Як поїхати за кордон без візи? Пояснює Вінницька міграційна служба

Як поїхати за кордон без візи? Пояснює Вінницька міграційна служба
  • Для того, щоб зробити біометричний паспорт, потрібно звернутися у Міграційну службу лише з копією свого ідентифікаційного коду та внутрішнім паспортом;
  • Але навіть з новим документом на кордоні вас можуть не пропустити, якщо, наприклад, у вас буде мало грошей
  • Читайте у матеріалі, як зміняться правила виїзду до ЄС, якщо приймуть «безвіз»

Нещодавно, 6 квітня, Європарламент схвалив введення безвізового режиму з Україною. Але для того, щоб українці мали змогу їздити до європейських країн, рішення ще має підтримати Комітет постійних представників та Рада ЄС.

Якщо безвіз таки введуть, ми зможемо подорожувати не тільки до країн ЄС, але й до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. Орієнтовно, якщо не виникне ніяких проблем, безвізовий режим запрацює з 11 червня.

Журналіст 20minut.ua поспілкувався з Анатолієм Кожухарем — представником Міграційної служби у Вінницькій області та дізнався, які документи треба мати, щоб без візи поїхати до ЄС.

Відео дня

Зробити біометричний паспорт

Зараз у відділеннях міграційної служби можна зробити виключно біометричний закордонний паспорт. По документам старого зразку ви не зможете поїхати до ЄС без візи. Вони залишаться дійсними, але візу потрібно буде робити.

Для того, щоб замовити паспорт європейського зразку, потрібно звернутися до відділення служби зі своїм внутрішнім паспортом та копією ідентифікаційного коду. Написати заяву та заплатити за послугу.

Скільки коштує зробити закордонний паспорт?

Терміновий біометричний закордонний паспорт коштує 810 гривень. Вам його виготовлять за тиждень.

Не терміновий — 557 гривень. Його доведеться чекати до 20 робочих днів.

Де ці документи можна замовити?

У будь-якому відділенні міграційної служби. У Вінниці це відділення за адресами:

  • вулиця Івана Миколайчука, 19;

  • вулиця Київська, 31;

  • вулиця Олександра Довженка, 73;

  • Замостянське відділення Прозорого офісу;

  • Відділення міграційної служби у районних центрах

Які документи треба мати з собою для поїздки за кордон?

На кордоні вас можуть «завернути», якщо виявиться, що не маєте чогось із списку нижче:

  • Якщо у вас мало грошей. Зазвичай наявність коштів доводять випискою з банківського рахунку чи пред’явленням готівки у розрахунку 50 євро на добу;

  • Документів про мету поїздки. Це може бути запрошення від родичів, знайомих або, наприклад, на конференцію, бронювання номерів у готелі…

  • Полісу медичного страхування;

  • Полісу ОСАГО (для водіїв)

  • Квитків назад

Можна буде виїхати назавжди?

Українці зможуть перебувати у ЄС без візи по 90 днів кожні півроку у бізнесових, туристичних і сімейних цілях, для навчання, ділових поїздок, участі у виставках, конференціях, тощо.

Для довготривалого перебування там потрібно буде оформлювати довгострокову візу.

Позначка унизу паспорту означає, що документ біометричний

У міграційній службі кажуть, що за останні кілька днів кількість людей, які приходять за новими закордонними паспортами не збільшилася.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Евгений Стариков

    Ничего плохого не вижу, что Украине открыли возможность ездить без виз, жаль что не так много людей может себе это позволить, да и не стоило разрушать свою страну ради экономии 35 евро на визе
  • Задунайский Торонтуй

    Не, это в реале ржака. Лохов разводят, а они скачут и радуются. Апплодируют речам Порошенко и даже Гройсмана (этот ваще улёт).

    Не поняли? Сравниваем. Я еду в Европу:

    1. Никто не спрашивает сколько у меня денег. Действительно, вам какое дело?

    2. Никто не спрашивает цель поездки (на таможне по прибытию могут спросить формально).

    3. Никто не требует страховки (мое дело, хочу стрхуюсь, хочу - нет).

    4. Права - беру международные на всякий разный.

    5. Никто не требует обратный билет.

    Я даже скажу на чем народ будут обувать: цель поездки. Отлупы будут стандартные - "не доказана".
  • Іван Ковальчук

    Поправка: не поліс для водіїв ОСАЦВ (ОСАГО), він і так обов'язковий по Україні, а зелена карта, вартість якої для легковика мінімальним терміном у 15 діб коштує від 700 грн.

    Задунайский Торонтуй reply Іван Ковальчук

    Ага. Укро-эуропэець послушно утирается и обещает вести себя хорошо. Бормочет при этом мантру про окуупацию и агрессоров.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up