Вінниця прийняла дев’ять компаній з територій, де тривають бойові дії

Вінниця прийняла дев’ять компаній з територій, де тривають бойові дії
  • Свої потужності до Вінницької міської територіальної громади переносять сім підприємств з Маріуполя та по одному з Харкова і Дніпра. Обладнання вже частково перевезено. Вирішуються питання кадрового забезпечення.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі та на сторінці у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов.  

«Важливо, щоб переміщені підприємства почали працювати. Людям потрібна робота. Зважаючи на обставини, сьогодні цінне кожне робоче місце. Адже це надходження до бюджету, які забезпечують життя міста, країни, йдуть на оборону, — каже Сергій Моргунов. — Ми також маємо підтримати людей, які втекли до Вінниці від бомбардувань і обстрілів. А це майже 6 тисяч родин, у багатьох з них є діти».

Вінниці і надалі надаватиме прихисток бізнесу, аби економіка працювала на користь держави.

Відео дня

Також у Вінниці обговорили, як підтримати підприємства, які переміщують свій бізнес із зони бойових дій

Переміщення підприємств із зони активних бойових дій до Вінниці та області, забезпечення підприємств робочою силою та координація зусиль бізнесу та органів місцевого самоврядування щодо релокації таких компаній.

Заступник голови обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький розповів про релокацію підприємств до Вінниччини.

«Станом на сьогодні обласною військовою адміністрацією опрацьовано 46 заявок від підприємств, які бажають розмістити свої потужності на території Вінницької області. Варто зауважити, що кожна область зацікавлена в розширенні бізнесу, незважаючи на військові дії. Ми всі розуміємо, що ніякий іноземний інвестор найближчим часом на нашу територію не прийде, тому всі наші зусилля повинні працювати в тому напрямку, щоб зберегти те, що вже існувало на теренах України. І якщо підприємства мають шанс розміститися на території Вінницької області, то ми разом повинні його супроводжувати та допомагати у всіх питаннях. Наше спільне завдання – залучити якомога більше підприємств до нашого регіону», — сказав Сергій Здітовецький.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up