Як правильно заводити машину в мороз. Корисні поради водіям

Як правильно заводити машину в мороз. Корисні поради водіям
  • Відомий автогонщик і волонтер Олексій Мочанов розповів, як правильно заводити автомобіль у мороз.
  • Експерт радить українцям не прогрівати свої машини.

За словами Олексія Мочанова, після того, як завели авто і пройшло пару хвилин, можна потихеньку їхати, щоб вона нагрівалася під навантаженням.

«Завели, пару-трійку хвилин обтрусили сніг – і потихеньку поїхали нагрівати під навантаженням весь автомобіль. За ніч охолола вся машина, а не тільки мотор з салоном. Стояти і торохтіти на місці – неефективно. А їхати потім на замерзлій машині, як на прогрітій – це ламати автомобіль і вкорочувати йому термін служби», — зазначив експерт.

Він також дав корисні поради для тих автомобілістів, у яких автоматична коробка передач. Мочанов радить увімкнути режим Drive і утримувати ногу на гальмі, щоб машина постояла в такому положенні 20-30 секунд перед тим, як рушить з місця.

Відео дня

Також він нагадав, щоб водії не забули залити в авто зимовий склоомивач. Це потрібно було ще зробити до початку морозів.

 

 

Читайте також:

Поліцейську Черкашину прооперували невдало… Допоможіть вилікуватись

У цей день вітайте Катерин. Історія, традиції та заборони 7 грудня

«А шість років Вас все влаштовувало?». Як ми рятували родину від сімейного насилля

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Петр Михайлов

    Це sraka  селена!
    Як ото дурень думкою багатіє, так і ти багатієш  думками Кісельова та Солов'їного "помета".Вони ж не скажуть, що указами імператорів ,починаючи з придурка  Петра 1 і до розвалу "совка" душили українську мову заборонами викладання її в школах, видання літератури. Останнім Указом СРСР з метою придушення укр. мови  на 15% була підвищена зарплата тільки вчителям російської мови.Для чого? Більше 300 років страждали українці, але ж мови не втратили. Тепер про газ. А що він є тільки у Путіна, що ми повинні впасти перед ним на коліна? Так що ти і є срака, яка розповсюджує солов'їний "помет"!

    Zesraka Zelena reply Петр Михайлов

    придурушне.я не  знаю  з  якого  ты села.и  з якого ты сала.укр.мова  це  диалект старословянскои .в 80-х кто  говорив на укр.мови вважався  бычьем.вси  говорили на  рос.мови.да и мени  пофиг на яки мови але так сталось  що саме  вы понтеровци-соросятня здали амереврофашистам все.яд.оружие  заводы,самолеты  5 титановых  самолетив  и  22 ядерн.ракеты в  яких був  1 кг.плутония..якбы в  тебе  було б  хоть трохы мозхив само  бы  догадалось .соловьев  на таких  як  ты  баранах  заробив  милионы и катаеця по иропи.чого  же твоя иропа  яка  горою  за украину не заборонила  йому вьзид.в  др.рыми  була латынь потом  з латини пишов суржик диалект  итал.мова. и ничо.живут макароны а  тоби соросятни все не ймеця ну  не  будете  вы  колхозни фашисты  имперцами а  от прислуживати полицаями -да.так як вы прислуживали в ато  в азови.
  • Orange Green

    Читач 56? Скоріше "читач палата #6"
  • 622karol

    Є інструкція експлуатації авто.Там вказано до якої температури програвати двигун.Є інструкції з вказаним часом прогріву перед початком руху.Починати рух на непрогрітому двигуні-скорочувати термін експлуатації двигуна/трансмісії.

    Читач88 reply 622karol

    всегда зимой с утра машину грею.... уже 24 года..... минимум минуты 3...... в сильный мороз - ниже 20 градусов - и до 5 минут.... а потом еду всегда без проблем.... если в мороз погреть машину 30 сек и поехать - может на любом перекрестке в самый неподходящий момент заглохнуть, если не успела прогреться....
  • Руслан Обелець

    Дякую за поради.

keyboard_arrow_up