На Вінниччині вводять погодинні відключення світла. Що відомо?

На Вінниччині вводять погодинні відключення світла. Що відомо?
  • Сьогодні «Вінницяоблеренерго» отримала розпорядження від Регіонального Диспетчерського Центру «Укренерго» про введення обмежень електроенергії.

Про це повідомляють в «Вінницяоблеренерго» .

Оприлюдинили графік погодинного відключення споживачів (ГПВ). Час обмежень в обсязі:

  • 8.00 - 11.00 год. включно = 14,3МВт;
  • 12.00 - 13.00 год. — без відключень = 0 МВт;
  • 14.00 - 20.00 год. включно = 14,3 МВт.

— Тобто, складені графіки погодинних відключень (ГПВ), 8 листопада застосовуватимуться частково, та не більше 2-ох годин для окремої групи споживачів!!! В разі фактичного вимкнення електроенергії, причину та плановий час ввімкнення можна переглянути на офіційному сайті «Вінницяоблеренерго», а саме на сторінці аварійні вимкнення, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Про причини відключень та орієнтовний час ввімкнення можна дізнатися також:

— Незабаром дізнатися про графік запланованих погодинних відключень (ГПВ), для вибраної адреси можна буде за посиланням - https://voe.com.ua/disconnection/detailed (механізм працює в тестовому режимі), — зазначають у відомстві.

Планові графіки відключень по Україні 

У вівторок, 8 листопада, планові графіки відключень електроенергії застосовуватимуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Запроваджувати графіки аварійних відключень наразі не планується. Про це повідомляє Укренерго у понеділок, 7 листопада, в Telegram-каналі.

У компанії нагадали, що обмеження допомагають знизити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та не допустити повторних аварій.

Укренерго попросило українців споживати електроенергію економно і протягом дня не вмикати в мережу кілька потужних електроприладів. Насамперед це стосується пікових годин з 06.00 до 11.00 та з 17.00 до 23.00.

Внаслідок масованих атак росіян на енергетичну інфраструктуру в Україні почалися відключення світла. Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на 1 листопада країна-терорист пошкодила 40% енергетичних об'єктів України.

7 листопада планові та екстрені відключення електроенергії діяли в Києві та семи областях України.

Додаткове обмеження

Нагадаємо, 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. Були вибухи в Києві, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі також було чутно вибухи. Також декілька вибухів сталися у Львові та області — у Львові в окремих районах зникло світло. На Вінниччині спрацювала ППО.

російські війська бомблять Україну. Повідомлення про вибухи та роботу ППО надходять з різних областей. Енергетичні цілі на Вінниччині потрапили під обстріл ворога 

Впродовж кількох наступних днів, нагадаємо, Укренерго знадобиться додаткове обмеження електроспоживання. Це дасть можливість ремонтним бригадам відновити електромережі і якомога швидше забезпечити знову надійне енергопостачання.

 

Читайте також:

Зима близько: у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин

Якщо вимкнули світло. Шість способів, як зарядити мобільний телефон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Світлана Дацюк

    Згодна, ми не можемо нехтувати цим. Це для нашої безпеки
  • Максим Иващенко

    Треба розуміти що от такі відключення мають бути, адже взагалі будемо сидіти без світла!
  • Олена Клочко

    Якщо є графік не так і страшно
  • Ігор Сердюк

    Погодинні не так страшно, якщо чесно. Зараз треба максимально зменшити споживання для того щоб відбулося відновлення ел.енергії

keyboard_arrow_up