«Знайдено 11 викинутих цуценят»: Історія про те, як у Гайсині добрі люди врятували малих чотирилапих

«Знайдено 11 викинутих цуценят»: Історія про те, як у Гайсині добрі люди врятували малих чотирилапих
"Якесь падло залишило цуценят в полі без води, їжі, жодних шансів на життя", - каже Олена Гросу, одна з тих, хто врятував малих чотирилапих.
  • У полі біля Гайсина хтось викинув 11 цуценят
  • За чотири дні після їх виявлення тварин розібрали люди.
  • На жаль, не всі цуценята вижили.
  • Ця історія має своє продовження.

Про жорстоке знущання над цуценятами розповіла у Фейсбуці гайсинчанка Олена Гросу. Коли журналіст «20 хвилин» хотів уточнити у пані Олени, хто вона — волонтер, яка опікується тваринами, чи власниця притулку, співрозмовниця заперечила. «Я просто люблю тварин, — відповіла вона. — Маю таких само дурних, як я, знайомих, рятуємо хвостатих. Лікуємо, вакцинуємо, стерилізуємо, шукаємо тих, хто взяв би їх у сім’ю…».

Її допис у Фейсбуці підтверджує небайдуже ставлення жінки до братів наших менших.

Не всіх вдалося врятувати

«Знайдено викинутих 11(!!!) цуценят, — написала пані Олена.  — Повторюю: одинадцять! Два приплоди вивезли за місто, майже в поле. Якесь падло залишило цуценят без води, їжі, жодних шансів на життя. Просто свідомо вивезло і пішло спокійно жити своїм життям. Щоб тобі добра не було!».

Відео дня

Далі авторка зазначила, що малим чотирилапим поталанило, бо їх випадково побачила добра жінка.

Під час розмови журналіста з пані Оленою вона уточнила, що жінку, яка знайшла цуценят, звати Наташа. Вона гайсинчанка. Тварин побачила випадково за цегельним заводом, де починається поле. Жінка написала про це в місцевій групі. Завдяки їй про цуценят дізналася пані Олена.

«Я попросила Наташу взяти цуценят до себе на перетримку, у неї приватний будинок, тому є така можливість, — розповідає Олена Гросу. — Вона погодилася. Пообіцяла їй що максимум за місяць знайду для них господарів».

Серед 11-ти цуценят тільки троє хлопчиків, інші належали до протилежної статі. Троє цуценят виявилися найбільш ослаблені. Ветлікар, якому їх показали, сказав, що навряд чи виживуть. Так і сталося: двоє дівчаток померли навіть після того, як ветеринар надав їм необхідну допомогу, ще одна тварина цієї ж статі, як кажуть, чіпляється за життя, допомагає їй в цьому пані Наталія.

Двох котів підібрала біля ринку «Урожай»

Усі дев’ять цуценят, які залишилися живі, уже мають своїх господарів. Олена Гросу задоволена тим, як швидко відгукнулися небайдужі люди на її пост у Фейсбуці.

Жінка каже, що не пам’ятає такого випадку, щоб протягом чотирьох днів їй вдалося прилаштувати дев’ятеро бездомних собак.

«Прямо розібрали одразу, — говорить вона. — Хоча дівчаток беруть з меншим бажанням, ніж хлопчиків, але тут це не стало на заваді. Майже всі малюки залишилися у Гайсині або селах району. Двох відвезла у селище Ольгопіль  — хлопчика й дівчинку. Там знайшлися люди, які виявили бажання взяти, щоправда, за умови, якщо привеземо їм додому. Попросила чоловіка своєї подруги і поїхали в Ольгопіль, повезли».

Для порівняння пані Олена навела інший приклад. Каже, недавно чотири хвости — двох собак і стільки ж киць — прилаштовувала протягом пів року. Саме стільки часу знадобилося, аби знайти для них господарів.

Під час нашої розмови пані Олена їхала в село Кущинці Гайсинського району. Уточню, це в неділю, у вихідний день.

«Люди подзвонили, що хтось вигнав з дому собаку, і тепер він ходить вулицями, — розповідає пані Олена. — Ми його завезли у в ветеринарну клініку, стерилізували і тепер везу новим господарям, знайшлися охочі взяти собаку».

Як пояснила співрозмовниця, допоміг транспортом один з чоловіків, йому уже 79 років, незважаючи на це,виявив бажання допомогти, бо ж йдеться про тварину. Це люди можуть собі дати раду, а собакам потрібна допомога. Хто, як не люди, можуть її надати?

«На щастя, є такі люди, декого з них знаю особисто, — продовжує Олена Гросу. — У Вінниці такими волонтерами є Оля Танаскова, Іра Волосенко, Наташа Старинець».

Понад п’ять років пані Гросу займається порятунком собак. Почалося все з історії у Немирові. Коли проїжджала через містечко, побачила пораненого собаку. Спершу мала намір повідомити про це волонтерам. Однак у нею промайнула думка: хочеш щось зробити, зроби це сама. Того собаку вилікували. Відтоді пані Олена не перестає займатися цією непростою і дуже клопітною справою.

Запитую. Чи є в геї вдома врятовані тварини. «У мене чотири хвости дві собаки і стільки ж котиків, — каже вона. — До речі, котів забрала біля ринку «Урожай», їх витягнули з-під коліс автомобіля».  

На лікування і стерилізацію потрібні кошти

Лікування, вакцинація, стерилізація тварин коштує немалих грошей. Стерилізувати мають також цуценят, знайдених на полі в Гайсині. Щоправда, не тепер, а з часом. За словами співрозмовниці, це мають робити  восени. Господарі, які взяли тварин, просять допомогти їм в цьому.

Крім того, попросила стерилізувати свою собаку пані Наталія, жінка, яка знайшла 11 цуценят. За словами пані Олени, уже  домовилися в клініці. Жінка не залишилася байдужою, не пройшла мимо викинутих цуценят, навзаєм їй нададуть допомогу.

Щоб лікувати, вакцинувати, стерилізувати тварин, потрібні кошти. Тому співрозмовниця звертається через наш сайт до небайдужих підтримати їх в цьому.

Коштів потрібно багато. 

Ціна за одну вакцину 250 гривень.

Мішок недорогого корму десь 700 гривень.

Вакцинувати треба всіх, причому двічі, на їжу теж треба чимало.

От і рахуйте, бо в мене від цих підрахунків волосся дибки.

Банківські картки для надання допомоги:

4149 6090 1656 0767 Гросу Олена,

4149 4990 7290 7775 Мігаль Ельміра.

Читайте також:

Про вінницький борщ з вишнями і політику: наша популярна страва — у книзі рецептів у Брюсселі. Хто представив її?

Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • АННА

    Нелюди, нащо викидати на полі,  підложіть десь під кафе де люди....
  • Nelia

    Ті хто простш любить тварин, набагато більше роблять для них, ніж вінницькі волонтери

    Ирина Волосенко reply Nelia

    У Вас вкрай недостовірна інформація.

    Вінницькі волонтери роблять грандіозну роботу - щодня, щогодини, щохвилини.

    Ласкаво просимо до нашої компанії!
  • ДИВИСЬ ПРОФІЛЬ

    Всім привіт вже як 3 місяць служу в ППО і вирішив створити свій канал де буду викладати коли буде запуск , куди і що летить
    Прошу підтримайте мене будь ласка , це важливо , канал без реклам.
    Посилання в шапці профілю

keyboard_arrow_up