За донат виграв 100 тисяч. Щасливчик з Вінниці витратить кошти на лазню для захисників

За донат виграв 100 тисяч. Щасливчик з Вінниці витратить кошти на лазню для захисників
Віталій Павленко (другий праворуч) неодноразово допомагав захисникам
  • В редакцію сайту «20 хвилин» звернувся вінничанин. Він розповів, що за донат виграв 100 тисяч. Чоловік збирається витратити кошти на пересувну лазню для захисників.

Віталій Павленко з першого дня повномасштабного вторгнення відправляв донати на допомогу ЗСУ. Під час чергового такого збору на суму понад 300 мільйонів гривень на морські дрони для захисників банк розігрував чималі суми коштів. Вінничанин долучився і виграв 100 тисяч гривень. Віталій не вірив, що таке може бути.

— Я ніколи не вигравав і не намагався виграти, — розповідає чоловік. — Просто підписувався на різні телеграм-канали, де проводяться збори. Так я чи не щодня закидав по 100, 200 чи 500 гривень, дивлячись, яка сума збору. Максимально намагався допомогти нашим хлопцям-захисникам. Одного разу проводився на збір на 30 морських дронів, який оголосив Монобанк, і я зробив чотири доната. Задонатив навіть не знаючи, що буде розіграш. Потім виявилось, що розігрували сорок призів по 100 тисяч гривень і один приз на мільйон. І раптом на сторінці банку я побачив своє прізвище у списках, що я виграв. Я не повірив, але мені подзвонили і запевнили, що це дійсно так, і за кілька тижнів кошти прийдуть на карту.

Відео дня

Коли Віталій Павленко отримав виграш на картку, вирішив всю суму витратити на потреби захисників. 

— Зараз є дуже велика потреба в пересувних лазнях, щоб комфорт захисникам створювати, — каже чоловік. — Відповідно, я вирішив придбати причіп і купити контейнер, щоб у цю суму вкластися. Причіп прийде днями з Чернігова. Зараз я шукаю зацікавлених, щоб цей контейнер укомплектувати під лазню. Сума потрібна немаленька, адже потрібно ще купити пральні машини, сушки, генератори.

Саме таку пересувну лазню планує укомплектувати і передати захисникам вінничанин

Під час розмови з'ясувалося, що Віталій Павленко — директор вінницької будівельної компаній, яка неодноразово допомагала військовим.

— Наша компанія купила бус на передову, — говорить Павленко. — Також батькові працівниці, який на фронті, відправили 100 тисяч гривень на автомобіль, яких не вистачало. Ще ми перерахували разом зі Стрижавською громадою 250 тисяч на баню, яку теж передали на передову. А в перші дні повномасштабної війни ми всі будматеріали передали з будівництва: пісок, яким наповняли мішки, арматуру на їжаки — все необхідне для формування блокпостів. Загалом я і компанія задонатили коштів для ЗСУ в районі 600-700 тисяч гривень і на цьому не зупиняємося. З першого дня і по сьогодні працюємо на Перемогу, допомагаємо нашим хлопцям.

 

Читайте також:

Втратив око за два тижні під Авдіївкою. Історія вінницького захисника Івана Лавренюка

Ярмарок-фестиваль «Тарасова смачна країна» на підтримку ЗСУ: 27-й ліцей зібрав рекордну суму

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vasyl _ 1987

    Добрий вечір! Вибачте, що не по темі чату, АЛЕ
    Прошу підписати петицію, щоб не забирали чоловіків-доглядальників за 1-ою та 2-ою групою інвалідності. https://petition.president.gov.ua/petition/217788 Поки назбирали всього 4100 підписів, а потрібно 25 000 підписів. Щиро прошу допомогти.

keyboard_arrow_up