«Вірю, що наше місто буде найтуристичнішим і найсмачнішим». Що відомо про HoReCa. ReStart-2021

«Вірю, що наше місто буде найтуристичнішим і найсмачнішим». Що відомо про HoReCa. ReStart-2021
На фото: Олександр Вешелені, Надія Лисецька, Валерій Сиверчук та Інна Кривешко
  • Бізнес-форум «HoReCa. ReStart» вже є традиційним для Вінниці заходом, під час якого відомі експерти ресторанної галузі діляться своїми професійними секретами та обмінюються важливим досвідом.
  • Цього року подія проходитиме відразу у двох форматах — online та offline, а спікерами будуть найвідоміші й найуспішніші ресторатори України.
  • Хто саме виступатиме на форумі та про що говоритимуть — дізнайтесь далі у нашому матеріалі.

Уже цього четверга, 5 серпня, до Вінниці завітають відомі й успішні представники ресторанної галузі країни, щоб взяти участь у традиційному івенті «HoReCa. ReStart». Бізнес-форум ініціював Business People Club ще у 2018 році, щоб підтримувати малий і середній бізнес, а також сприяти його якісному розвитку.

Цьогоріч ресторатори серед іншого говоритимуть про нові тенденції в умовах Covid-19 у 2021-2022 роках у сфері HoReCa та поділяться успішними бізнес-кейсами й реальними технологіями, які можуть покращити бізнес, збільшити прибуток та впізнаваність закладу у сфері гостинності. 

Детальніше про подію говорили сьогодні, 3 серпня, під час пресконференції. 

Навіщо потрібен бізнес-форум

Зазначимо, що у 2021 році захід пройде в рамках ініціативи COVID-19 Бізнес-клініки проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

— Бізнес-форум «HoReCa. ReStart» відбудеться 5 серпня за підтримки Вінницької міської ради та в рамках проєкту Європейського Союзу «EU4Business», який реалізується в Україні німецькою агенцією GIZ. Вони фактично профінансували організаційні видатки на проведення цього форуму — все для того, щоб підприємці могли взяти для себе корисні новації і тренди у всьому, що стосується розвитку ресторанної сфери, — говорить керівниця Вінницької COVID-19 Бізнес-клініки, президентка Business People Club, організаторка бізнес-форуму «HoReCa. ReStart» Надія Лисецька.  — Цей захід ми проводимо вже четвертий рік поспіль. У перший рік, коли ми проводили бізнес-форум «HoReCa. ReStart», була ідея трохи сколихнути нашу ресторанну сферу. 

За її словами, потрібно було показати рестораторам, як важливо робити ресторани атмосферними й затишними, а гостей запрошувати, ніби до себе додому.

— Щоб до нашого міста хотіли їхати туристи, навіть на вихідні, щоб наше місто запам’ятовувалось на смак, — ділиться Надія Лисецька. — А на смак воно запам’ятовується саме через визначні ресторанчики та кав’ярні, які є в нашому місті. І для того, щоб підняти цю ресторанну культуру, щоб, з одного боку, мотивувати рестораторів робити не звичайні банкетні ресторани, а заклади із цікавими концепціями, а з іншого боку, формувати культуру споживання і культуру сніданків, яку дуже хочеться все ж таки запровадити в нашому місті — ми і проводимо щорічний бізнес-форум «HoReCa. ReStart».

У 2021-му до Вінниці на івент прийдуть надзвичайно професійні спікери.

— Це власники цікавих, концептуальних ресторанів, — інтригує організаторка бізнес-форуму. — Наприклад, Михайло Гросуляк — знаний всіма по своєму закладу в Буковелі «Грибова хата». Це найоригінальніший, напевно, у всій Україні заклад. 

Крім того, 5 серпня говоритимуть про франшизи в ресторанному бізнесі та важливість роботи з командою.

— Фактично, ті люди, які працюють з гостями, — і є обличчям ресторану, — розмірковує  Надія Лисецька. — Тому що гості йдуть на смачну їжу, йдуть до ресторану на якісне обслуговування і на атмосферу закладу. І саме частина персоналу й обслуговування дуже важлива, тому й будемо на форумі спілкуватися про команду й про ефективну роботу з нею.

Президентка Business People Club підіймає завісу на ще одну корисну тему, якої торкнуться ресторатори. 

