Як приготувати український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Як приготувати український борщ: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка
  • Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом справжнього українського борщу. Традиційну страву експерт рекомендує готувати на свинячих ребрах. Але є один секрет.

На підготовку та приготування борщу у вас піде близько півтори години, і Євген Клопотенко впевнений, що ви не пошкодуєте.

Для українського борщу на свинячих ребрах знадобляться такі інгредієнти (на 8-10 порцій):

  • Свинячі ребра — 400-500 г.
  • Буряк — 2 шт.
  • Томат — 2 шт.
  • Корінь селери — 0,25 шт.
  • Капуста — 0,25 качана.
  • Картопля — 3-4 шт.
  • Морква — 1-2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Груша (копчена) — 1-2 шт.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Запашний перець — 3 горошини.
  • Часник — 1 головка.
  • Солодкий перець — 1 шт.
  • Томатний сік — 200 мл.
  • Вершкове масло — 30 г.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Консервована квасоля (за бажанням).
  • Вода — 3 л.
  • Сіль на смак.

Відео дня
v class="video-block">

Покрокове приготування справжнього українського борщу

Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте свинячі ребра протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Корінь селери промийте і наріжте довільними шматками, чистити його не треба. Моркву поріжте такими ж шматками, як і селеру. Запечені ребра перекладіть в каструлю і залийте 3 літрами води, додайте порізані селеру і моркву, половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 30 хвилин.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт у фото від Євгена Клопотенка - фото 443644

Приготуйте засмажку — це серце будь-якого борщу. Візьміть солодкий перець поріжте невеликим кубиком, томати і цибулю (другу половину) поріжте дрібними кубиками.

  • Наріжте перець, томати і цибулю і обсмажте овочі на сковороді з 30 г вершкового масла, поки вони не стануть м'якими.
  • Додайте 200 мл томатного соку і 2 ст. л. томатної пасти, тушкуйте ще 5-7 хвилин.
  • Потім додайте один буряк, натертий на грубій тертці, тушкуйте ще 3-4 хвилини.

З іншого буряка вичавіть сік на соковижималці або просто натріть його на дрібній тертці.

  • Додайте буряк в каструлю, а разом з ним 3 горошини запашного перцю, 2 лаврові листки і сіль на смак.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт у фото від Євгена Клопотенка - фото 443645

Наріжте 3-4 картоплини зручними кубиками і додайте в каструлю. Перекладіть готову засмажку в каструлю з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл і теж додайте в каструлю.

Капусту наріжте і відставте — її варто додавати до борщу в кінці приготування.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт у фото від Євгена Клопотенка - фото 443647

За бажанням можна додати в борщ консервовану квасолю до смаку. Додайте копчені або в'ялені груші. Вони додадуть вашому борщу приємний смак.

  • В кінці приготування додайте в каструлю нашатковану капусту і через 5 хвилин зніміть борщ з плити.

Дайте йому настоятися не менше 30 хвилин. Подавайте борщ зі сметаною і подрібненою зеленню кропу.

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт у фото від Євгена Клопотенка - фото 443648

Як приготувати справжній український борщ: покроковий рецепт у фото від Євгена Клопотенка - фото 443646

 

Читайте також:

 

Алкогольні отруєння, побої та суіцидальні наміри. Кому на свята викликали швидку

Штормовий вітер. На Вінничині оголосили попередження І рівня небезпеки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач68

    Йобен бобен.
    Всі роки бабуся, мама, тепер жінка, варили борщ, а тепер клопотенко розкаже як треба.
    Відколи цей тип злигався з ЗЕленими, відтоді став нецікавий
    В кожному інтерв'ю незабуває нагадувати як він вдячний першій ЗЕледі.

keyboard_arrow_up