Вулицю Льва Толстого пропонують перейменувати на Степана Бандери. ПЕТИЦІЯ

Вулицю Льва Толстого пропонують перейменувати на Степана Бандери. ПЕТИЦІЯ
  • Вчора, 19 жовтня, опублікували петицію під назвою «перейменувати вулицю та провулок Льва Толстого на честь борця за волю України — Степана Бандери». 
  • Станом на 20 жовтня петицію підписали 115 вінничан з 350 необхідних.

Автором петиції є Андрій Вигонюк. Чоловік зазначає, що вшанування постаті Степана Бандери давно назріло.

Цитуємо текст петиції:

«Сьогодні, у час запеклого супротиву та відсічі російському нападу, багато громадян усвідомили важливість спадковості та тяглості українських Визвольних змагань, головним ворогом яких є росія, чи то Московщина, чи більшовицько-радянська росія, чи теперішня нацистська путінська росія.

Відео дня

Постать Степана Бандери деякі «політтехнологи» намагалися подати як локального діяча «Західної України», таким чином протиставляючи його начебто «всій Україні».

Дискусії довкола значимості цієї постаті в національно-визвольній боротьбі завжди були предметом маніпуляцій, антиукраїнської пропаганди росії та внутрішньополітичної боротьби.

Росія століттями намагалася очорнити, дискредитувати та применшити роль українців, які відкрито і збройно виступили і повели за собою українців проти російського імперського поневолення. Згадаймо як цькували московські та комуністичні шовіністи постаті Івана Мазепи, Симона Петлюри та власне Степана Бандери, а їхніх прихильників завжди у зневажливих контекстах називали «мазепинцями», «петлюрівцями» та «бандерівцями».

Однак часи змінюються і українське суспільство демонструє зростання національної свідомості.

Яскравим прикладом таких змін є результати соціологічного опитування, яке проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва з 5 по 12 серпня 2022 року. Так, майже 50% усіх опитаних позитивно оцінюють діяльність Степана Бандери, а ще маже 20% оцінюють його діяльність як позитивно, так і негативно. Окрім того, частина українців, які позитивно оцінюють діяльність Степана Бандери порівняно із 2021 роком зросла на 19%.

Також, упродовж 8-9 жовтня 2022 року соціологічна група «Рейтинг» в межах проекту «Народний ТОП», продовжила дослідження видатних українців усіх часів. За його результатами п’яте місце посів Степан Бандера.

Усе це свідчить про важливість вшанування українських діячів — лідерів Визвольного руху України, символів нашої незалежності та незламності».

Підтримати петицію можна за посиланням.

Таїса Гайда у фейсбук написала: «Де знайти список прекрасних людей Вінницької громади? Та ось тутечки. Він тепер він доступний списком в одному місці. Під петицією про перейменування вулиці Льва Толстого на вулицю Степана Бандери. Там зараз уже більше 60 чудесних людей. А треба не менше 350. То долучайтесь) Бо всі прекрасні люди завжди збираються разом».

Опитування

Ви підтримуєте перейменування вулиці та провулка Льва Толстого на честь борця за волю України — Степана Бандери?

 

Читайте також:

Поради вінничанам, які допоможуть зекономити та зберегти тепло в оселях

Українцям радять готуватися до відключень світла та води — Офіс Президента

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Юлия Подліпська

    А хто такий Андрій Вигонюк????? Я проживаю на цій вулиці і люди дуже обурені такою новою назвою!!!! У нас на сьогоднішній день є мільйони героїв, які віддали свої життя за нашу перемогу!!! Ось їхніми іменами і треба вулиці називати!!!!!!
  • Тетяна Кордонська

    Пропоную назвати вулицю ім'ям героя цієї жорстокої війни. Це буде найкраще !!!

    Віктор Піхур reply Тетяна Кордонська

    Тетяна Кордонська Хто такий Бандера, і яким боком він до Вінниці?
  • alf

    Кому не подобається Бандера - той не вартий бути українцем
  • Aleksandr Martunuyk

    А чому не на Миколи Міхновського?

keyboard_arrow_up