам'яницями — і надсучасні арт-локації та затишні кафе. У Будапешті вам точно не доведеться сумувати — свята будуть яскравими й смачними.

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тест), отриманий не пізніше 72 годин на момент в’їзду,
  • український чи угорський сертифікат про вакцинацію (разом з громадянами, які мають сертифікат, також можуть без обмежень в’їжджати діти до 18 років),
  • вакцинація повиннна бути повною і з моменту отримання останнього щеплення повинно пройти мінімум 14 днів.

Приймається виключно негативний ПЛР-тест, негативний тест на антиген не приймається. 

Скільки коштують квитки: ціни на квитки в один бік на сайтах лоукостерів стартують від 964 грн.

Відень (Австрія)

Відень — місто, яке гарне у будь-який час року. Але в сяйві різдвяних вогнів особливо.

У різдвяні дні по всьому місту відкриваються десятки ярмарків, місто прикрашене яскравими вогнями і гірляндами, тисячі австрійців і гостей Вени пригощаються глінтвейном, смаженими ковбасками, пряниками, штоленами, шоколадом, катаються на святкових каруселях і веселяться на вулицях міста.

Що потрібно, щоб полетіти. В Австрії з 20 грудня почали діяти нові умови туристичних та ділових поїздок. про це повідомило посольство України в Австрії. 

Надалі поїздки без самоізоляції можливі лише для людей, які вакциновані від коронавірусу або нещодавно перехворіли. 

Обидві ці категорії також повинні будуть надати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не більш ніж за 72 години до прибуття. Для невакцинованих українців в’їзд з туристичною або діловою метою наразі неможливий. 

Щеплення вакциною Covishield, Sinopharm and Sinovac дозволяють в’їхати до країни, але з ними неможливо буде потрапити в готелі, ресторани, культурні заклади, на гірськолижні підйомники тощо.

В’їхати без щеплення, з подальшою самоізоляцією, можуть лише громадяни Австрії або інших країн ЄС та особи, які мають дозвіл на проживання в Австрії. У такому випадку передбачено обов'язкову онлайн реєстрацію, необхідність здачі тесту та можливість припинення карантину на 5-й день, якщо тест буде негативним.

Скільки коштують квитки: ціни на квитки в один бік на сайтах лоукостерів стартують від 1114 грн.

Амстердам (Нідерланди)

Різдвяні свята в Голландії — це справжня казка, з різдвяними ярмарками, відвідуванням музеїв, прогулянками атмосферними вуличками й новими знайомствами. Новорічні тури обов'язково приведуть до столиці — Амстердам.

З початку грудня до кінця січня в Амстердамі проходить Фестиваль Світла (Amsterdam Light Festival). Щовечора на відомих будівлях з'являється цікаве й красиве підсвічування. Щоб краще роздивитися це прекрасне явище, можна відправитися на прогулянку по каналам на лодці.

  •  заповнену Декларацію про вакцинацію від COVID-19
  •  доказ вакцинації, визнаний Нідерландами;
  •  підтвердження вашого зворотного рейсу.

Скільки коштують квитки: лоукостери пропонують квитки до міст Нідерландів від 739 грн. в один бік.

Цюрих або Женева (Швейцарія)

На Різдвяні свята неймовірною ідеєю буде полетіти до казкової Швейцарії. Тут вам точно не доведеться сумувати, адже країна взимку неймовірно гарна, у ній знаходяться топові гірськолижні курорти, а також всесвітньо відомі архітектурні пам'ятки.  Наприклад у Цюриху, таким є собор Гроссмюнстер — храм, побудований романському стилі, що зводився понад двісті років. А ще Швейцірія це, безумовно, про атмосферу, свято, всесвітньо відомі бренди і смачну їжу.

Що потрібно, щоб полетіти. При в’їзді до Швейцарії необхідно пред’явити:

  • Cертифікат про повний курс вакцинації (якщо після отримання останньої дози минуло 14 днів).
  • Негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин до в’їзду.Після прибуття, між 4-м та 7-м днем перебування, необхідно зробити повторний ПЛР-тест, або швидкий антиген-тест.
  • Особи, які в’їжджають до Швейцарії, повинні заповнити при в’їзді спеціальну онлайн-форму

Скільки коштують квитки: згідно з розцінками на сайтах українського перевізника, квитки в один бік на свята обійдуться від 7 684 грн.

