«Вінницяобленерго» оштрафували: відповідь енергетиків про несправедливі графіки відключень

«Вінницяобленерго» оштрафували: відповідь енергетиків про несправедливі графіки відключень
  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), перевірила дев’ять операторів систем розподілу електроенергії.
  • Повідомили про те, що НКРЕКП оштрафувало «Вінницяобленерго» на 85 тисяч гривень, а генерального директора підприємства — на 1700 гривень за недотримання справедливих графіків відключень й неналежне інформування споживачів про перерви електропостачання.
  • Сьогодні, 19 січня, «Вінницяобленерго» виклала відповідь та пояснення.

Офіційна інформація щодо штрафу з'явилась на сторінці Вінницяобленерго у фб.

— Повідомляємо, що «Вінницяобленерго» вважає прийняті рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), несправедливими та готове оскаржувати їх у суді. В акті перевірки зазначається, що для забезпечення максимально справедливого розподілу часу відключення споживачів фахівцями складені та погоджені Вінницькою ОВА графіки погодинних відключень. Вони розподілені на три пропорційні черги і повністю відповідають вимогам Міненерго. Черговість відключення черг також дотримується. Зауваження щодо їх введення — відсутні. Отже, комісія підтвердила дотримання АТ «Вінницяобленерго» принципу справедливості відключень споживачів, а не навпаки, — йдеться у повідомленні.

Штраф за порушення

Єдине порушення, на думку НКРЕКП, полягає у наступному:

Відео дня
  • 29 листопада о 05.30 в оперативному журналі Товариства було зроблено запис про відключення першої черги графіку погодинних відключень.
  • Проте на офіційному вебсайті зазначено, що початок відключення цієї черги буде о 06.00, а повідомлення про фактичне відключення опубліковане о 06.07.
  • Це порушує визначене НКРЕКП правило, аби кожні 30 хвилин оновлювалась інформація про час відключення споживачів.

— Ми на 7 хвилин запізнилися з поновленням інформації на сайті, а нас звинувачують у несправедливому розподілі електроенергії, — зазначають у відомстві..

Витяг з акту перевірки виклали:

Передісторія

Через численні скарги споживачів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перевірила дев’ять операторів систем розподілу електроенергії. Трьох операторів систем оштрафували — серед «переможців» опинилося АТ «Вінницяобленерго».

Перевірки виявили, що лише троє з дев’яти операторів систем недотримувались графіків відключень електропостачання споживачам: АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПРАТ «Волиньобленерго».

— Вказані ОСР розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення) нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти, — повідомили в НКРЕКП.

Підприємства, як визначив регулятор, порушили вимоги Закону України «Про ринок електричної енергії», Кодексу систем розподілу та не дотримувались Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії в частині порушення графіків відключень електропостачання споживачам.

 

Читайте також:

Як під час користування генератором уникнути отруєння чадним газом: поради МОЗ

Зима близько. у Мінрегіоні нагадали, що має зробити кожен вінничанин

Якщо вимкнули світло. Шість способів, як зарядити мобільний телефон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (439)
  • Ольга Стрілецька

    Тільки списують все на війну,а собі набивають кишені,знущаються над простими людьми.Ніколи не нажеруться.В жодній країні світу немає такого безладу  як в нас.Немає на них ні законів,ні відповідальності.Роблять що хочуть.
  • вадим юрчук

    Всё просто - за экономию получают не куёвые бабки в виде премий, плюс сраку лизнуть , дескать стараемся ...
  • Next

    На офіційному сайті Вінницяобленерго, у графі КЕРІВНИЦТВО, зникла  і відсутня інформація про керівництво. Мабуть злякались і думають що сховались. Смішно...
  • Александр Пичкур

    Мало!

keyboard_arrow_up