Ялинка 28 метрів у сріблясто-синіх відтінках. У парку відкрили головну новорічну красуню Вінниці

Ялинка 28 метрів у сріблясто-синіх відтінках. У парку відкрили головну новорічну красуню Вінниці
  • На Миколая, 19 грудня, в Центральному парку ім. М. Леонтович відбулося відкриття головної ялинки Вінниці.
  • Розповідаємо, як запалювали новорічну красуню цього року та чи сподобалися вінничанам, що були на відкритті, нові атракціони.

Раз, два, три — і запала новорічними вогнями 28-метрова ялинка у Центральному парку ім. Леонтовича. 19 грудня, якраз до свята Миколая, у Вінниці відкрили головну новорічну красуню. Окрім цього святкового дійства, на всіх вінничан і гостей міста чекала зустріч зі Святим Миколаєм, церемонія запалення вогнів та концертна програма. 

У цьому році головна ялинка міста дещо змінила свій вигляд. Крім звичних іграшок, її прикрашають світлові 3D кулі та нові декоративні елементи.Також змінилася кольорова гама.

Основні кольори 28-метрової красуні — синій, жовтий та срібний. Срібний колір тому, що 2022 рік — рік Білого водяного тигра. Синій та жовтий — це кольори українського стяга, адже у цьому році відзначали 30-річчя Незалежності. 

Відео дня

Також ялинку прикрашають іграшки у вигляді великих бурульок та куль, квіти золотавого, срібного та синього кольорів, нові дерев'яні декоративні елементи у вигляді чобітків та рукавичок.

Спеціальний гість, який на святі запалював разом з ялинкою був Ivan Navi, український співак, півфіналіст шоу «Голос країни», двократний номінант музичної премії YUNA.

За словами Максима Філанчука, директора департаменту культури міської ради, Ivanа Navi обрали  вінничанам під ялинку, оскільки співака визнано «найкращим виконавцем 2020 року, як абсолютного лідера серед українських та закордонних виконавців за ротаціями на радіо». 

Не лише в день відкриття біля головної ялинки свято. До 14 січня в парку проходитимуть концерти, фестивалі, конкурси, дискотеки, караоке-шоу.

У цьому році розважитися також можна на святкових новорічних локаціях, які розгорнулися в «Зимовому містечку» Центрального парку ім. М. Леонтовича. 

Нагадаємо, що крім ковзанки, в парку розташувалися ярмарок зі смаколиками з усієї країни, дитячі та сімейні атракціони, а також гіроспуск на дискових санчатах. 

Ось подивіться, як на вперше облаштованій у парку гірці прокаталися керівники міста та області: Моргунов, Борзов і Соколовий:

Нагадаємо, минулого року в Центральному парку ялинку не ставили у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Чи скучили за новорічними локаціями вінничани? Схоже, що так. Дощова й вітряна погода багатьох не налякала. Але чи дотримувалися вони, скажімо, масочного режиму або соціальної дистанції? Абсолютно ні.

Якщо ви не були на відкритті, через погану погоду, з метою дотримання карантину або ж інших прчиин, то подивіться у нашому відео сюжеті, що сьогодні відбувалося у парку: 

 

Читайте також:

Тест від 20minut.ua: наскільки добре ви знаєте новорічну Вінницю?

Ляльку Барбі та різочку. Що знаходили на свята під своїми подушками відомі вінничани

Тест до Дня святого Миколая. Що ви знаєте про доброго чарівника

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Пастушенко

    Какой же белый?если черный водяной.п.э.на елке допускается черный.голубой.золотой и др.пастельные тона.кроме красного.А сам то год начнется.когда елку уже уберут.с 1 февраля.
  • Александр Шмырев

    На смену металлическому быку, по восточному гороскопу, символом Нового года становится черный водяной тигр. Стихия года — вода.  а не белый

keyboard_arrow_up