— До нас приїжджає Тарас Маселко — це керівник «iFest Republik» мережі найвідоміших ресторанів Львову. Про «Криївку», думаю всі чули… Навіть багато туристів з-за кордону нашу країну асоціюють з цими закладами. Тому він буде ділитися досвідом, яким чином вони вибудували цю структуру, де беруть ідеї і з ким вони їх впроваджують, — інтригує Лисецька. — Дуже хочеться, щоб з часом і наше місто запам'ятовувалось через такі гастро-родзинки, через концептуальні місця, куди будуть приїжджати туристи з інших міст та інших країн. І асоціація буде вже не тільки з вінницьким салом, але й з багатьма елементами подільської кухні, яка є насправді дуже важливою, широкою і смачною.

Програма HoReCa. ReStart-2021

Крім вже згаданих Тараса Маселка та Михайла Гросуляка, на «HoReCa. ReStart» виступлять ще 11 експертів. Пропонуємо ознайомитись із програмою заходу. 

Зверніть увагу, що цього року бізнес-форум має комбінований формат (паралельне проведення online і offline у ресторані Mont Blanc).

  • 11.00-11.10 — Можливості Програми «Fit for Partnership with Germany» для HoReCa (Олена Луценко — координаторка  Програми «Fit for Partnership with Germany» в Україні, місто Київ).
  • 11.10-11.20 — Презентація грантової програми/ваучерів для підтримки МСП, які постраждали внаслідок пандемії Covid-19 (Надія Лисецька — керівниця Вінницької COVID-19 Бізнес-клініки, президентка Business People Club, організаторка бізнес-форуму «HoReCa. ReStart», місто Вінниця).
  • 11.20-11.30 — «Коцюбинсьий 220» соціальні ресторани — тренд чи необхідність» (Олена Павлова — ідейна натхненниця «Коцюбинсьий 220», засновниця та керівниця ГО «Клуб подільської кухні», гастро-блогерка, місто Вінниця).
  • 11.30-13.00 — Панельна дискусія «Тренди в HoReCa»: Михайло Гросуляк — ресторатор, засновник мережі закладів харчування «Самогонна Ресторація», власник Фамільної сироварні та масарні в Тернополі, автор патентів на печі для випікання піци, співвласник піцерії «Фламінго», засновник музейної ресторації «Старий млин», засновник «Клубу Галицької кухні» та Тернопільської гільдії рестораторів, місто Тернопіль; Валерій Сиверчук — ресторатор мережі кежуал-ресторанів і кав’ярень («The Factory», «Лезгинка», «Батискаф», «АССА», «Red Zeppelin», «Чорна кішка — білий кіт», крафтової десертної майстерні «Мус-Мус»), власник доставки «Довезунчик», місто Вінниця; Тарас Маселко — PR-директор холдингу емоцій «іFEST», працює одночасно з проєктами ресторанного бізнесу, девелопменту, туризму, рітейлу та мануфактури, організовує івенти від пивної індустрії і до освітніх подій, місто Львів; Андрій Тягун — член асоціації рестораторів України, засновник Ресторації сучасної української кухні «Нова провінція», засновник Бару європейської кухні та крафтового пива «Карабас», активний учасник кращих конгресів ресторанної справи InRestSummerFest`2017-21, InRestWinterFest`2018-21, співзасновник та референт по налаштуванню бізнес-процесів у Центрі медичної косметології, місто Вінниця; Анна Діль — власниця Ресторації Шпігеля, засновниця проєкту «Кулінарна майстерня», ідейна гендиректорка «Діоскурі», керуюча готелем «Південна брама», місто Хмельницький; Інна Кривешко — рестораторка, експертка у сфері HoReCa, засновниця і керівиця ГО «Вінницька асоціація гостинності ХлібСіль», співзасновниця проєкту «Гастрогід Вінниччини», амбасадорка «Вінницького стандарту гостинності», менторка бізнес-спільноти «Board», місто Вінниця; Олександр Вешелені  — директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, місто Вінниця. 
  • 13.00-14.00 — Перерва.
  • 14.00-14.10 — «Хайп — це не вихід» (Андрій Валовий — директор з розвитку та міжнародної співпраці асоціацій кулінарів Західна шеф-група, засновник гастрономічного проєкту «13Шефів», місто Львів).
  • 14.30-15.10 — «Як зарядити команду ресторану на продажі» (Ольга Добровольська — власниця і директорка Консалтингової групи Red Berry, HR, авторка та бізнес-тренерка в сегменті рекрутменту, розвитку та навчання працівників, місто Львів).
  • 15.10-15.40 — «Секрети створення відомих франшиз ресторанного бізнесу» (Роман Кирилович — співвласник однієї із найбільших в Україні франчайзингових компаній «Франч», автор книги «Как создать франшизу и захватить мир» і YouTube-каналу FranchTV, місто Київ).
  • 15.40-16.20 — «Життя ресторану до, під час та після Ковід. Ресторація Шпігеля — кращий ресторан української кухні» (Анна Діль — власниця Ресторації Шпігеля, засновниця проєкту «Кулінарна майстерня», ідейна гендиректорка «Діоскурі», керуюча готелем «Південна брама», місто Хмельницький).
  • 16.20-17.00 — «iFEST від Криївки до холдингу емоцій» (Тарас Маселко — PR-директор холдингу емоцій «іFEST», працює одночасно з проєктами ресторанного бізнесу, девелопменту, туризму, рітейлу та мануфактури, організовує івенти від пивної індустрії і до освітніх подій, місто Львів).

