Зруйновану снарядами школу у Медвідці відремонтували? Неправда!

Зруйновану снарядами школу у Медвідці відремонтували? Неправда!
  • Вчителі і батьки учнів школи села Медвідка спростовують інформацію про те, що діти сіли за парти після вибухів на арсеналі
  • Учнів продовжують підвозити на уроки в одну з шкіл Вінниці. Як зустріли їх на новому місці?
  • До свого навчального закладу учні і вихованці дитсадка повернуться після осінніх канікул

До редакції RIA зателефонували з села Медвідка Вінницького району. Сталося це після того, як чиновники управління освіти поширили інформацію, що всі школи, які зазнали руйнувань від вибухів на арсеналі боєприпасів, відремонтовано і діти повернулися на навчання. 

-Приїдьте подивіться на нашу школу, - говорила одна з жінок, яка назвала себе мамою учня. – Ніхто тут не навчається, бо працюють будівельники. Я почула інформацію по радіо, коли збирала дитину на автобус. Син з іншими учнями поїхав у вінницьку школу. Туди їх підвозять з тих пір, як сталася біда з боєприпасами. У нашій школі впала стеля, побило шифер…

У всіх кімнатах обвалилася стеля

У школі села Медвідка справді працювали будівельники. Ремонтували стелю у вестибюлі і двох кімнатах. На подвір’ї у двох місцях лежав старий пошкоджений шифер. Його замінили на нове покриття. Будівельники, які працювали на ремонті, сказали, що вони з Вінниці.

Відео дня

Шкільне приміщення високе. Аби добратися до стелі, потрібні пристосування. На їх монтаж затрачають додатковий час.

Знаходиться робота і для працівників школи. У той день з Вінниці приїхали представники школи №6 – вчителька Лідія Шліхтенко і декілька учнів.

-Ми привезли допомогу, - каже пані Лідія. – Шість відер фарби, кожне по 14 літрів. Для покриття стін, стелі. Придбали її за кошти, зібрані під час Акції милосердя. Вона проходить у нашому закладі після того, як сталася трагедія на складах боєприпасів. У ту ніч, коли відбувалася евакуація, наша школа прийняла людей з Калинівки і навколишніх сіл. Організували для них місце для відпочинку, кому було потрібно, купували заспокійливі ліки. На ранок приготували сніданок. Коли дізналися, що в Медвідці діти ще не можуть навчатися, запитали директора, яка потрібна допомога, і ось привезли фарбу.

Школа у Медвідці має статус навчально-виховного комплексу. Тут під одним дахом школа  для дітей молодших класів і дитячий садок. Загалом 22 учні і 17 дошкільнят.

-Стеля обвалилася у всіх кімнатах, - розповіла журналісту директор Тетяна Вигонюк. – А це загалом 11 кімнат, вестибюль і коридор. Та й накриття довелося замінити, бо побило шифер. Районна влада – і адміністрація, і рада – допомогли матеріалами. робочими руками. Будівельники, за їхніми словами, планують закінчити роботи у понеділок, 23 жовтня, або найпізніше у вівторок, 24-го. Після того приступимо до наведення прядку. Обіцяли допомогти батьки учнів.

До навчання повернемося після осінніх канікул. Тоді ж батьки приведуть своїх діток у дитсадок.

Техпрацівник Медвідської школи Олексанадра Подчешинська працює разом з будівельниками

Медсестра школи Валентина Буздижан переконана, що дітям після пережитого знадобиться ще й психологічна підтримка.

Нагадаємо, осінні канікули завершаться 1 листопада.

Наших дітей дуже гарно прийняли у Вінниці

Дітей з Медвідки підвозять на навчання до Вінниці у школу №5. Чому обрали саме цей навчальний заклад?

-По-перше, територіально ближче, - каже Тетяна Вигонюк. – П’ята школа  на вулиці Богдана Ступки, колишня Павлика Морозова. Не менш важливо, що вона має статус, як і наша, початкової школи. Наші діти продовжують навчатися у тих само класах, що й дома. Для них у вінницькій школі знайшлося місце.

За словами пані Тетяни, дітей з Медвідки зустріли дуже гарно. Як стверджує співрозмовниця, за весь час навчання ніхто з батьків медвідських дітей не нарікав на неприязнь чи інші негаразди. Сільські діти знайшли у Вінниці нових друзів. Про це вони розповідали пані Тетяні.

-У нас нема свого шкільного автобуса, - продовжує директор. – На допомогу прийшла адміністрація Стрижавської школи-ліцею. Надали нам свій транспорт у тимчасове користування. Кожен ранок автобус о 7.30 вирушає з Медвідки, заняття у п’ятій вінницькій школі розпочинаються о 8.30, а о 14-й годині тим само транспортом дітей везуть у Медвідку.

Тетяна Вигонюк зізнається, що не очікувала на таку підтримку адміністрації вінницьких шкіл їхнього навчального закладу. Наприклад, не зверталася по допомогу ні до згаданої школи №6, так само, як і до школи №3. Названі навчальні заклади добровільно надали Медвідці благодійну допомогу.

-Що можу сказати з приводу інформації, що в нас після вибухів діти знов сіли за парти? –перепитує пані Тетяна. – Чула про таке. Так само, як і вчителі, батьки дітей. Комусь хочеться, щоб ми швидше відновили навчання. Нам так само цього хочеться.

Журналіст почув інформацію про відновлення занять у Медвідці ще 9 жовтня. Було це у школі в селі Павлівка, куди з’їхалося високе начальство. У той день після ремонту Павлівської школи діти повернулися до навчання. тоді ж освітяни з обласного департаменту озвучили інформацію, що у всі школи, яким завдано руйнувань вибухами, відремонтовано і в них відновлено навчання.

 

Читайте також:

Вибухи в Калинівці: розказуємо про ТОП-20 подій цього жахіття

У Калинівці вибухнуло більше снарядів, ніж використували за три роки в АТО

Базу в Калинівці цьогоріч перевіряли чотири рази. Проблеми бачили, але нічого не змінили

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up