Історія про маршрут Camino Podolico ввійшла у ТОП-20 конкурсу Ради Європи

Історія про маршрут Camino Podolico ввійшла у ТОП-20 конкурсу Ради Європи
  • Camino Podolico — пішохідний маршрут за моделлю шляхів Святого Якова. Розповідь про нього, яку написала вінничанка-координаторка проєкту ввійшла у двадцятку конкурсу Ради Європи. 
  • Тепер автори проєкту з розвитку маршруту матимуть шанс отримати грант до 10 тисяч євро вже цієї весни.

Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова — це культурно-пізнавальний та екологічний маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар на зразок Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела у Іспанії. Про це читаємо на сайті проєкту. Маршрут поєднує 13 точок Вінницької та Хмельницької областей.

Розповідь про роботу над цим туристичним маршрутом Camino Podolico увійшла в ТОП-20 міжнародного конкурсу «Історії Днів європейської спадщини», який проводить Рада Європи. Автори проєкту з розвитку Подільського шляху святого Якова матимуть шанс отримати грант до 10 тисяч євро вже цієї весни.

Відео дня

Прочитати всю розповідь ви можете ТУТ. Участь у конкурсі історій взяла Валентина Пікульська. Вона головна координує проєкт Camino Podolico з 2021 року.

«Під час написання цієї історії я згадувала усю роботу, яка була пророблена нами у 2021 році. Це був нелегкий шлях — створити культурний маршрут з “нуля” й зацікавити громади і місцевих мешканців брати участь у проєкту, ба більше — популяризувати маршрут серед українських шанувальників ідентичних маршрутів у Європі», — говорить головна спеціалістка відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста і туризму Вінницької міськради Валентина Пікульська.

Всього у рамках конкурсу історій Днів європейської спадщини опублікували 123 розповіді учасників (https://bit.ly/3KIQY8o). 

«Через місяць маємо подати розширену заявку і тримати кулаки, щоб увійти до десятки переможців. Цей маршрут затребуваний навіть нині, коли через війну ми були змушені поставити проєкт на паузу. Долучені громади не перестають шукати можливостей для розвитку цієї ініціативи, щоб у майбутньому продовжити його до кордону з ЄС та увійти до Європейської федерації Шляхів святого Якова», — говорить директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.


Читайте також:

Куди іти на Великдень? Список українських церков у Вінниці (храми ПЦУ та УГКЦ)

Сезон фотосесій на Порика офіційно відкритий. У Вінниці зацвіли сакури (ФОТО ДНЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up