Журналістика для всіх: Проект закінчився – проект продовжується

Журналістика для всіх: Проект закінчився – проект продовжується
Протягом липня-жовтня 2014 року у Вінниці проходив проект «Рівня можливості: журналістика для всіх» під час якого люди з обмеженими можливостями мали змогу навчитись основам журналістики. Двадцять учасників пройшли всі етапи навчання і отримали сертифікати. У планах організаторів вивести проект на Всеукраїнський рівень.

Звітна конференція проекту пройшла сьогодні, 22 жовтня, в приміщенні інформаційного центру «Вікно в Америку». Учасники проекту та організатори ділились враженнями та говорили про перспективи проекту.
- Я випадково потрапила на прес-конференцію, яка проходила в «Гармонії» і Євген розповідав про одну американську журналістку, яка пересувається на інвалідній колясці, - розповідає учасниця проекту Ольга Бобрусь. – Він ставив її у приклад, що немає для людини нічого неможливого. Після цього тренінгу ця жінка на інвалідному візку стала прикладом для наслідування. І всі ці знання, які я отримала, намагатимусь використовувати у своєму житті.
Після кожного тренінгу учасникам роздавали домашнє завдання і їх публікували на сайті 20minut.
- На сьогоднішній день проект набув широкого розголосу та має вагоме значення для громади. Продемонстрував, що людей з інвалідністю можна навчити основам журналістики та надати можливість реалізувати себе та влаштуватись на повноцінну роботу, - каже Дарья Тіхонова.


За словами організаторів, в майбутньому планується вивести проект на Всеукраїнський рівень. Після тренінгу всі учасники проекту отримали сертифікати.
Нагадаємо, проект «Рівні можливості для всіх» реалізовувався протягом липня-жовтня 2014 року у партнерстві з ГО «Гармонія», з медіа корпорацією «RIA», інформаційним центром «Вікно в Америку», Вінницьким обласним осередком Міжнародної Громадської Організації «Україна – Польща – Німеччина», ГО «Центр громадської активності «РЕЗУЛЬТАТ», Вінницьким міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів «Поділля». За підтримки Відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні. Проект складався з семи заходів на яких учасники відвідували семінари, вебінари та готували практичні заняття. На підсумковому етапі організатори та партнери провели підсумки проекту, виготовили та поширили відео ролик, видали методичний посібник по основам журналістики для людей з інвалідністю. Мета проекту – підвищення рівня соціально-трудової інтегрованості людей з інвалідністю шляхом залучення їх до журналістської діяльності.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up