Як у Вінниці святкували День міста 24 роки тому. Архівне відео

Як у Вінниці святкували День міста  24 роки тому. Архівне відео
  • Сьогодні Вінниця відзначає свій День народження. Музей Вінниці опублікував архівне відео, де зафіксовано, як це свято визначали у 1998 році.

24 роки тому Вінниця відзначала свій 635-й рік заснування. Транслював святкування телеканал Селбанго. Саме їх два сюжети опублікував Музей Вінниці.

Дійство відбувалося у вересня 1998 року.

— Перший сюжет — це анонс Дня міста. Тоді вінничанам обіцяли низку творчих і спортивних заходів, які мали відбуватися майже на всіх міських стадіонах і скверах. Головним місцем святкування мав стати Центральний парк, — зазначають у описі до відео. — У сюжеті про сам День міста зазначають, що «заїжджих, особливо почесних гостей не було» і, що «свято влаштували своїми руками». Варто зауважити, що святкування відбувалось у складних економічних умовах, що чітко простежується у інформаційному повідомленні журналістів та коментарях вінничан. Незважаючи на це, перед вами — унікальний відеодокумент епохи 90-х.

Відео дня

Через епідемію коронавірусу у 2020 році, нагадаємо, Вінниця скасувала масове святкування Дня міста. Лише деякі святкові заходи були перенесені в онлайн-формат. 

У 2021 формат святкування розширили і були організовані святкові локації в різних куточках міста. А заключним став грандіозний концерт за участі гуртів Бумбокс, переможців Євробачення гурту — GO-A, та Артема Пивоварова.

У 2022 році через війну майже все святкування пройде онлайн. Для вінничан підготували чимало корисних та розважальних заходів. Детальніше у матеріалі:

Історія Вінниці від заснування до сучасності ви можете прочитати за посиланням.

 

Читайте також:

Вінниця, якою її бачать діти. У школах та садочках запустили творчий флешмоб до Дня міста

Сьогодні Вінниці 659 років. Історія міста від заснування до сучасності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up