З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка

З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Фото ілюстративне
  • Сьогодні вночі, о 02.04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в багатоквартирному будинку на вулиці Дачній у Вінниці.

На місце події негайно прибули рятувальники. Загоряння виникло в одній із квартир на першому поверсі дев'ятиповерхівки. Площа пожежі склала 5 квадратних метрів. В середині помешкання знаходився власник, якого рятувальники вивели на свіже повітря через вхідні двері.

Бійці ДСНС ліквідували пожежу о 02.26. Вогонь знищив меблі та домашні речі.

— Найімовірнішою причиною загоряння стала необережність під час куріння власником квартири, — кажуть надзвичайники.

Відео дня

До ліквідації пожежі від ДСНС залучалося 9 чоловік особового складу та 3 спецавтомобілі.

Зважаючи на невтішну статистику виникнення побутових пожеж, Головне управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

— Нехтування правилами безпеки призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше. Аналіз пожеж показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають правилами пожежної безпеки, — розповідають у Службі надзвичайних ситуацій. — Найчастішими випадками пожеж у побуті є необережне поводження з вогнем, палінням у ліжку в нетверезому стані, перевантаження електромережі.

У разі виникнення в помешканні полум’я або чути запах диму, горілої ізоляції, потрібно негайно повідомити про це за телефонним номером 101 та покинути приміщення.

 

Читайте також:

У Жмеринському районі сталася смертельна пожежа. Загинула 70-річна жінка

У Вінниці пожежа забрала життя 67-річного чоловіка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up