Чому винуватиця п'яного ДТП на Богуна, яка травмувала школяра, лежить в психлікарні?

Чому винуватиця п'яного ДТП на Богуна, яка травмувала школяра, лежить в психлікарні?
  • Днями закінчився термін дії першого запобіжного заходу Наталії Дзісь, яка в кінці травня п'яною на позашляховику збила школяра.
  • Нагадаємо, 13-річний Андрій Тарасюк після важкого травмування під час ДТП переніс кілька складних операцій.
  • А винуватиця, що була за кермом у стані алкогольної коми, одразу ж вийшла під заставу.
  • Ми дізналися, чи їй знову продовжили запобіжний захід та де зараз знаходиться підслідна.

Резонансна аварія, яка потрясла всю країну, сталася в Вінниці, вранці 24 травня на вулиці Івана Богуна. Тоді п'яна водійка на китайському кросовері Haval вилетіла на тротуар зустрічної смуги руху, потім врізалася в ворота приватного будинку. Після цього жінка на позашляховику продовжила рух і в'їхала в огорожу двох домоволодінь, збила на тротуарі школяра Андрія Тарасюка і перекинулася.

Наталія Дзісь після аварії

Винуватиця ДТП на Богуна Наталія Дзісь в автопригоді не постраждала. Експертиза показала, що момент аварії жінка знаходилася в критичному стані сп'яніння (3.3 проміле). Суд Дзісь застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб й визначив заставу — 181 600 гривень. Винуватиця ДТП вже через три дні повернулася з ізолятора додому.

Відео дня
Винуватиця ДТП в судовій залі

Тим часом 13-річного хлопця в критично важкому стані госпіталізували в реанімацію Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

— Перша операція була одразу після аварії, на головному мозку, дуже важка — діставали уламки кісток черепа з мозку, — розповіла журналістці 20minut.ua сестра постраждалого в ДТП хлопчика Марина Тарасюк. — Другу робили на плечі, яке було покалічене — ставили пластину. Третя — складали кістки обличчя.

Постраждалий в аварії в реанімації

Платила за операції та перебування в реанімаційному відділенні Дитячої обласної клінічної лікарні здебільшого сама родина Тарасюків, а також всі небайдужі вінничани, які перераховували фінансову допомогу ріднім потерпілого в аварії хлопчика. 

Андрій Тарасюк після трьох операцій

— Родина винуватиці аварії Наталії Дзісь за весь період перерахувала лише 35 тисяч гривень, кажуть,що поки більше не мають, — говорить адвокатка родини постраждалого Сніжана Чубенко. — Дивно, як за добу знайшли біля 182 тисяч на заставу для жінки, яка лікувалася від алкогольної залежності і двічі вчинила п'яні ДТП, а для дитини — вони не мають. Хоча добре всім відомо, що Дзість — подружжя бізнесменів. На операції вже витрачено понад 200 тисяч гривень. І це ще не все.

На волі ще два місяці

У червні Андрія Тарасюка, якого збила п'яна водійка на Богуна, вже виписали додому. Попри болі в руці і травму голови, хлопець досить жвавий. Днями він відзначив 14-річчя.

З лікуванням ще не закінчено: Андрія чекає ще три поперації. Наступна у вересні — йому ставитимуть пластини замість відсутніх частин розтрощеного в ДТП черепа. Момент аварії Андрій не пам'ятає.

Школяр до аварії 

В той день, 24 травня, ніщо не віщувало біди, хоча ранок в учня сьомого класу не склався із самого початку, розовідають рідні. Зазвичай Андрій Тарасюк ішов до школи разом із друзями, але цього разу однокласниця забула зошит і повернулася додому, а ще один однокласник проспав. У підсумку Андрій вирушив сам...

Андрій з сестрою після лікарні

— Як трапилася аварія, що було до неї: як збирався в школу, йшов вулицею — Андрій нічого цього не пам'ятає, — ділиться сестра Андрія. — Цей день ніби стерли з його пам'яті. Все інше, події і людей, він пам'ятає. Попри те, що з його голови після аварії діставали арматурну сітку. Табель у нас на «відмінно». Днями в День народження Андрія приходили друзі і однокласники його вітати. Це щастя, що ми мали можливість святкувати новий рік його життя…

В липні в Марини Тарасюк мало бути весілля. Поки відклали — грошей немає, все пішло на лікування брата. Дівчина переконана — на все свій час. Поки мріє, щоб, як і до аварії, Андрій знову був першим в навчанні і у спорті.

14-річчя Андрія Тарасюка в компанії друзів

Стосовно винуватиці ДТП на Богуна. Бізнесвумен, мати двох дітей Наталія Дзісь, алкоголь в крові якої в момент аварії перевищував норму в 16 разів, усі ці два місяці знаходилася вдома — їй не дозволено було лише залишати межі міста, вона вільно пересувалася Вінницею. 

Минулоріч Дзісь теж стала винуватицею ДТП, навіть втекла з місця події. А ще — лікувалася від алкозалежності. Попередньо винуватиці аварії загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з забороною водіння на строк від п'яти до восьми років.

Тепер жінкою займаються фахівці в психлікарні. Відтак, запобіжний захід їй продовжили ще на 60 діб.

— Тепер ходять чутки, що Наталія Дзісь вдає з себе психічно хвору, — говорить сестра постраждалого в ДТП хлопчика. — За законом її чекає до восьми років позбавлення волі. Вона, швидше за все, зробить все можливе, аби уникнути покарання.

Наталія Дзісь до аварії

— Суд по справі Наталії Дзісь продовжив запобіжний захід ще на два місяці, — говорить Сніжана Чубенко, адвокат родини Тарасюків. — Наразі жінка знаходиться на стаціонарному лікуванні в психлікарні, проходить ряд експертиз. Триває слідство.

Суд неодмінно буде

— Суд сто відсотків буде. Бо з нашим сином стався дійсно шокуючий випадок, коли жінка за кермом була в стані алкогольної коми, — говорить батько постраждалого хлопця Сергій Тарасюк. — На місці Андрійка могла бути будь-яка інша дитина. Тому ми з дружиною слідкуємо за новинами по нашій справі.

Сім'я Тарасюків розповіла про резонансну аварію в ефірі проекту «Стосується кожного», що на телеканалі Інтер.


 

Читайте також:

Попереду ще три операції. Як почувається після ДТП Андрійко, якого збила п'яна водійка?

«Була у важкому стані алкогольного сп'яніння, 3.3 проміле». Що чекає водійку за ДТП на Богуна?

«Арматурну сітку витягали з голови». Більше про ДТП, де п'яна водійка наїхала на 13-річного Андрія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Tanya Tanysha

    Всеодно гріх хтось перед Богом відбуде ! Так не пройде !
  • Віталій Добржанський

    Ви  (20хв) дійсно тупі? Лежить у псіхішці щоб відмазали від криміналу. Потім продажні лікарі дають заключення що на момент аварії вона мала психічне захворювання - і такий же продажний прокурор відправляє її на, типу, примусове лікування, а не в тюрягу. Потім ці ж продажні лікарі пишуть що вона вже здорова - і УРА вона на волі і без кримінального переслідування і БЕЗ компенсації постраждалому! Підвезіть лікаря до СІЗО!
  • Рома Нагорняк

    Земля ій бетоном
  • Свет Лана Жовнирчук

    Хай з відтіля і не вилазить.

keyboard_arrow_up