Ймовірний «диверсант» вийшов на зв'язок із СБУ. Ми також поговорили з ним

Ймовірний «диверсант» вийшов на зв'язок із СБУ. Ми також поговорили з ним
  • Ранком мережею та ЗМІ почала ширитися інформація про розшук чоловіка, який, ймовірно, є членом диверсійно-розвідувальної групи.
  • Хто він? Що про нього говорить СБУ?  Що він розповів нам?

Пізніше від наших джерел в СБУ надійшла інформація про те, що чоловік добровільно здався. Речник управління служби безпеки у Вінницькій області Денис Закаблук підтвердив, що наразі Гнатієнко не перебуває у розшуку і те, що він дійсно сьогодні знаходився в управлінні. 

— Але про його статус: чи він диверсант, чи розвідник, я не можу сказати з упевненістю. Ми перевіряємо цю інформацію, — говорить речник СБУ. 

Водночас ми зв'язалися із Гнатієнком. Телефоном він розповів нам, що перебуває у Вінниці, живе також у нашому місті, винаймає квартиру. На Вінниччину переїхав у 2013 році з Маріуполя. Має машину з реєстрацією Донецької області, що, на його думку, стало однією з причин виникнення підозр у сусідів. 

Відео дня

— Кілька останніх ночей я на ногах, пішов захищати нашу Вітчизну в територіальну оборону. Сьогодні зранку мені надіслали в соціальних мережах повідомлення про розшук. Спочатку я навіть подумав, що це такий розіграш, але виявилося інакше, — розповідає Ігор Гнатієнко. — Я одразу взяв машину і поїхав в обласне управління Служби безпеки України і сказав, що хочу говорити про поширену в мережі інформацію. Мене допитали. Попередня інформація про те, що я потенційний ворог, була з мене знята. Спростування цієї інформації досі немає. 

За словами Гнатієнка, він розуміє, що люди зараз схвильовані і що найменші підстави викликають у людей підозри. Саме сусіди викликали «безпеківців». Працівники Служби безпеки не застали вдома підозрюваного, тому зв’язалися з власником квартири і првоели у ній обшук. 

Серед оприлюднених знахідок: недійсне журналістське посвідчення, посвідчення працівника Держекоінспекції в Донецькій області, спільні фото з втіклим проросійським політиком Віктором Медведчуком, флешки. 

Ігор Гнатієнко пояснює, що фото зроблене в далеких нульових. За його словами, раніше він вів активну громадську діяльність, тому має також чимало інших світлин з політиками: Саакашвілі, Кравчуком, Ющенком тощо. На них, підтверджує він, дійсно може бути символіка комуністичної та соціалістичної партій, які тоді ще не були забороненими. Інформацію з флешок перевірили, посвідченнями не користувався, а залишив як згадку. 

— Не можу звинувачувати наших співгромадян, які виявляють шпигунів і ворогів країни. Не звинувачую наші служби, які оперативно спрацювали, — продовжує Ігор Гнатієнко. — Я чесний громадянин нашої держави, який зі зброєю став на захист нашої країни. Але через поширену інформацію на вулиці мене можуть підстрелити. 

На прохання нашої редакції, Ігор Гнатієнко надіслав світлини зі свого чергування в лавах територіальної оборони.

Якщо побачите підозрілих людей або предмети, прохання звернутися на гарячу лінію СБУ за телефоном:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up