Затоплена Вишенька. Прорив труби біля Лісопарку (Головне)

Затоплена Вишенька. Прорив труби біля Лісопарку (Головне)
  • З самого ранку на Вишенці і біля Лісопарку трапився транспортний колапс. Причина — прорив труби
  • Як результат — на Максимовича потоп, авто в пробках, потрійне ДТП
  • Комунальники займаються ліквідацією аварії та обіцяють закінчити до вечора

На День Святого Валентина, о 6:40 для мешканців кількох вулиць навколо Хмельницького шосе, був «сюрприз» — прорвало величезну трубу діаметром 700 міліметрів. На ліквідацію прориву відправили кілька бригад міських служб «Водоканалу», «Вінницької транспортної компанії».

— Перекрили дорогу. До нас телефонують мешканці вулиць 600-річчя, Максимовича, Медведєва, Князів Коріатовичів та кажуть, що в них немає води, — казали «20хвилин» на гарячій лінії вінницької міської ради.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

А в той час, вінничани йшли на роботу пішки. По калюжам, бо на Максимовича утворилася «маленька Венеція».

О 10-й ранку з інспекцією приїхали міські чиновники. Заступник мера Микола Форманюк розказав, що комунальники оперативно налагодили водопостачання по обвідній труби, наразі проблем з водою немає ні в житлових будинках, ні в соціальному секторі мікрорайону.

Але на кількох вулицях проблем з водою не вдалося уникнути.

Що з транспортом

За кілька годин потоп все-таки вдалося приборкати: комунальники прибрали замерзлу воду з дороги та копи відкрили рух по Хмельницькому шосе до повороту на 600-річчя.

Об 11-й години вдалося відновити рух трамваїв в бік залізничного вокзалу. У той час, колії в бік Західного автовокзалу по Хмельницькому шосе досі заблоковані. Біля ринку «Лісопарк» працюють транспортники, які мають відремонтувати колії.

Станом на 12:30 залишається заблокованою ділянка дороги від 600-річчя до проспекту Юності по Хмельницькому шосе.

Поворот на 600-річчя

Нажаль, з ранку, без аварій не обійшлося. На вулиці Максимовича, де утворилася ковзанка, сталося потрійне ДТП.

Як коментують в Управлінні патрульної поліції Вінниці, водій «Ланосу» не впорався з керуванням на слизькій дорозі та врізався в «Жигулі». У свою чергу «ВАЗ» в’їхав в «Опель», що їхав попереду. На щастя, в ДТП ніхто не постраждав.

Що роблять комунальники

Біля колії на Лісопарку, використовуючи спецтехніку, комунальники пробили величезну яму. На погляд, вона глибиною не менше двох-трьох метрів. А на самому дні знаходится «винуватиця» ранкового потопу — 700-міліметрова труба, яку збираються замінити.

— Тут роботи багато! До ночі точно, — казали працівники «Водоканалу».

— А що стало причиною прориву? — питає журналіст.

— Труба дуже стара, зношеність металу, — коротко відповіли комунальники.

Патрульні, що заблокували ділянку дороги також не змогли сказати, коли саме буде відновлений рух.

З 13:30 рух трамваїв в обидві сторони було відновлено. Робочі «Вінницької транспортної компанії» закріпили колію. Також з того часу відкрили дорогу для авто. Але біля Лісопарку машини рухаються по одній смузі.

Заступник мера Микола Форманюк казав, що аварію на водогоні усунуть до вечора.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Daily

    кляті комуняки  що натворили
  • Задунайский Торонтуй

    Скоро 50 лет будет этой трубе...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up