Зима у Вовчинцях: бабуся на санях, рибалка – на авто марки «Вона без нього не поїде»

Зима у Вовчинцях: бабуся на санях, рибалка – на авто марки «Вона без нього не поїде»

Те, що спосіб і ритм життя у місті і селі зовсім різні, зайвий раз підтверджують світлини, зроблені журналістом 20 хвилин/ RIA у селі Вовчинці Козятинського району. Коли село замітає снігом, що інколи, як кажуть, не пройти-не проїхати, селяни кожен по-своєму дають собі раду

Колоритний на вигляд дядько Льоня, так він відрекомендувався при випадковій зустрічі на головній вулиці Вовчинець, повертався з магазину. Ттягнув сани, на яких сиділа закутана у теплий одяг і хустину, жінка. Сказав, що це його дружина. «А нащо вам, як її звати?» - запитав, усміхнувшись.

— Коли б ще моя бабуся у село вибралася? – каже чоловік. – Сама погано ходить, ноги болять. Літом на руках не понесеш, на велосипед не посадиш, а зимою на санях – самий раз. Вибралися з дому, село побачила, людям себе показали, купили дещо. Що купили? Та що на наші гроші можна купити – хліб і трохи до хліба, то всі покупки.

— Льоня, їдь уже, бо мені в ноги холодно, — каже бабуся. – Замерзну, то ще більше заболію.

Відео дня

— Вона справді прихворіла, — підтверджує чоловік слова жінки. – Але вдома сама не захотіла залишатися. Каже, поїду з тобою, вези на санях, то що мав робити. Мені ж не важко, сніг гарний, сани самі просяться їхати.

Чоловік зізнається, що хотів би більше поговорити, але ж - холодно.

— Приїжджайте до нас літом, тут красота – не налюбуєтеся, - каже він.

Запитую, чому село називається Вовчинці. «Мабуть, колись у нашому лісі багато вовків водилося, — відповідає, далі тягнучи сани. – Хто його тепер розбереться, чому і що. А ліс, подивіться, до самого села підступає».

Трохи далі на очі потрапив незвичний автомобіль. Дверцята без скла. Сідай – і їдь.

— Е ні, цей автомобіль без хазяїна не поїде, —  кажуть хлопці, які проходять поруч. — Запустити цього «джипа» може тільки хазяїн. Він без нього не поїде.

— Хто він?—  перепитую.

— Наш місцевий рибалка.

— А де його можна побачити?

— Хтозна. Кажу ж вам, таку машину не страшно ніде залишити, бо вона без нього не поїде.

Ще одну цікаву деталь на автівці оригінальної марки «Вона без нього не поїде» вдалося розгледіти, коли від’їхали. У дзеркалі заднього вигляду побачили на «джипі» рибалки номерний знак із популярними літерами - ПТН-ПНХ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up