З турботою про майбутніх мам: вінничанки організували квітковий соціальний проєкт

З турботою про майбутніх мам: вінничанки організували квітковий соціальний проєкт
  • Відомі вінницькі панянки організували соціальний проєкт «Намисто Магнолій», аби додати барв до найщасливішої миті у житті багатьох жінок. Вони вирішили висадити алею магнолій перед вікнами пологового будинку № 2.
  • А щоб втілити свою ідею в життя, мисткині організували благодійний розпродаж прикрас і аукціон лотів з історією. 
  • Як виникла ідея, що продавали й коли закінчиться проєкт — дізнавайтесь далі з нашого матеріалу. 

 

Каблучки, браслети, підвіски й брошки, каміння усіх можливих кольорів і відтінків, матеріали, які душа забажає, та загалом аксесуари на будь-який смак... Таке різноманіття краси можна було побачити й придбати в середу, 22 вересня,  у креативному просторі «Артинов».

Та продаж цей, зазначимо відразу, був не простим. Усі кошти організаторки вирішили інвестувати у своє сміливу ідею — алею магнолій перед вінками другого пологового. 

Авторками й виконавицями проєкту «Намисто Магнолій» стали талановиті вінничанки: Катерина Калашнікова, Інна Лужецька, Міла Черній, Ліда Бойко та Настя Валявська.  Головною цінністю цього соціального івенту вони називають не тільки гарний ресайклінг, але й силу жіночих вчинків та підтримуюче оточення. 

Відео дня

Організаторки зауважують, що «прикраси — це дієвий спосіб комунікації. Вони промовисті в емоційному спілкуванні, мають характер і власні історії. Вони створюють атмосферу і передають енергетику. Це Рукотворні скарби відображують цінності й прикрашають жінок. Та, в першу чергу, жінок прикрашають вчинки».

І справді, на розпродаж загалом передали близько 400 прикрас майстрині не тільки з Вінниці, але й з інших міст України. А на сам благодійний вечір завітали понад 20 добрих серцем і душею панянок. 

Сміливість творчих ідей

Розпочався благодійний захід із чуттєвого вірша у виконанні вінницької актриси й режисерки Анни Вараниці. Римовані рядки налаштували присутніх на спокійний і піднесений настрій. Настрій творити добро.

— Ідея у мене виникла ще на початку весни, — пригадує Катерина Калашнікова. — У мене дуже багато авторських прикрас і я хотіла зробити благодійний розпродаж, обравши якусь справді добру місію. Щось таке світле й гарне. Якраз у той час Інна Лужецька займалась соціальним проєктом по висадці дерев. То ж... пробігла іскра…

Мисткиня зізнається, що спочатку думали перед пологовим висадити інші дерева, але коли почали досліджувати це питання глибше, зупинились на магноліях.

— Деякі виявились «деревами вдов» (сміється — прим. авт.), а нам це не підходить. То ж до вибору дерев ми підійшли справді свідомо, — продовжує розповідати Катерина. — Магнолії символізують мир, жіночність, добробут — це все нам дуже відгукнулось. І ми почали обирати місце, де їх можна посадити.

Спочатку, за її словами, вибір впав на парк.

— Але потім все трохи змінилось. Навіть не пам’ятаю, як та «фея-магнолія» прилетіла, та ми вирішили, що це буде другий пологовий будинок.  Пішли туди домовлятись, ще раз переконались, що безпосередньо під вінками нічого не росте, узгодили все з адміністрацією та порахували скільки нам потрібно дерев, — переповідає вона хід подій. — Згодом у полі нашого зору з’явилась Міла Черній, яка сказала, що хоче долучитись до проєкту. Вона геній-SMM і всі ці пости, які ви бачили, діло її чарівних рук (пости у соціальних мережах проєкту — прим. авт.). Так і склалась наша трипелюсткова квітка. 

Катерина Калашнікова додає, що повноцінним і «таким чарівним проєкт не був би без ще двох дівчат»: фотографині Ліди Бойко та Насті Валявської, яка зробила весь брендинг.

— Знаєте, ми дуже сильно хвилювалися, бо ще такого ніколи не робили. Ми навіть не знали, як це все зробити, але в нас було дуже велике бажання, — зізнається далі ідейна натхненниця проєкту. — І можна ж все життя боятися і не знати, на що ти здатна, а можна спробувати й відчути натхнення. Насправді творча сміливість складається зі сміливості творчих ідей!

Лоти з історією

Усі прикраси організаторки благодійного заходу розмістили на столах, у красивих скриньках і навіть на маленьких деревцятах. Все для того, щоб кожна відвідувачка могла завчасно роздивитись асортимент і обрати собі щось до душі.

Та перш ніж розпочався безпосередньо продаж прикрас, відбувся невеликий аукціон.

— Коли ми почали збирати прикраси, які поступали до нашого фонду, вже навіть нашою організаторською п’ятіркою почали за деякі лоти сперечатися, — зізнається Міла Черній. — Ми вирішили виставити їх на аукціон, щоб, як мінімум, поторгуватись між собою, а як максимум, залучити до аукціону більшу кількість людей. Ми вибрали лоти, цінність яких значно більша, ніж ціна. Це лоти з історіями. 

Зауважимо, що стартова вартість більшості прикрас починалась із 100-200 гривень, а підіймати ставку можна було на 50 гривень. 

Так серед лотів були, до прикладу, щаслива брошка від Катерини Калашнікової, сережки Міли Черній від київської дизайнерки, брошка «заряджена на материнство» від майстрині Ірини Дядікової, кольє з рибкою відомої гідеси Тані Рибак та метафоричні сережки з мініатюрними ключиками, які арттерапевтка Марія Дитинюк виготовила спеціально для проєкту.

Була серед лотів і унікальна брошка зі старовинною мініатюрною вишивкою від знаної майстрині Олени Попенко. На прикрасі, до слова, квітне ніжна магнолія — дуже символічно.

— Робота, яку я створила, має розмір три на чотири сантиметри й містить у собі п’ять тисяч двісті дев’яносто стібків. Це дуже тонка робота, її можна носити і як брошку, і як кулон — це така класна річ, яка завжди буде нагадувати про добру справу, яку ви зробили, — сказала Олена Попенко. — Взагалі, я свою донечку народила теж навесні, наприкінці квітня. І я пам’ятаю, як була у пологовому будинку й спостерігала, як за вікнами розпускаються дерева. І на перший день, коли донька народилась, у мене під вікнами була галявина з кульбабками, а на другий день ці кульбабки вже стали білими-білими. Тобто, я думаю, що жінки, які перебувають у пологовому, не є байдужими до того, що їх оточує. І коли навесні їх будуть оточувати такі шикарні квіти й символ такої турботи вінницьких жінок про майбутніх мам, то їм буде набагато простіше!

Розпродаж триває

Завершився вечір розпродажем. Жінки обирали з сотень прикрасу особливу й значущу для себе. Хтось на подарунок, хтось на довге особисте користування.

Та якщо ви на захід не потрапили, а до доброї справи долучитись хочете — маємо гарну новину.  Ще протягом двох тижнів можна буде придбати прикраси у соцмережах та в «Артинові».

 

Читайте також:

«Хочу щось по собі залишити»: вінничанка створює унікальні прикраси з мініатюрною вишивкою

Коли творчість лікує душу або Як лялькотерапія допомагає вирішити психоемоційні проблеми

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up