Запрошує навіть тих, з ким «побив горшки». Володимир Козюк відкрив виставки до 50-річного ювілею

Запрошує навіть тих, з ким «побив горшки». Володимир Козюк відкрив виставки до 50-річного ювілею
Художник Володимир Козюк з друзями Людмилою Станіславенко та Костянтином Ревуцьким
  • Сьогодні у Вінниці відбувся цикл виставок, приурочений ювілею знаного вінницького художника Володимира Козюка.

Виставки живопису народний художник України Володимир Козюк презентував одразу на трьох творчих майданчиках міста: у Галереї XXI, у Вінницькому краєзнавчому музеї та у художньому музеї.

Володмир Козюк з родиною

Митець назвав експозиції «Моя душа — це Україна», «Політ до мрій», «Погляд крізь серце» і приурочив їх до свого 50-річного ювілею.

На виставці «Моя душа — це Україна» у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї були представлені 24 роботи за 2020-2022 роки, які знайомлять з дещо несподіваними аспектами його творчості.

Відео дня

Володимир Козюк показав динамічні, насичені за кольором композиції на історичні та теми народного мистецтва України, виконані у співавторстві з митцями Олександром Бритцевим та Євгенією Божко.

До однієї з таких робіт долучилася Івона Малевич, внучата племінниця Казимира Малевича.

На свято до Козюка завітала родина, друзі, колеги і прихильників творчості. Гостям художник розповів про своє становлення та творчий шлях. Знані вінничани діляться враженнями від побаченого.

— Сьогодні я щаслива побувати на виставці у мого друга, надзвичайно талановитої і щирої людини Володимира Козюка, — говорить народна артистка України Ірина Швець. — В абстрактному живописі, у мазках пензля, у фарбах і кольорових поєднаннях розкрився характер і переживання майстра, його любов до України. Я це відчула.

Володимир Козюк та Ірина Швець

— Сьогодні вітаю з ювілеєм мого друга, надзвичайно талановиту людину, яку знають у всьому світі Володимира Козюка, — говорить політик і громадська діячка Людмила Станіславенко. — Людина з сильним характером, незламною вірою та життєвою історією сповненою неймовірними моментами. Він знаходить в собі сили творити навіть у часи коли інші опускають руки. Це не просто картини, це поклик душі, це генетичний код нашої країни, це те що надихає.

— Дякую за шматочок душевного спокою та естетичної насолоди, — каже художник-кераміст Вікторія Ніколаєва. —  Я не дивуюсь його таланту, це те, що треба ще осягнути мені особисто, але завжди захоплююсь сміливістю та свободою, це дуже круто. Володимир Козюк, творіть для цього світу — йому це необхідно.

Оскільки відкриття виставки відбулося у День захисту дітей, художник надав можливість дітям доторкнутись до мистецтва, і маленькі відвідувачі музею домалювали його власну картину.

Війна відобразилася у роботі в кольорах українського прапора, які нанесені поверх пейзажу, з відбитками дитячих долоньок. Майстер клас для діток та колективне створення картини відбулися для благодійного аукціону.

Виставка «Моя душа — це Україна» триватиме до 12 червня 2022 року.

— Запрошую вінничан та гостей міста, — закликає автор виставки Володимир Козюк. — Запрошую усіх друзів, знайомих, та навіть тих, з ким вже давно «побив горшки», сьогодні такий час, що точно не до чвар. 50-літній ювілей — це свято хотів зробити феєричним, не заради пихи, скоріше як звіт. Не вийшло, усі знають чому — війна! Тому радість буде лиш від Перемоги.

Володимир Козюк — художник, фотограф, колекціонер, краєзнавець, меценат. Митець вже багато років стоїть на варті культури, традицій та самобутності українського народу поповнюючи своїми картинами українську спадщину.

Народний художник України — учасник міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних художніх виставок (від 2000 р.) і пленерів (від 2004 р.), автор Міжнародного пленеру «Кращий художник».

 

Читайте також:

Кубок прикрасив стягом України: футболіст Олександр Зінченко вчетверте виграв чемпіонат Англії

Задля підняття духу. Гумористи Батальйону гарного настрою «Поділля» дають благодійні концерти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Корольчук

    ВІТАЮ ВОВА!
  • Виктория павленко

    ВІТАЮ ВОВЧИК!
  • Світлана Басовська

    Вітаю

keyboard_arrow_up