Замостянська-2 стає вулицею кленів. Їх посадять аж 162!

Замостянська-2 стає вулицею кленів. Їх посадять аж 162!
  • Працівники «Вінницязеленбуд» висаджують дерева на другій черзі Замостянської: від стадіону до 45-го заводу.
  • Загалом, тут висадять 251 дерево, більшість з яких — різні типи кленів.
  • Реконструкцію вулиці мають завершити до Дня міста, 14 вересня.

З минулих вихідних робітники з «Вінницязеленбуд» займаються озелененням Замостянської-2. Обабіч центральної алеї насипали ґрунт, підготували лунки та висаджують саджанці. Попри те, що вони почали вчора, але сьогодні, 10 вересня, їхня робота майже завершена!

Уся операція по висадці дерева проходить за кілька хвилин. Жінка бере дерево за стовбур, встромляє у лунку та інші працівниці «Зеленбуду» засипають коріння дерева. Одночасно підливають добриво.

Відео дня

Далі, на поміч приходять чоловіки: встромляють кілки в землю навколо стовбура та прив’язують мотузками, щоб дерево не повалив вітер.

А от минулої осені над посадкою дерев трудилися лише жінки

— А ми і за мужчін, і за женщін, все в одному! Чоловіки просто наш темп не витримують! — сміючись казали тоді жінки.

Заступниця директора з агротехнічних питань «Вінницязеленбуду» Тетяна Прибиш розказала, що на цій ділянці вулиці висадять 251 дерево.

— Найбільше з них, 85 — кленів гостролистих та 83 — робіній псевдоакацій. Є ще кілька десятків кленів сріблястих, червоних та цукрових, — каже Прибиш. — Це дорослі дерева, віком 14-15 років. Висадили старші, оскільки вінничани хочуть затінку, а ці дерева відростять швидше зелену крону.

Червоних, сріблястих, цукрових, гостролистих кленів загалом 162 штуки. Ймовірно, ця вулиця стане найбільшим скупченням кленів у місті. А от чи є гарантії, що всі нові дерева приймуться і будуть тут добре зростати?

— Дивіться, у кожного дерева вже сформована коренева система з контейнером. Це дає 95-99% приживаності. Але це життя і що буде далі — ніхто достеменно не знає. Якщо тут не буде висипатися велика кількість піско-соляної суміші, буде рясний полив та підгодовування фосфатно-калійними та азотними добривами згідно з технологічними картами, то питань не буде ніяких.

Щодо поливу, то на центральній алеї діятиме автоматична система. Уже прокладена мережа, виставляють форсунки для оприскування дерев. На бокових алеях до коріння дерев буде проведена спеціальна трубка для кращого вбирання коренем води, — каже Тетяна Прибиш.

Також заступниця директора «Вінницязеленбуду» поділилася планами озеленення інших вулиць:

— Хочемо цієї осені посадити нові дерева на Соборній. На ділянці від Спасо-Преображенського собору і до ТЦ «Sky Park». Там є молоді дерева, які ми будемо пересаджувати на інші вулиці. 

Нагадаємо, реконструкцію Замостянської-2 мають завершити до Дня міста, 14 вересня. Про фінішні «штрихи»: Реконструкцію Замостянської-2 закінчать через сім днів. Що там є цікавого

Опитування

Чи задоволені реконструкцією Замостянської?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Николай

    Отлично сделали.
    Рагули, которые считают, что город должен был потратить эти деньги на них, могут вернуться к себе в колхоз и продолжать жить в грязи и мусоре, как они привыкли.
    Винница должна быть красивым городом, который не стыдно показать своим гостям.
  • Олексій

    Толку що висадили & гроші списали. А те, що молоді дерева після посадки 3-4 роки поливати потрібно не враховують? Краще б зберегли по максимуму молоді дерева з попередньої висадки.
  • Валентин Вільчин

    Гарно зробили .
  • Sergio Zagon

    почему вечно не довольны ведь для нас это все нет пенсии поднять а жить в гавне не понимаю таких идиотов

    дйлцан reply Sergio Zagon

    тебя тоже мало кто понять может, )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up