Бюджетно по Європі — мало багажу, багато вражень! Поради вінничанки

Бюджетно по Європі — мало багажу, багато вражень! Поради вінничанки
  • Мандрівниця Ірина Пишна розповіла, як подорожувати Європою, економлячи не тільки гроші, а й свій час.
  • А також про моду на хостели та що брати із собою у мандри на тиждень.
  • І чому знання англійської не завжди допомагає

 

Співзасновниця тур-клубу «Бідняжка» Іра економно подорожує близько 10 років. За цей час у неї зібралося багато знань, корисної інформації і порад, якими вона поділилася в «Тревел клабі» креативного простору «Артинов».

Хостели — новий тренд

Як говорить Ірина, зараз багато людей, що подорожують, надають перевагу хостелам, середня вартість яких у Європі — 10 євро:

— Мені здається, це зумовлено тим, що всі ми хоч і перейшли в соціальні мережі, але все одно маємо зустрачатися вживу. Люди сидять в інернеті, списуються, такі френдлі. Але по суті всі дуже самотні. Хостели — це місця, де люди хочуть збиратися разом і говорити, ділитися своїми емоціями. Завжди є живе спілкування. До того ж, у Європі вони кращі за наші. Наприклад, у Мадриді ви можете натрапити на безкоштовні вечері і сніданки. А всі мешканці в них “драйвують”.

Відео дня

 

Іра Пишна. Іспанія

 

До речі, в середині листопада вінничанка літала в Іспанію менше ніж за 100 євро туди-назад. Лоукостер — Ryanair. Там з подружкою навчилися економити і свій час, і гроші. У самій країні вони робили нічні переїзди на автобусі між містами. Наприклад, з Барселони до Мадрида їхали цілу ніч. Спали. А вдень гуляли містом і відвідували екскурсії. У обід заселялися в хостел.

Друг Іри поділився з нею власним лайфхаком щодо віз в Іспанії. А вона — з вінничанами. Зараз в Іспанію дуже легко отримати візу напряму через іспанське консульство в Києві. А не через польське у Вінниці, де треба чекати своєї черги. Вам потрібно лише надати свою виписку рахунку — підтвердження того, що у вас є достатньо грошей. Потім надати підтвердження, що ви забронювали готель, і все.

 

Чи потрібно знати англійську

Коли Ірина Пишна їздила в найперші свої подорожі за кордон, її англійська була на рівні «How are you».

— Мені здавалося, що я не дотягую до нормального рівня володіння мовою. Тут пішла на курси,  знання вже є. Приїжджаю я в Іспанію, думаю: «Попрактикую я свою англійську». А люди не знають англійської. Тобто, в яку б країну ви не приїхали, вам не обов’язково знати англійську. У світі є одна спільна мова — це мова жестів.

 

 

Як знайти потрібне місце

Іра радить знати чітко, що ви хочете побачити в країні, в яку збираєтеся їхати. Тоді ваша подорож буде мати якийсь зміст. А краще виписати ці об’єкти, їх правильні назви, бажано англійською.

— Коли ви підходите до будь-кого з перехожих і запитуєте: «Where is the place?» люди можуть і не знати конкретно,  але вони хоча б зорієнтують і підкажуть в якому напрямку приблизно рухатися, — розповіла Ірина. — У якій би країні ти не був, завжди є хороші люди і вони навколо вас. Не бійтеся в когось щось запитати.

Дівчина також користується зручним мобільним додатком MapsWithMe. За допомогою якого, можна, ще перебуваючи в Україні, ввести місце, яке хочеш відвідати, а прилетівши, увімкнути геолокацію — і кружечок веде тебе, куди потрібно.

 

 

Ручна поклажа і багаж

Усі авіакомпанії-лоукостери дозволяють безкоштовне перевезення одного місця ручної поклажі для кожного пасажира. При цьому вага має бути не більше 10 кілограмів. Але, за словами дівчини, буває, що в аеропорту не ставлять обмеження по вазі. Якщо ставлять, то перевіз речей може влетіти вам у копійчину.

— У мене подруга розповідала, що поїхала в Польщу і заплатила, грубо кажучи, 700 гривень туди-назад.  А за багаж довелося викласти 1300 гривень, — каже мандрівниця. — Тому краще перестрахуватися і взяти такий багаж, щоб за нього не довелося доплачувати.

 

 

Що бере із собою

Ірина в поїздках досить практична. Головне для неї — щоб був душ. Не бере зайвого і все вміщує в невеликий рюкзак. Радить одягати зручний одяг, наприклад, якісь джинси, байку. Якщо прохолодно, можна узяти легку курточку.

У рюкзаку Іри:

  • Засоби гігієни

  • Змінна білизна

  • 7 футболок на кожен день

  • Штани

  • Купальник

  • Гумові капці

Окрім цього — документи, телефон, зарядка, фотоапарат, список місць, які хочеш відвідати, і десь 100 доларів на їжу і транспорт. Каже, що найбільше місця займають футболки. І все.

 

 

Читайте також: Як економно відпочити на відомих курортах: Туреччина, Кіпр, Ізраїль

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up