Вінниця закупить військових облігацій ще на 50 мільйонів гривень

Вінниця закупить військових облігацій ще на 50 мільйонів гривень
  • Зробити свій внесок в поразку ворога можна у різний спосіб.
  • Один з них — це купити державні військові облігації.
  • Ці гроші підтримуватимуть Збройні Cили України та забезпечуватимуть наших військових найнеобхіднішим: зброєю, набоями, технікою, їжею та медикаментами.

Відповідне рішення прийняли на сесійному засіданні міської ради 26 січня.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, це вже п'ята за рахунком і перша цьогорічна фінансова донація з початку повномасштабного вторгнення. Відповідно до рішення, на купівлю державних цінних паперів спрямують тимчасово вільні кошти бюджету терміном до одного року.

Відео дня

— Ми продовжуємо підтримувати армію через механізм військових облігацій, адже не всі види обладнання та озброєння в межах Бюджетного кодексу громада може придбати сама. Військові облігації — це цільова підтримка, оскільки направляються тільки на потреби ЗСУ і Сил оборони країни, —  зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У 2022 році Вінницька громада направила через державні цінні папери 400 млн грн, у 2023 році — майже 300 млн грн. Наразі існує більше можливостей самим закуповувати відповідне обладнання, тому на допомогу військовим частинам спрямують ще 50 млн грн.

Нагадаємо, Вінниця була серед перших муніципалітетів, які спрямували кошти на придбання цінних паперів. Загалом, за два роки повномасштабного вторгнення за цим призначенням використали вже близько 700 млн грн.

 

Читайте також:

Збирають на BanderaPower для прикордонників. РЕКВІЗИТИ

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Drey

    Цікаво якщо купити зараз облігацій на 50 лимонів то через рік вони повернуться 58 лимонами.(для прикладу розрахунок виконано по акціях Симферополь на рік/дія).Вони усі повернуться у бюджет?

keyboard_arrow_up