«З поляком у нас була «заруба» Золоту медаль на Європейських іграх виборов важкоатлет з Вінниччини

«З поляком у нас була «заруба» Золоту медаль на Європейських іграх виборов важкоатлет з Вінниччини
Микола Мельничук: -Піднімаю більше кліограмів, ніж мені років
  • Майстер спорту з важкої атлетики Микола Мельничук з Могилева-Подільського повернувся з Італії  із золотою медаллю
  • Виборов перемогу на IV Європейських іграх в Турині
  • А йому вже – 71! 
  • Яскраві враження від перемоги зіпсували італійці
  • «Марків!Марків!» - звучало як докір
  • Як просто нині налаштувати народ однієї країни проти іншої
  • Про італійські враження атлет розповів журналісту RIA.

З Італії Микола Мельничук повернувся сьогодні, 30 липня. Шість тисяч спортсменів з понад 40 країн прибули до Турина. Медалі виборювали у 32-х видах спорту. Каже, це стільки, як на Олімпійських іграх. Періодичність проведення теж співпадає з Олімпіадою - Європейські ігри проходять один раз у чотири роки. 

Для важкоатлетів був свій окремий спорткомплекс.

Шість тисяч спортсменів із понад 40 країн

Мельничук виступав у ваговій категорії 81 кг. Каже, при зважуванні його вага становила 75,2 кг. Вікова категорія – 70+ (чоловікові уже 71 рік).

Відео дня

- За золото боровся з поляком, - розповідає важкоатлет. – Інші учасники нашої категорії не вразили результатами.

За словами співрозмовника, поляк замовив у поштовху вагу штанги 73 кілограми і справився з нею. Наш земляк  - на один кілограм більше, тобто 74 кг, і теж підняв вагу.

Поляк не зміг підняти 76 кг

У наступній вправі польський штангіст додав ще три кілограми. Однак штанга вагою 76 кг йому не підкорилася.

-Я міг уже не виходити на поміст, - говорить Мельничук, бо мав перевагу на один кілограм, завдяки їй став переможцем. Втім,  попросив поставити 77 кілограмів. Саме такий результат зафіксовано у протоколі змагань навпроти мого прізвища.

Мій результат не зарахували

У вправі «ривок» наш важкоатлет підняв вагу 65 кілограмів. Однак судді не зарахували. Каже, знайшли технічну похибку при виконанні вправи. Залишили результат попереднього підходу до штанги – 60 кг. Такий само результат у ривку продемонстрував польський атлет.

У підсумку результат  Мельничука 137 кг у двох вправах, у поляка на чотири кілограми менший.

Ось вона, золота медаль Мельничука з Європейських ігор-2019!

На прапор реагували,  як бик на червоне

На відкриття змагань пан Микола вийшов з прапором нашої держави. Дуже скоро зрозумів, що не треба було цього робити.

-Стільки косих поглядів, стільки докорів на свою адресу, я ще не чув у житті, - говорить чоловік. – Весь час звучало слово «Марків», «Марків!» Як докір! Як вирок! Як просто нині налаштувати людей однієї країни проти іншої.

Починав з бабусиної гирі

Микола Мельничук розповів, що у його бабусі була 16-кілограмова гиря. Каже, вона нею притискала сир, аби вичавити сироватку. Він теж пробував її підняти. Сил не вистачало. Для цього разом з братом гартували м’язи. Нарешті в один з днів пудова залізяка піддалася. Після того бабуся уже просила гирю у внуків. Брати тренувалися з нею то на подвір’ї, то на городі, то на вулицю виносили.

У 1974 році виконав норматив майстра спорту. Брав участь у двох чемпіонатах Європи – в Угорщині і Росії. Перед поїздкою до Італії переміг у своїй ваговій категорії на змаганнях майстрів (віком 30+) у Дніпропетровську. Встановив два рекорди України у своїй віковій категорії.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up