Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» хірургу з Вінниччини. Хто ще вітав вінницьких медиків?

Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» хірургу з Вінниччини. Хто ще вітав вінницьких медиків?
  • Глава держави відвідав медичний заклад, де лікуються українські захисники, і нагородив військових медиків, серед яких — хірург зі Жмеринки Андрій Верба.

Під час візиту до Дніпропетровської області Президент України Володимир Зеленський відвідав медичні заклади, де лікуються українські захисники. Глава держави зустрівся з лікарями та привітав їх з Днем медичного працівника.

«Дякуємо за порятунок наших хлопців і дівчат. За те, що ви віддаєте весь свій час і сили для повернення здоров’я нашим бійцям. Дуже шануємо вас і пишаємося, що в нас є такі лікарі», — зазначив Президент.

Відео дня

Володимир Зеленський побажав лікарям і всім українцям перемоги та вручив державні нагороди і медалі медикам. Зокрема, генерал-майор медичної служби Андрій Верба, який керував порятунком сотень поранених українських військовослужбовців, був нагороджений Главою держави «Хрестом бойових заслуг».

 

Андрій Верба особисто провів понад 460 оперативних хірургічних втручань, пов’язаних із вогнепальними та проникними осколковими пораненнями та іншими хірургічними патологіями різного ступеня важкості.

Крім того, сьогодні інші вінницькі медики отримали у столиці України вітання, відзнаки та державні нагороди з нагоди професійного свята.

Сьогодні у Києві Начальник ОВА Сергій Борзов разом з колегами вшанували пам'ять загиблих медиків під час війни та подякували всім, хто продовжує боротися за здоров’я і життя українців. Про це написали на сторінці Вінницької обласної військової адміністрації.

«За заслуги перед Українським народом цивільним та військовим медикам, серед яких є і вінничани, голова ВРУ Руслан Стефанчук вручив відзнаки Верховної Ради України,  підкреслив очільник області.  Слава нашим медикам! Слава Україні!».

 

Також працівників медичної галузі нагороджували у Вінниці. Від імені усієї громади Сергій Моргунов привітав з професійним святом та нагородив Подяками Вінницької міської ради та її виконавчого комітету близько 30 медиків міста. Подякував лікарям, медсестрам та працівникам лікарень різних ланок за їхню самовіддану працю, небайдужість та професійність. 

— Сьогодні всі ми бачимо, що бути медиком в Україні — це бути готовим працювати 24/7. Рятувати людей, поранених внаслідок ракетних та артилерійських обстрілів. Повертати до життя військових, які боронять нашу країну. 14 липня 2022 року, коли ворог вдарив «Калібрами» по площі Перемоги, вінницькі медики, які були у відпустках, чи відпочивали після чергування, самі поз'їжджалися на роботу і стали на допомогу постраждалим, яких везли в лікарню швидкої медичної допомоги. Переконаний, що такий характер має чи не кожен, хто одягнув білий халат і дав присягу Гіппократа. Дякую кожному, хто присвятив своє життя медицині й працює по совісті, рятуючи людей, — написав мер.

 

Читайте також:

Антисанітарію та дискримінацію засуджених виявили в Ладижинській виправній колонії

До Вінниці приїхала Зеленська. Перша леді поклала квіти біля пам'ятного знака жертвам теракту 14 липня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up