Про що говоритимуть вінницькі спікери

— У четвер я буду говорити, що та криза, яка охопила рестораторів стала з одного боку дійсно перевіркою на виживання, а з іншого боку — це, як і будь-яка криза, нові можливості, — каже ресторатор Валерій Сиверчук. — Дуже змінились вимоги до продукту, який ти даєш ринку, змінились твої підходи, змінилось дуже багато (за час пандемії — прим. авт). Тобто, ці півтора року, коли ми мучимось коронакризою, привели до того, що HoReCa змінилась так, як змінюється приблизно за 10 років, а може й ще швидше.

За його словами, зараз у людей залишилось менше грошей, але при цьому вони не згодні отримувати менше. Теперішніх споживачів вже не влаштовує менший сервіс, менше продуктів, менше гарних смаків. 

— Тому доводиться працювати в двічі більше, щоб бути хоча б тому ж рівні. Щобільше, звільнилось дуже багато ніш, з’явились нові ніші, які, умовно кажучи, ще півтора року тому б не відкрились, — ділиться він спостереженнями. — HoReCa вже не буде такою, як раніше. Зараз ми бачимо тільки легкі обриси того, що з’являється, але воно все-одно вже викристалізувалось і стало ясно, що той хто не зрозумів, що повернення назад вже не буде, залишився на тому ж рівні, де й був (до початку пандемії — прим. авт).

— Я буду ділитися своїми інстайтами, які взяв під час і після карантину, буду розповідати про енергію, яку потрібно мати керівнику для того, щоб підтримувати команду й рухатись уперед і буду брати нову інформацію від колег, — ділиться планами на бізнес-форум член асоціації рестораторів України Андрій Тягун. — Взагалі, я за розвиток, бо в тих, в кого є розвиток — є шалена енергія. І мені дуже приємно показати й донести нашим учасникам, що розвиток — це рушійна сила.

Чоловік додає, що на сьогодні його команда є новаторами в сфері сучасної української кухні в нашому місті. 

— Я за здорову конкуренцію. І конкурентів у нас немає, є колеги, — говорить далі Андрій Тягун. — Перспектива у даному напрямку (сучасна українська кухня — прим. авт.) є дуже великою. Особливо в нас на Вінниччині. Тут потрібно не забувати про традиції, але включати сучасний, креативний підхід.

Серед іншого про вінницьку асоціацію гостинності на форумі розповідатиме експертка у сфері HoReCa Інна Кривешко.

— Задача асоціації, у першу чергу, допомогти рестораторам об’єднатися. Тому що разом легше всі труднощі проходити і зробити цей бізнес успішнішим. Асоціація створена для того, щоб об’єднатися і допомогти одне одному зробити наш бізнес кращим, — говорить вона. — Тому зараз ми працюємо над Вінницьким стандартом гостинності. Він ще не закінчився, у нас ще багато планів, зараз тільки пройшло вручення табличок по вінницькому стандарту, були навчання персоналу й управлінців, далі етап впровадження страв і багато планів на майбутнє саме для того, щоб допомогти рестораторам стати успішнішими.

Інна Кривешко додає, що дуже вірить, що з вінницьким ресторанним бізнесом все буде добре.

