Збирають дрібні шматочки. На місці падіння СУ-27 працюють 20 слідчих з поліції

Збирають дрібні шматочки. На місці падіння СУ-27 працюють 20 слідчих з поліції
  • Крім військових, на місці авіакатастрофи біля села Уланів працює 100 поліцейських.
  • Це слідчі з обласного главку, експерти-вибухотехніки, всі співробітники поліції Хмільника і спецпризначенці.
  • Яку роботу вони виконують там, де впав військовий літак, розказав генерал поліції.

Щойно отримали повідомлення про надзвичайну ситуацію в Хмільницькому районі, одразу ж по тривозі підняли всю тамтешню поліцію і співробітників обласного управління. Про першочергові дії на місці падіння винищувача і те, що роблять зараз його підлеглі біля села Уланів, розповів сьогодні, 18 жовтня, начальник обласної поліції.

За словами Юрія Педоса, одразу поліцейським поставили задачу охороняти місце авіакатастрофи й не допускати до поля, де впав СУ-27, цивільних людей.

— Ми розуміли, що це військовий літак і там можуть бути вибухові пристрої, які ще не здетонували, тому обмежили доступ цивільних людей, дітей, до місця, — сказав генерал. — Боєприпасів не знайшли. Там такі дрібні шматочки, що їх вже, напевне, ніхто не знайде. Тільки великі агрегати залишилися, а все інше… Нажаль. Дуже страшна аварія.

Відео дня

На місце падіння СУ-27, як розказав Юрій Педос, пізніше прибув військовий прокурор, військова комісія і був створений спеціальний штаб.

— Із залученням слідчих Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, це майже 20 чоловік, почали проводили огляд місця події, — розповідає начальник про процес, який досі триває. — Наші слідчі разом з військовими експертами та прокурором оглядають місце, де розбився літак. Вилучають фрагменти літака і фрагменти тіл загиблих пілотів. В подальшому будуть з’ясовувати причину аварії.

Генерал поліції підтвердив інформацію про вже знайдену чорну скриньку. Він сказав, що її вже доправили до Києва. Після розшифровки її вмісту, стане відома причина авіакатастрофи.

А доти, як сказав Юрій Педос, поліцейські слідчі продовжують працювати в полі під селом Уланів. Крім слідчих, за його словами, там працюють далі вибухотенічні експерти, батальйон «Вінниця», вінницький підрозділ спецпризначенння та весь особовий склад Хмільницького підрозділу.

— Близько 100 чоловік особового складу позмінно разом з військовими несуть досі охорону громадського порядку, а слідчі проводять відповідні слідчі дії, — сказав начальник поліції.

Нагадаємо, що СУ-27 з бортовим номером 70 із нез’ясованих причин впав у полі біля села Уланів Хмільницького району близько 17.00 16 жовтня. На борту винищувача, який виконував оглядовий політ в рамках міжнародних навчань «Чисте небо -2018», був екіпаж з двох пілотів. Обидва загинули: український полковник Іван Петренко та американський військовий авіатор Сет «Джетро» Нерінг.




Читайте також:

Чому розбився Су-27? Ймовірні версії падіння військового літака під селом Уланів

Разом з Іваном Петренком розбився на СУ-27 – підполковник Сет «Джетро» Нерінг

Полковник Петренко відводив винищувач від будинків. Про падіння літака біля Уланова

Біля села Уланів впав військовий літак. Інформація з місця: два пілоти розбилися

У небі над Вінницею літатимуть американські літаки. Коли і чому?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • З.А.Глядач

    "Генерал поліції підтвердив інформацію про вже знайдену чорну скриньку. Він сказав, що її вже доправили до Києва. Після розшифровки її вмісту, стане відома причина авіакатастрофи."

    То на якого біса там потрібна ціла купа дармоїдів? Залишки літака потрібно вивезти і дати людям можливість проводити польові роботи.
  • З.А.Глядач

    "там можуть бути вибухові пристрої, які ще не здетонували...— сказав генерал. — Боєприпасів не знайшли."

    Цікаво,а які можуть бути "вибухові пристрої" крім боєприпасів?
  • Задунайский Торонтуй

    Су 27уб в наше время, это как "Илья Муромец" Сикорского в 1944-м году. Или как мессершмитт-109 в  1972-м.

    Ему место давно в музее.
  • Иванов Иван

    Разыскивается Украина. Возраст 26 лет. В феврале 2014 вышла в ЕС и не вернулась. Была одета в вышиванку, желто-голубые кружевные труселя, на голове - кастрюля. Страдает суицидальными наклонностями, галлюцинациями, манией величия, и отсутствием памяти, склонна к клептомании и попрошайничеству. Убедительная просьба! Кто найдет : шлите её нах@ @  подальше и никуда не звоните! Уставшие соседи.

keyboard_arrow_up