Зібрали чимало мотлоху. Тридцять вінничан провели толоку на річці Тяжилівка

Зібрали чимало мотлоху. Тридцять вінничан провели толоку на річці Тяжилівка
  • У Вінниці відбулось прибирання малої річки Тяжилівка. Долучилося до толоки близько 30 вінничан різного віку. Гуртом назбирали понад 20 сміттєвих мішків сміття.

Мотлоху зібрали багато — від недопалків до автомобільних шин. Про це розповідає на сторінці у фейсбук Вінницька міська рада.

Відзначають, що уже неодноразово місцеві мешканці звертали увагу на занедбаний стан території вздовж провулку Л. Лук’яненка (колишній пров. Ватутіна). Також комунальні служби розчистили гілля, а фахівці Муніципальна варта м. Вінниця навіть виявили місця несанкціонованих скидів у річку з приватної території. 

«Існує міжнародна практика, коли території поблизу річок приводять до ладу, облаштовують освітлення, місця для відпочинку, — каже директорка Інститут розвитку міст / Institute of Urban Development Валентина Ткачу. — У майбутньому це місце може стати тим куточком природи, де можна буде відпочити від гучного міського життя».

Відео дня

Після толоки спільно з місцевими мешканцями фахівці Інституту розвитку міст обговорили проблеми малої річки та що необхідно зробити, аби інтегрувати її у міський простір. Аби краще зрозуміти вінничан, провели анкетування щодо ставлення до малих річок.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up