Як готується до параду Незалежності дівоча «коробка». Розповідь Олени Гаврилюк з Калинівки

Як готується до параду Незалежності дівоча «коробка». Розповідь Олени Гаврилюк з Калинівки
Олена Гаврилюк другий раз пройде по Хрещатику на параді, нинішнє вбрання подобається більше, бо парадне...
  • Перша репетиція параду до Дня Незалежності відбувається сьогодні, 18 серпня, на Хрещатику у столиці.
  • Серед учасників буде дівоча «коробка», у складі якої наша землячка з Калинівки Олена Гаврилюк.
  • Хто вона, ця дівчина, яка другий раз крокуватиме на параді у Києві?

Олена Гаврилюк  навчається у Військовому інституті національного університету імені Тараса Шевченка у Києві. Опановує професію військового журналіста. У неї батько був кадровим військовим. Схоже, саме цей факт позначився на тому, ким дівчина вирішила стати після школи. Нині батько вже не служить. Донька продовжить військову естафету їхньої родини.

Про свою землячку Олену Гаврилюк розповів редактор Калинівської газети «Прапор Перемоги» Василь Бабій. Розповідь розмістив на сайті КалинівкаCity. Колега каже, що разом з Оленою на параді крокуватиме ще одна їхня землячка. Він мав намір написати про обох дівчат. Втім, одна з них не погодилася на розмову.

Отож, слухаємо пані Олену.

Відео дня

Підйом о четвертій ранку

Щоб пройти маршем декілька хвилин по Хрещатику, учасниці дівочої «коробки» тренувалися понад місяць. Тепер вийшли на Хрещатик. До цього карбували крок на летовищі авіаційного заводу імені Антонова.

Кожен день слухають команду «Кроком руш!..» Заняття тривали по три години.

Допікала спека. Тому організатори вирішили розпочинати день раніше. Вставати доводилося о четвертій ранку. Загалом у дівочій  «коробці» майже 150 учасниць параду. Вони представляють військовий інститут.

На самому початку на тренування допустили журналістів. Вони показали взуття, в якому марширували дівчата.  Читачі, мабуть, пам’ятають скандал, який виник після висвітлення тренування. Учасниці параду були взуті у туфлі на підборах.

Каблучок - три сантиметри

Олена не стала розповідати подробиці тієї історії. Каже, після того скандалу взуття їм змінили. Нині у них зручні туфлі, каблучок три сантиметри, шнурки. Крокувати в такому взутті комфортно, ніби на ногах кросівки.

Змінилися також вимоги до висоти кроку. Раніше, на попередньому параді, ногу доводилося підіймати на 15-20 сантиметрів від землі. Тепер нижче — висота кроку має бути на 10-15 сантиметрів.

Олена вже брала участь у параді, було це у 2018 році. Каже, тоді вони крокували у повсякденних одностроях, взуті були у берці. Тепер у святковий день  30-річчя держави, як і належить, вийдуть у парадній формі.

Подобається парадне вбрання

За словами Олени, це кітель, спідниця, білі рукавички і головний убір.

Наша землячка уже приміряла свій парадний наряд. Зізнається, що їй до вподоби такий одяг. Та й до лиця дівчина військовий однострій. На фотографії видно.

Батьки Олени, родичі, друзі 24 серпня уважно вдивлятимуться в екрани телевізорів. Намагатимуться упізнати серед учасниць дівочої «коробки» знайоме обличчя.

Читайте також:

У кого тепер ключі від неба? У Вінниці представлять нового командувача Повітряних сил
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    панэ  МОРГунов  .усьодня йиду у вашому  тролейбуси.  бо на  бумази вын  города а на  дили ваш и вашои  ГРОЙСманоськои-Домбровськои  мафии,ну и  зоходят ваши церберы  пухли  товстосраки есесовкы-контрилеры.и  от воны причопились  до одниеи бабы. а та начала их проклинати.так  от що я подумав  панэ  МОРГунов ,вона и вас проклинала,не тильуы  церберок и внуки ваши  будуть ибмицилами,тому  що вас  будуть клясти и не  раз. вы и так на нього схожы(на  имбицила). и цина цьому  буде  8 грн.от так вы своих внукив  проклялы за 8 грн.цэ  цина вашои хохлячои-куркульскои  жадности.

keyboard_arrow_up