Зміни Замостянської: старі дерева знесуть, а нові посадять (ОПИТУВАННЯ)

Зміни Замостянської: старі дерева знесуть, а нові посадять (ОПИТУВАННЯ)
  • У мерії показали проект реконструкції вулиці Замостянської. За ним будуть нові дороги, тротуари, освітлення та велодоріжка
  • А ще повне озеленення — на малюнку видно, що замість старих дерев висадять сакури та інші породи
  • Як до цього ставляться вінничани?

Нещодавно міський голова Сергій Моргунов показав у своєму фейсбуку як виглядатиме Замостянська після реконструкції. За його словами ремонти триватимуть два роки: перший етап включатиме роботи на ділянці від проспекту Коцюбинського до вулиці Стеценка, другий – від Стеценка до Стрілецької. Ремонт триватиме два роки.

На малюнку видно, що будівельники зроблять нові місця під зупинки трамваю. А дерева, які висадять на алеї по вулиці Замостянській — схожі на рожеві сакури.

Відео дня

Керівник проекту, очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко розказав, що заплановано зробити капітальне оновлення тротуарів, доріг, освітлення, комунікацій. Зокрема, є й «пропозиція повністю замінити озеленення на алеї». Себто, зрубати старі та хворі дерева, а на їх місце — висадити нові.

Журналіст зробив невелике опитування та дізнався у вінничан чи подобається такий проект та як ставляться до заміни старих дерев на сакури?

— Боже, як гарно! Мені подобається. А те що дерева повирізають, то мене особливо не бентежить — чесно, вони ніякі. Якщо посадять гарніші дерева, то буде краще. Давно потрібно було відремонтувати цю вулицю, бо кожного дня прохожу і жахаюся від вигляду цього скверу, — розказала студентка Юлія.

— Я за зміни у місті. Тим паче, що це позитивні зміни. А дерева на вулиці 50-річчя Перемоги вже старі. Думаю, що пора їх замінити на нові, молоді й гарніші, — розказав інвентаризатор Валерій.

— Це сакури? Ну непогано. Як би ще й інші дерева посадили, а не тільки ці сакури - то буде круто. А будуть проспект Коцюбинського ремонтувати? Хочу, щоб відновили колію через проспект як-то колись було. Бо так швидше можна було доїхати до вокзалу, — сказала медсестра Ольга.

— Дуже дивно тут розташовані зупинки трамвайні. Не зрозуміло, а як же заходити у трамвай? Треба або двері з іншого боку ставити, або проект перероблювати. За дерева особливо не переймаюсь, від них тіні ніякої. Але думаю, що не на часі такі глобальні ремонти — у країні війна. Може ці кошти передати краще на зброю для наших бійців? — розказав пенсіонер Іван.

Опитування

Опитування. Що треба робити з деревами на цій алеї?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Порошок

    Вчора ж була стаття, про це. Для чого дублювати? Чи там були коментарі не угодні? і журналістам заказуху замовили, щоб відбілили сфінктер ВМР. Мені Вінниця з Моргуновим все більше нагадує Астану з Назарбаєвим чи Грозний з Кадировим, як царьку в голову вдарило, так воно і буде. Нажаль чим більше промахів у мера, тим швидше його змінять. Що у цих колгоспників в головах,  чому хотять висадити декоративні карликові дерева,  замість повноцінних дорослих дерев з розсадника,  які одразу приживуться. Подивіться в Москві на тверській вулиці, які липи посадили, якщо Берлін не показник, місто вже виглядає лисим, а незабаром перетвориться в пустелю

    Порошок reply Порошок

    Москва, вулиця Тверська

    Порошок reply Порошок

    Париж, площа Вогезів, під сакурами,так не посидиш
  • ваняк

    как же власти уже за*рахали этим вырезанием деревьев... дороги делайте, что бы по городу ездить было нормально, и новые машины через год-два не звенели разболтанными болтами. Я люблю свою страну, но всем сердцем ненавижу эту сраную власть, которая только пилит бабло при этом делая вид что, что-то меняется. Тендер выигрывают те, кто за меньшее бабло сделает, вы идиоты совсем? или вам непонятно что если предлагают за меньшие деньги значит будут пилить выделенное бабло, и качества работ хватит на пару лет... Где я живу?( пипец... в нашей стране с такой властью думать о благосостоянии и чистоте, как например в японском городе в котором 80% отходов всех жителей перерабатываемые, а остальные 20 сжигаются в электростанциях - можно будет через лет 100, а то и больше

    Юрий Бондарук reply ваняк

    Правду кажеш!
  • Надежда Деянова

    Дерева потрібно зберегти. Зелених насаджень у Вінниці стає все менше....
  • Юрий Бондарук

    Не знаєте, що робити для благоустою міста? Куди ще "подіти" гроші? ДОРОГИ ЗРОБІТЬ І ТРОТУАРИ! А ще: загальні ПАРКОВКИ для автомобілів, на ті самі Замостянській!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up