Воєнний стан: що потрібно знати українцям

Воєнний стан: що потрібно знати українцям
  • З ранку 24 лютого в Україні запровадили воєнний стан. Усе через напад Росії. Розказуємо, що це означає.

Щодо воєнного стану:

  • Правовий режим воєнного стану потрібен, щоб держава могла повноцінно захищатись. Для цивільних людей – обовʼязково мати із собою документи, бути уважними до офіційної інформації, бути готовими за потреби допомагати військовим, поліцейським, рятувальникам.
  • Воєнний стан передбачає можливість використовувати майно і територію підприємств, громадян, якщо це потрібно для оборони. Також можливе спрямування роботи цивільних обʼєктів для потреб оборони. Але поки цього не відбувається, усім підприємствам та організаціям варто продовжувати працювати заради українців, дбати про своїх працівників, здійснювати забезпечення суспільних потреб у товарах і послугах.
  • Верховна Рада підтримала рішення про введення воєнного стану конституційною більшістю – усі проукраїнські сили обʼєднані. Депутати в Києві, працюватимуть так, як потрібно.
  • Президент і всі керівники держави, військове командування виконують свої завдання. Президент віддав наказ наносити максимальний урон ворогу. Росія має перші показові втрати – рішення Путіна про вторгення принесе його державі тільки біль і проблеми. Президент контактує з представниками провідних держав – ми маємо максимальну підтримку.
  • Це замах на нашу державність і незалежність. Але з нами правда, і своєї свободи ми не віддамо. Це війна проти нашого народу, нашого характеру і нашого майбутнього.
  • Росія наносить удари по військовій та стратегічно важливій інфраструктурі по всій країні. Порушені кордони – з півночі, сходу, а також і адміністративна межа з Кримом. Збройні Сили України наносять удари у відповідь, ворог має втрати.
  • Ситуація тяжка, але її треба сприймати спокійно. Базова мета Росії – це дестабілізація нашої держави, руйнація інституцій та паніка в суспільстві. Знаходитись в аеропортах і на інших обʼєктах інфраструктури, які мають стратегічне значення, небезпечно. Тому для цивільних людей правильно зараз залишатись в рамках свого звичайного життя, допомагати рідним, близьким, колу друзів.
  • Кожен, хто може допомогти обороні і має бойовий досвід, має негайно зʼявитись у відповідні центри комплектації Збройних Сил України. Територіальна оборона виконувати завдання згідно з командами. Слідкуйте за офіційною інформацією.
  • Ми на своїй землі, правда – за нами. Світ повинен відреагувати максимально жорстко на те, що відбувається. Президент і всі наші дипломати зараз забезпечують відповідну комунікацію з партнерами.
Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up