Як дізнаватись новини, якщо не працює ефірне мовлення: відповідь експертів

Як дізнаватись новини, якщо не працює ефірне мовлення: відповідь експертів
  • Коли немає доступу до телебачення, щоб дізнатися про актуальні події, не варто панікувати. Адже є альтернативні варіанти оповіщення. Читайте далі та дізнайтеся, як слідкувати за новинами, якщо не працюватиме ефірне мовлення.

У Держспецзв'язку поділилися альтернативними варіантами, завдяки яким ви дізнаєтеся новини, якщо не працює телебачення.

 

Заздалегідь знайдіть найближчий Пункт незламності,  якщо у вас повністю зникне інтернет і зв'язок. З 24 листопада, нагадаємо, на Вінниччині облаштували 193 Пункти незламності, де вінничани можуть погрітися та зарядити свої гаджети. 

Відео дня

Усі точки «незламності» нанесені на онлайн-мапу, яка доступна за посиланням: https://u.to/MqF0HA.

Радіо

Можна увімкнути радіоприймач в автомобілі, смартфоні або знайти радіоприймач, який працює від батарейок. Далі шукайте потрібне вам радіо у FM-діапазоні або в АМ-діапазоні.

Зауважте, що на старих приймачах варто шукати на середніх хвилях. Частоти у кожному регіоні відрізняються.

Інтернет-радіо

Користуйтесь цим варіантом лише у випадку фіксованого інтернету. Знайти українське радіомовлення можна на платформі radioplayer.ua, а також на сайті або в застосунках.

Супутник

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем на супутнику Astra 4A.

 

Як дізнаватись новини, якщо не працює ефірне мовлення: відповідь експертів - фото 516680

Офіційні канали влади в телеграмі або в інших соціальних мережах.

Підпишіться на офіційні канали органів державної та місцевої влади, а також сектору безпеки та оборони в телеграмі або в іншій зручній для вас соціальній мережі чи месенджері. Телеграм зможе підвантажувати новини у ваш смартфон навіть в умовах слабкого сигналу.

Обов'язково вимкніть у налаштуваннях месенджера автоматичне завантаження відео та фото і залиште тільки необхідні канали. Так ви знизите навантаження на мережу.

Сайти медіа або сторінки у соціальних мережах.

Відмовтесь від споживання новин у форматі відео на користь текстових форматів.

Читайте тільки офіційні українські медіа і не споживайте контенту з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти не тільки мобільний трафік, а й ваше здоров'я.

Онлайн-платформи.

Дивитись українське телебачення можна на Youtube, на платформах Київстар ТВ, Megogo, Omega TV, а також в застосунку Дія. За відсутності фіксованого інтернету відмовтесь від перегляду телебачення онлайн на будь-яких платформах навіть з мінімальною роздільною здатністю.

Також просимо відмовитись від онлайн-ігор та будь-якого надмірного споживання мобільного трафіку, зайвих дзвінків тощо. Це створює надмірне навантаження на мережі операторів і може призвести до того, що в критичний момент хтось, навіть ви, може залишитися без зв'язку.

5 грудня нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні. У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги.

Також розповідаємо, про шість способів, як зарядити мобільний телефон та що має зробити кожен вінничанин

 

Читайте також.

Зима близько. у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин

Якщо вимкнули світло. Шість способів, як зарядити мобільний телефон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up