Завтра — Міжнародний день планетаріїв: вінничан кличуть на «зіркові спектаклі»

Завтра — Міжнародний день планетаріїв: вінничан кличуть на «зіркові спектаклі»
  • Завтра, 19 березня, у вінницькому планетарії відбудеться дві програми. Перша — сферичне шоу «Небесні механіки» о 12.00. Друга — прем'єра сферичної програми «Відкриття невидимого Всесвіту» о 15.00 та о 17.00.

У вінницькому Планетарії регулярно проводяться сеанси для людей різного віку – дошкільнят, школярів, студентів і дорослих. Це науково-популярні лекції, літературно-мистецькі, казково-пізнавальні, інтерактивно-ігрові програми з астрономії, космонавтики, природознавства, фізики, астрофізики, географії, біології та історії.

 

Зоряна зала Планетарію може використовуватися не тільки для проведення «зіркових спектаклів». Світлове устаткування, мультимедійні проєктор і комп'ютер дають можливість проводити наукові семінари, презентації, концерти, творчі зустрічі, тренінги і майстер-класи.

Відео дня

«В день професійного свята Вінницький планетарій запрошує маленьких дослідників космосу на сферичне шоу «Небесні механіки» о 12.00. А на дорослих чекає прем'єра сферичної програми «Відкриття невидимого Всесвіту» о 15.00 та о 17.00. Також на усіх охочих чекає неймовірний бестселер «Жива мелодія саксофона під зоряним небом», — каже провідний лектор планетарію Ганна Таранушко.

Довідка:

  • У Вінницькому планетарії стартувала нова бонусна космічна програма. Відвідувачі можуть роздивитися макети космічних апаратів, глобусів, телескопу та дізнатися більше про розвиток космонавтики.
  • У закладі пропонують сеанси як для малечі, що відбуваються у вигляді анімаційних програм, так і для старшокласників та дорослих. Кожна програма супроводжується мандрівкою зоряним небом. А наприкінці сеанс традиційно завершується спогляданням сходу Сонця над Вінницею — символічною зустріччю нового дня.

 

Читайте також:

«Квітка», «Маруся Чурай» та інші: репертуар театру імені Садовського на лютий

Зорепади Оріона та Дракона: де і коли можна буде побачити вінничанам

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up