«Зелений прапор дав 20% підтримки на старті» Голова обласного Комітету виборців про підсумки виборів

«Зелений прапор дав 20% підтримки на старті» Голова обласного Комітету виборців про підсумки виборів
  • В Україні, 21 липня, пройшли дочасні парламентські вибори. У ЦВК вже є попередні результати, хто отримає крісла у Верховній Раді.
  • До того ж на Вінниччині найбільшу підтримку отримала пропрезидентська партія «Слуга народу» та кандидати від неї.
  • Які підсумки, на що звертали увагу виборці та чи можливі ще одні «перегони» вже у 2019 році?

У Вінницькому прес-клубі підбивали підсумки виборів до Верховної Ради 9 скликання. Очільник обласного Комітету виборців України Владислав Телень розказав про ситуацію на виборах у Вінниччині та масштабну перемогу «команди Зе».

— Після цих виборів можна вже робити декілька висновків. Більшості політтехнологів потрібно терміново шукати курси підвищення кваліфікації і перед місцевими виборами, щось вигадувати нове. Тому що «сліпе» копіювання кампанії пропрезидентської партії не принесло плодів. Виборці уважно роздивлялися партійну належність кандидатів на дільницях.

І попри те, що всі бюлетені ще не пораховані: по Україні — 67%, по одномандатних округах — 45-50% (РЕЗУЛЬТАТИ ВІД ЦВК), Телень запевнив, що прізвища переможців вже навряд чи зміняться.

Відео дня

— Далі вступає в силу «закон великих чисел». Тобто, результати будуть корелюватися на долі відсотків, не більше. І якщо не буде судових процесів, викриття ймовірних схем фальсифікацій, то переможці по округах та загалом по Україні вже відомі, — каже Владислав Телень.

Тож, у 11-18 округах, з яких складається Вінницька область, переможцями є люди з партії «Слуга народу». 

— Склалося враження, що людина, яка мала «зелений прапор в руках», то вже на старті мала 20% підтримки, — каже Телень.

На деяких округах між собою змагалися кандидати від «команди Зе». Зокрема на окрузі №18.

— Чинний нардеп (Руслан Демчак) сконцентрувався на боротьбі з Григорієм Калетніком. Проводив «бій з тінню», але головного суперника не побачив, який у результаті й отримав найбільшу підтримку (ймовірно, це Олег Мейдич, що є переможцем на окрузі №18 - авт.), — каже Владислав Телень.

Журналісти питали й про те чи впливало на виборців те, що політики перед перегонами за крісла міняли свої партії.

— Наша політична культура не передбачає васальну залежність, тому люди часто змінюють табори. Для прикладу, Ірина Борзова, Геннадій Вацак, Лариса Білозір (раніше були в БПП, а на цих виборах пішли від «СН» - авт.) — вони й так були відомі, активно працювали на своїх округах. Вважаю, що «перефарбування» політиків на цих виборах для виборців не були важливими.

При тому як стало відомо, нинішня влада бажає провести ще й дострокові місцеві вибори. Хоча невдовзі й відмовилися від цієї ініціативи. Але все ж, чи можливо провести позачергові вибори у міських та сільських органах влади?

— Якщо цієї осені візьмуться проводити місцеві вибори, то в жовтні 2020 року, за законом, їх також треба проводити. Тобто, новообраних депутатів та голів органів місцевого самоврядування ми оберемо на один рік. Тому доцільності у місцевих виборах у 2019 році я не бачу, — відповів Телень.

До того ж, вперше в історії України у парламенті може бути сформована більшість з однієї партії. За попередніми даними у «Слуги народу» буде 249 крісел. Для ухвали законів потрібно щонайменше 226 голосів.  

— Їм коаліція буде потрібна тільки для того, щоб змінити Конституція, — каже очільник обласного Комітету виборців. — Бо для цього потрібно мати мінімум 301 голос у Верховній Раді.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    Ура, тепер точно знизять комуналку! I зарплати будуть по 4000 євро!

    Next reply Ols Kat

    Закрий одне око... і не мрій одноокий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up