Журналісти перевірили катамарани та човни на Вишенському озері

Журналісти перевірили катамарани та човни на Вишенському озері
Журналісти 20minut.ua/RIA вирішили перевірити човни та катамарани на Вишенському озері. Чи безпечні вони та скільки коштує задоволення?

В погоні за незабутніми враженнями двоє журналістів, не вміючи ні плавати, ні веслувати, вирушили на озеро. В результаті-  покатались і на човні, і на катамарані. Записали відео-селфі на середині Вишенського озера та навчились, як виїжджати із бухти, пригинаючи голову.


На вході в бухту, яка знаходиться біля рятувальної станції в парку Дружби народів, кореспондентів зустріла жінка-адміністратор. В прокат здаються човни та катамарани. Є нові, а є старі - радянські. Одна година катання - 40 гривень, півгодини - 20 грн. З собою потрібно мати документ, який залишається у адміністратора.

Вирішили спочатку перевірити човен. Запитуємо у адміністратора, як ним кермувати?

Відео дня

- Ось є інструкція, тут можете почитати, - відповідає жінка.

Як кермувати практично нам не показали. Проте адміністратор була люб’язною та всяко допомагала порадами і підбадьорювала.

Перед тим, як сісти в човен, кореспонденти отримали жилети та рятувальний круг.

Човен нам дістався радянський з подвійним покриттям - металевим та дерев’яним. На дерев’яному в декількох місцях є дірки. В човні валялись пластикові стаканчики від попередніх користувачів. В бухті пришвартовані і нові човни, вони легші та новіші. Для романтичного побачення - підійдуть краще.

З собою в човен журналісти взяли друга, який має досвід веслування, але з бухти вчились виїжджати самостійно. На це витратили хвилин 20. Щоб виїхати з бухти, потрібно проїхати під містком. Він дуже низький, тому коли виїжджатимете – пригинайте голову. Загалом, опанувавши греблю, журналісти майже переплили озеро і вдало повернулись. Катались цілу годину. Цього цілком вистачило, щоб навчитись веслувати, навіть якщо вперше на човні і не вмієш плавати.

Після човна, кореспонденти пішли випробовувати катамарани. Там лише два посадкових місця, тому друга залишили на березі. Кермувати ними легше ніж човном, принаймні зрозуміліше.

- Може візьмете, легший катамаран? - радила адміністраторка журналістам.

Однак кореспонденти обрали класичний, теж радянський. З управлінням розібрались без проблем. Набагато важче було проаналізувати переваги і недоліки від такої прогулянки. Плюси: невисока ціна, небуденно, гарні краєвиди, круті селфі, фізичне навантаження на ноги, може замінити звичайний велосипед. Недоліки: під час поїздки дуже шумить, нормально проговорити не вдасться. Коли одному набридне крутити педалі, другому стане дуже важко. Якщо їх взагалі не крутити, почне трохи зносити до берега. Катамаран – не краща ідея саме для романтичної прогулянки. Доречніше взяти човен.

Як працює бухта
Відпочити на воді можна з 12.00 до 20.00. З маленькими дітьми покататися на човні або катамарані не вийде.  Дітям до семи років йти на плавзасоби заборонено. Вінничанам, яким ще немає 16 років, потрібно мати з собою батьків. Поряд є рятувальна станція, однак коли журналісти робили свій експеримент - жодного рятувальника там не було.

Жилети та рятувальний круг вам видадуть перед плаванням. Обов’язково майте з собою документ, його ви залишите як заставу. Не пустять вас на човен і якщо ви не вмієте плавати. Однак це на папері. Насправді ж обоє журналістів, які плавати не вміють, дві години були на воді.

Кореспонденти обходили і інші пляжі міста, але катамаранів та човнів на прокат там не було.

Читайте також:

Перевірили на собі. Атракціони в парку: що, по скільки, і як страшно?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    жахливо все
  • Black Jo

    Чому в "20 хвилин" завжди такі жахливі фото?
  • Анонім

    Плавать они не умеют! Я бы помер от стыда.

    Дарья reply Анонім

    Ну не всі такі спритні як ти, ти взагалі красава.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up