«Востаннє бачив Руслана з букетом ромашок для Юлії» На Донбасі загинув батько двох синів

«Востаннє бачив Руслана з букетом ромашок для Юлії» На Донбасі загинув батько двох синів
Одна з останніх фотографій Руслана Слісаренка. Гранатометник 54-ї окремої механізованої бригади загинув під час обстрілу - осколок влучив у голову
  • Завтра, у середу 20 березня, у Барі прощатимуться з бійцем 54-ї окремої механізованої бригади Русланом Слісаренком
  • Він загинув на позиції, під час обстрілу в голову влучив осколок снаряду
  • Поховають вбитого на кладовищі у селі Іванівці поруч з могилою мами
  • Чому побратими загиблого і волонтери телефонували священику?

 

За інформацією побратимів Руслана, він служив гранатометником.  У той день, суботу 16 березня, ніс службу на позиції біля одного з хуторів Попаснянського району. Незадовго до опівдня бойовики розпочали обстріл. Один з осколків влучив у голову. На час загибелі бійця годинник показував 12.40. У жовтні, 9 числа, йому виповнилося б 38 років.

Руслан проживав у селі Іванівці Барського району, хоча родом з Деражнянського району сусідньої Хмельницької області.

- Слісаренко оселився в нас після одруження, - розповів журналісту 20 хвилин/RIA сільський голова Іванівців Анатолій Колос. – Взяв за дружину Юлію, дівчину з нашого села. Мають двоє дітей. Обоє хлопчики. Назар 2006 року народження, з’явився на світ у день свята 8 Березня. Владислав на рік молодший, дата його народження 24 вересня. Руслан заробляв на життя на заробітках.

Відео дня

У 2016 році Слісаренко підписав контракт з 54-ю окремою механізованою бригадою.

Прикро про це говорити, але так сталося, що подружжя розлучилося. Незважаючи на це, Руслан все одно приходив до дружини і дітей. У Юлії  рано померли батьки. Має двох братів, які працюють у Києві. У Руслана мами теж уже нема. Батько проживає у Деражнянському районі. Часто приїздить в Іванівці. Сумує за внуками. Буває, мати хлопчиків їде в Київ, сини залишаються з дідусем.

-У минулому році випадково зустрів Руслана у Барі, - розповідає сільський голова. – Він купував ромашки на квітковому ринку. Набрав їх  цілий оберемок. Запитав його, для кого стільки квітів? Сказав, що для Юлії.

Це була остання зустріч керівника села з Русланом Слісаренком.

Прощання із  загиблим бійцем розпочнеться о 10-й ранку на центральній площі Бара. Потім труну з тілом доставлять у село Іванівці, що поруч з райцентром.

У сільському храмі Пресвятої Богородиці відбудеться відспівування захисника країни. Про це повідомив журналісту священик отець Георгій.

-До мене приходила дружина Юлія, щоб домовитися про панахиду, телефонували  воїни, з якими Руслан служив, були дзвінки від волонтерів, - каже святий отець.

-Чому дзвонили?

-Запитували, коли розпочнеться процесія, - каже священик. – Приблизно о пів на дванадцяту. Розпочнемо одразу, як тільки доставлять покійного з Бара.

-Місце для поховання вибрали біля могили матері Руслана, - повідомив сільський голова Іванівців. – Разом з дружиною ходили на кладовище, щоб визначитися, де копати могилу. Спочиватиме син поруч з мамою, яка передчасно пішла з життя.

-Серце рветься навпіл від болю, - каже одна з волонтерок. – Коли уявляю, як до труни підходять малі діти і бачать там мертвого батька, хочеться на весь світ кричати: «Зупиніть цю прокляту війну!»

Висловлюємо щирі співчуття синам воїна, їхній матері, батькові, рідним, побратимам Руслана Слісаренка. Нехай пухом буде йому земля, за яку він віддав життя.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Сепар Торонтуй

  • Ганна Коломієць

    ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ГЕРОЮ СЛАВА.
  • Раиса Сираковская

    Вечная и светлая память. Опять потеря, чьей-то горе и боль....
  • Kseniya Medyana

    Вічна світла пам'ять ГЕРОЮ!!! .....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up