Афіни (Греція)

Попри те, що морський сезон у Греції завершився — Афіни прекрасні весь рік.  На свята туристи зможуть погуляти атмосферними локаціями міста, відвідати музеї й визначні пам'ятки, а також посидіти у затишних ресторанчиках із смачною місцевою їжею.

  • Негативний результат ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який зроблений не раніше ніж за 72 години або негативного результату лабораторного тесту на антиген (швидкий тест), який необхідно зробити не раніше ніж за 24 години до прибуття.
  • Заповнену спеціальну форму PLF (бланк локації пасажира заповнюється на кожну особу окремо) за 24 години до перетину кордону.
  • Сертифікату про щеплення із зазначенням інформації, що минуло 14 днів з часу повної вакцинації проти Covid-19, кількості отриманих доз та дати їх проведення.

Кожному в’їжджаючому в Грецію, незалежно від наявності у нього вищевказаних свідоцтв, буде проведено експрес-тестування на Covid-19. У разі відмови громадянина від проходження тесту, компетентні органи мають право заборонити в’їзд в країну.

Скільки коштують квитки: згідно з розцінками на сайтах лоукостерів, придбати квитки можна від 698 грн.

Барселона (Іспанія)

Іспанія прекрасна в будь-яку пору року, а Барселона — завжди гарний вибір для святкового настрою. Місто, в якому можна відчути себе в казці не лише на свята. Але під час Різдвяного періоду — атмосфера буде по-справжньому неймовірною. Тож, якщо ви бажаєте зустріти свята, милуючись шедеврами Ґауді, відвідуючі музеї і смакуючи паелью — вам точно до Барселони.

Усі пасажири, які мають на меті в’їхати до Іспанії, підлягають проходженню санітарного контролю у першому пункті в’їзду, який передбачає щонайменше перевірку документів, візуальне обстеження та замір температури безконтактним способом.

Скільки коштують квитки: згідно з цінами на сайтах лоукостерів, квитки до Барселони можуть обійтись від 70 євро (приблизно 2160 грн) в один бік.

Останні новини про відкриття кордонів країн

  • з 21 грудня Фінляндія вимагає вакцинацію + негативний тест для в’їзду
  • з 20 грудня Австрія вимагає вакцинацію + ПЛР-тест для в’їзду
  • з 20 грудня Швейцарія вимагає вакцинацію + негативний тест для в’їзду
  • з 19 грудня Греція вимагає негативний тест від всіх мандрівників + тест по прильоту
  • з 16 грудня Нідерланди перенесли Україну до країн високого ризику, для в’їзду достатньо вакцинації без тесту
  • з 15 грудня Кіпр вимагає два тести по прильоту (ПЛР та антиген)
  • з 15 грудня Польща вимагає вакцинацію (не Коронавак) + негативний тест для в’їзду
  • з 10 грудня Румунія вимагає вакцинацію (не Коронавак) + ПЛР-тест для в’їзду без карантину
  • з 7 грудня Великобританія вимагає вакцинацію + негативний тест для в’їзду + тест по прильоту
  • з 5 грудня Ірландія вимагає тест від всіх
  • з грудня Норвегія вимагає вакцинацію і тест по прибуттю
  • з 4 грудня Франція  вимагає вакцинацію (не Коронавак) + негативний тест для в’їзду.

Перебронювати

Що робити, якщо на руках куплені квитки на авіарейс, чи оплачена турпутівка, а кордони для українців через нову хвилю зараження коронавірусом?

— Викуплені тури ми пропонуватимемо клієнтам перебронювати на інші дати, — розповіла туроператор Олена Морозова.— Це дозволить їм зберегти свої гроші, а нам — не порушити закон. Якщо ж клієнт відмовиться від оплаченої путівки, то ми повернемо передоплату, але не всю, а за вирахуванням грошей, які ми вже витратили на організацію відпочинку клієнта. Пандемія, епідемія, масове захворювання — це форс-мажорна обставина, і туроператор має право не повертати гроші за оплачені тури, але ми не відмовляємось від своїх зобов'язань та знайдемо для наших клієнтів новий варіант поїздки.

Менеджери з туризму нагадують, що перед тим, як купувати квитки до іншої країни — варто перевірити правила в'їзду. 

 

Читайте також:

Ялинка 28 метрів у сріблясто-синіх відтінках. У парку відкрили головну новорічну красуню Вінниці

ВІН І ВОНА. Що подарувати на Новий Рік коханим? Підготували оригінальні та милі ідеї

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up