Знайшли 14-річну Лідію Косецьку та ще одну втікачку. Де були дівчата?

Знайшли 14-річну Лідію Косецьку та ще одну втікачку. Де були дівчата?
Протягом минулої доби поліцейські розшукали двох неповнолітніх дівчат
  • У Вінниці та Вінницькому районі працівники поліції розшукали двох дівчаток віком 13 та 14 років. Одна з них залишила реабілітаційний центр, інша – не повернулася додому після навчання у школі.

Поїхала до Вінниці

Вчора, 10 листопада близько 13 години до поліції надійшло повідомлення від адміністрації Жмеринського центру соціально-психологічної реабілітації дітей про зникнення дівчинки Лідії Косецької.

На пошуки підлітка задіяли поліцейських Жмеринського районного відділу поліції та ювенальних поліцейських Вінницького районного управління поліції. На нашому сайті також оголосили про розшук дівчинки.

— Працівники поліції опитали керівництво та педагогів закладу, а також їх вихованців. З’ясувалось, що неповнолітня могла поїхати до Вінниці, адже раніше мешкала в обласному центрі, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Відео дня

Поліцейські встановили адресу, за якої вона проживала та опитали її господарів. З’ясувалось, що неповнолітня сьогодні приїжджала до них, але де вона наразі перебуває їм невідомо. Дізнавшись про зникнення дитини, власник будинку долучився до пошуків.

Працівники поліції опитали мешканців мікрорайону, перевірили торгові заклади та закинуті місця.

— Близько 20.30 господар будинку повернувся додому. У помешканні він зустрів розшукувану і відразу повідомив працівників поліції, — зазначають у поліції.

З неповнолітньою поліцейські провели бесіду та повернули її до центру.

Поїхала до друзів

Ще одне повідомлення про зникнення 13-річної дитини надійшло до Гайсинського районного управління поліції близько 20.30 від батька неповнолітньої. Чоловік повідомив, що його донька не повернулася додому після навчання у школі.

 

Протягом кількох годин поліцейські розшукали дівчинку в одному з населених пунктів Іллінецької територіальної громади, де вона гостювала у своїх знайомих.

Довідка:

З початку року працівники поліції Вінниччини розшукали 400 дітей, які за різних обставин залишили домівки.

Як діяти, якщо зникла ваша дитина

До поліції Вінниччини майже щодня надходять заяви щодо зникнення дітей, найчастіше це підлітки 14-16 років. Здебільшого діти залишають домівки через непорозуміння з дорослими або прагнення до самостійного життя. За статистикою у 96% випадків дітей знаходяться протягом доби. Саме тому вкрай важливо повідомляти до поліції в перші години після зникнення.

У разі безвісного зникнення дитини батькам необхідно дотримуватися певного алгоритму дій:

  • зателефонуйте найближчим друзям та знайомим вашої дитини. Можливо вона затрималась на прогулянці, в школі чи на гуртку;
  • якщо вам не вдалося самотужки встановити місцеперебування зниклої, не зволікайте, телефонуйте до поліції за номером «102»;
  • обов’язково надайте поліцейським фотографію дитини, яка відповідає її реальному віку, з чітким зображенням обличчя;
  • повідомте правоохоронцям якомога більше інформації про дитину: її звички, вподобання, номер мобільного телефону, а також якими соціальними мережами вона користується.

Що не можна робити, коли дитину знайшли

Після того як дитину розшукали та повернули додому, в жодному випадку не сваріть її. Заспокойте, а згодом поговоріть із нею про те, що сталося, зазначають у поліції.

Аби не потрапляти у такі ситуації поліцейські радять батькам бути уважними до своїх дітей, цікавитися їх дозвіллям та проблемами, будувати довірливі та дружні стосунки аби діти не потрапляли в ситуації, де їм може загрожувати небезпека.

Про те, як шукають людей поліцейські та чи швидко знаходять, редакція писала у статті «Їх шукає поліція. Щоб подати людину в розшук, не чекайте три доби» з історіями безвісти зниклих вінничан.

То що ж треба знати, аби знайти зниклу людину самотужки, та що потрібно робити, якщо своїми силами розшукати пропажу не вдалось? Необхідні для пошуку кроки детально розписані у матеріалі: Рідна людина не прийшла додому? Куди дзвонити в першу чергу і що ще треба зробити

 

Читайте також:

На Вінниччині вводять погодинні відключення світла. Що відомо?

Мешканка Павлівки народила малюка-козака вагою понад п’ять кілограмів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марина Барасій Чорноус

    Боженько милий що коїться! Хоч це суперечить всім нормам виховання, але по срачині і з хати щоб не виходили. Дитя дурновате, а батькам горе потім і вирок за неналежне виховання. Дівки включейти мішки ті що зверху, а не знизу.

    Танюша Погоріло reply Марина Барасій Чорноус

    Марина Барасій Чорноус тому що в наш час батьки нас суворіше виховували і тому ми боялися їх не тому що получимо , а тому що це ж мати чи батько повага якась була в нас, ми боялися вчилів , старших по віку людей які могли нам зауваження зробити, а зараз батьки вчитель не має права , сосіди на вулиці не мають права нічого сказати бо батьки зроблять їх винними а не обяснять дитині що повага має бути і так робити не можна от вони й на голову повилазили ні вчитися не хочуть ні сорому не має , я сама мама і коли треба то я завжди кажу що можна приструнити і треба щоб потім от так не було
  • Наталия Моспанько

    Відпороти добряче, щоб знали на слід. раз. Що ж це за діти такі зараз?!
  • Наталія Новицька

    Діти , зараз такий тяжкий і страшний час а вам хочеться погуляти , чи ви зовсім без мозгів , чи настільки без совісті !? Поліція в цей час і так має достатньо роботи щоб бігати за вами .

    Надія Корітчук reply Наталія Новицька

    Yuriy Anatolievich Ще й вік такий, що вже хочеться попробувати, попробувала тягне далі, а мізків то нуль

    Юрій Паранюк reply Наталія Новицька

    Наталія Новицька книга в сумці, куй на думці

keyboard_arrow_up