Антисанітарію та дискримінацію засуджених виявили в Ладижинській виправній колонії

Антисанітарію та дискримінацію засуджених виявили в Ладижинській виправній колонії
  • Співробітники Департаменту НПМ Офісу Омбудсмана спільно з представниками громадськості відвідали Ладижинську виправну колонію (№39) на Вінниччині.
  • Які під час перевірки виявили порушення?

Як повідомляє прес-служба уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця, перевірка виявила низку серйозних порушень.

На момент перевірки в установі перебувало 274 ув'язнених. З ними провели бесіди. До позитивних моментів в установі можна віднести:

Відео дня
  1. Дотримана норма площі для засуджених осіб у звичайних житлових приміщеннях.
  2. У виробничих майстернях засуджені забезпечені засобами індивідуального захисту, є куток з охорони праці.
  3. Проведений ремонт камери ПКТ, приміщення видачі готових страв їдальні.

Серед недоліків: 

  • Не забезпечується норма площі в камерах для засуджених до довічного позбавлення волі, яка в окремих випадках менша 4 квадратних метрів;
  • Порушуються правила санітарії та гігієни в деяких приміщеннях і санітарних вузлах, засуджені не забезпечені належними побутовими умовами;
  • Порушується право засуджених на працю та захист від експлуатації;
  • Порушується право засуджених на контакт із зовнішнім світом, оскільки належним чином не забезпечена можливість надсилання електронних звернень.

Особливе занепокоєння викликає питання питної води для ув'язнених, інформує далі Офіс омбудсмена. Незважаючи на те, що установа має результати гігієнічного та мікробіологічного дослідження води, представники групи отримали численні скарги від ув'язнених на те, що вони не можуть пити воду через її якість та забруднення.

Для того, щоб усунули виявлені порушення прав і свобод ув’язнених, Секретаріат Уповноваженого скерує до компетентних органів відповідні акти реагування.

 

Читайте також:

У теплицях та готельному комплексі, куди впали уламки збитих «Калібрів», постраждали п'ятеро людей

Ворог атакував БпЛА та крилатими ракетами. Генштаб про 518-й день повномасштабної війни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Vetal Vetalson

    Читаю коменти і розумію, яке все ж таки " духовно збагаченне" більшість так званого українського суспільства..... Цікаво, а хоч хтось раз дивився офіційну статистику міжнародних організацій, про кількість незаконно засуджених в Україні? І це суха статистика, а реальні цифри більші в рази. Я не кажу про те, що всі хто в неволі, це тільки " невинні", " по фальсикованим вирокам" і.т.д, ні я не про це, я про те, що якби в нашій країні працювала європейська судова система, такий же кримінальний кодекс, нормативно правові процеси базувались на людяності і КУ, тоді можливо би таких людей було б набагато менше. Також, дуже розумних, прошу звернути увагу на те, що отримання одного засудженого в Україні, держава платить аж 800 гривень на місяць, а на російського військового орка, всього 10000 гривень на місяць. І дай Боже, щоб ви ніколи не опинилися на місці людини позбавленой волі, тому що в нашій країні, це дуже легко 😉Слава Україні.
  • Ольга Река

    Вони коли скоювали злочини нежаліли людей тих що вбивали знущалися хай дякують що їм залишили життя дали довічне
  • Oleg Petrovich

    А вони підари,коли вчиняли злочин,думали про це?????
  • Єфросинія Поночовна Книш

    Цікавить лише те , де можна урвати ласий кусок.

    Галина Олійник reply Єфросинія Поночовна Книш

    Ви праві!

keyboard_arrow_up