—  Я вже бачу зміни й ці зміни на краще. Це справді робиться не так швидко й дійсно постковідна ситуація вплинула на нашу сферу… Але я вірю, що з кожним роком ми будемо все кращі й кращі. І вірю, що наше місто буде найтуристичнішим, найсмачнішим і найкращим, — ділиться очікуваннями рестораторка. — Ми все для цього робимо!

Наостанок слово взяв директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

— Минулий рік зробив дуже багато для консолідації взагалі сфери гостинності у Вінниці та для вибудовування дійсно якісного діалогу між бізнесом (саме цієї сфери) і представниками органів місцевого самоврядування, — зазначив він. — Я сподіваюся, що в майбутньому, крім, звичайно, підтримки таких важливих форумів, майданчиків для нетворкінгу для обміну досвідом, ми зможемо підтримати за моделлю того ж Вінницького стандарту гостинності ті програми, інноваційні й креативні, які націлені на творення креативного туристичного гастропродукту. Впевнений, що Вінниця крокує до статусу однієї з гастростолиць України!

Як стати учасником бізнес-форуму

Реєстрація на бізнес-форум ще відкрита. Зареєструватися можна ТУТ, а всю актуальну інформацію радимо шукати на офіційній facebook-сторінці.

— Захід повністю безкоштовний, крім кейтерингу, — наголошує Надія Лисецька. — Думаю, інформація з форуму буде цікавою не тільки рестораторам, але й усім підприємцям, які працюють у сфері обслуговування, адже на сьогодні усі клієнти стають вибагливішими.

 

Читайте також:

«Мрії збуваються»: соціальний ресторан «Коцюбинський 220» отримав приміщення

Грант на соціальний бізнес: хто переміг у конкурсі «Ти зможеш! Ми допоможемо!»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Коментарі (2)
  • Наталя Вікторівна

    да-да-да-да
  • vikvikt vikt

    я много  раз был в помпеях, в неаполе .там  да  куча кафе.и там економика  держится на туристах.но помпеи   и неаполь это морской город а винниця ?какие у вынницци  туристы  что им смотреть ? цэ  тожэ  морський город нафига в нем столько кафе.где сидят  лоботрясы ,причем с утра.иногда прохожу мимо и противно смотреть.и  бездельники .економику может спасти только  заводы но наших  имбицилов уже ничо не спасет  так низко пасть надо уметь выбраться еще
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:40 Вже з понеділка: вчені розповіли про потужну магнітну бурю на Землі 09:50 Важливе за 26 вересня на 20minut.ua. Найцікавіші новини, які ви могли пропустити 09:05 За добу в Україні на COVID захворіли 3 007 людей. Скільки на Вінниччині? 08:20 Сьогодні відзначають Воздвиження та іменини в Івана. Історія та прикмети 27 вересня Від читача 19:56 Вінничан запрошують на Всесвітній день прибирання 22:00 Важливе за тиждень. ТОП новин від 20 по 27 вересня, які ви могли пропустити 21:32 Новий маршрут «Родове гніздо Достоєвських» відкрито на Вінниччині. Першими екскурсантами стали кияни stars 21:05 Овнам — актив, Рибам — є ризик стати маріонеткою. Гороскоп на тиждень play_circle_filled 20:25 ГРВІ та грип в області. Назвали райони, де найбільше спалахів недуги 19:19 Захист фінансового номера від шахраїв. ТОП 3 порад від кіберполіції 18:20 Перевірили якість води в криницях громадського користування. Результати 17:20 Мерія дозволила добудувати завод, на якому виробляють натуральні цукерки photo_camera 17:01 Шукають вінничанина Олега. Чоловіка підозрюють у крадіжці 16:47 Три протоколи заробив п'яний вінничанин, який намагався втекти від поліції photo_camera 16:22 Дев'ять годин без світла. Кого наступного тижня торкнуться планові відключення? 15:25 «Побачив? Прибери!». На Вишенському озері волонтери збирали сміття photo_camera 15:05 Сортування сміття, скейт парк та необхідність у світлофорах. Огляд петицій тижня 14:02 Хворіє понад дві тисячі людей. Дані про COVID-19 по Вінниці та області 13:13 Стало відомо, за скільки викуплять Льодовий клуб, що в Центральному парку photo_camera 12:21 Життя на вокзалі, смерть заробітчанки та інше важливе за 25 вересня на 20minut.ua
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up