Вінниця може втратити «Льодовий клуб», де діє каток. Що кажуть батьки хокеїстів і чиновники?

Вінниця може втратити «Льодовий клуб», де діє каток. Що кажуть батьки хокеїстів і чиновники?
Діти чекають початку тренування. Незабаром у них можуть забрати місце для заняття улюбленим спортом
  • Малеча з хокейної команди «Патріот» може втратити єдине місце для тренувань — каток «Льодовий клуб».
  • Власник вирішив продати бізнес та переїхати в інше місто. Але є шанс врятувати хокей у Вінниці. І він залежить від міської влади.

Каток «Льодовий клуб» у Центральному парку — єдине місце у Вінниці, де можуть тренуватися хокеїсти, а ще проводити чемпіонати різного рівня. Тут діє дитячий хокейний клуб «Патріот».

Батьки дітей, які тренуються в цьому клубі забили на сполох, бо інфраструктуру «Льодового клубу» власник збирається продавати. Якщо він це зробить — клуб переїде в інше місто, а Вінниця залишиться без можливості тренувати маленьких хокеїстів.

— Моя дитина займається хокеєм уже другий рік. Дуже буде погано, якщо закриють «Льодовий клуб». Ми хотіли би, щоб дитина продовжувала займатися, тому що хокей – це, у першу чергу здоров’я, — каже Аліна Курінна, мати 6-річного Сергія Курінного, маленького хокеїста. — Завжди прохолодне, вологе повітря - це сприяє тому, що син менше хворіє. Ми тільки за те, щоб залишили ковзанку. У дітей уже набралася та сформувалася команда. З наступного року обіцяли, що вже будуть їздити на змагання.

Відео дня

Чому каток може зникнути?

Проблема полягає в тому, що власник бізнесу та інфраструктури «Льодового клуб» з особистих причин вирішив переїжджати в інше місто. І тепер шукає покупців для обладнання клубу.

— Чутки з приводу продажу катка небезпідставні. Власник «Льодового клубу» зі змушений змінити місце проживання. У зв’язку з тим, що такий бізнес вимагає постійної особистої участі й контролю — стало питання про його продаж, — каже директор клубу Віктор Вівсюк.

Також він додає, що Вінницька міська рада має в цьому бізнесі деяку частку. Відтак, у першу чергу пропозицію про викуп усього «Льодового клубу» направили в мерію. Отже, міська влада може взяти на баланс каток, викупивши частку власника.

Станом на 27 листопада міська рада ще не відреагувала на пропозицію.

— Треба, щоб наші можновладці попрацювали над цим питанням. Я думаю, що гроші знайдуться. Зараз бюджет є й кожен міський голова може це питання вирішити, — вважає Віталій, батько хлопчика, який займається в хокейній команді. — Дітям потрібно розвиватися в цьому виді спорту, наші діти добре проявляють себе тут. Мій син займається вже 5 років.

370 голосів за 3 дні

Батьки дітей-хокеїстів звернулися до міського голови Сергія Моргунова з проханням викупити каток та не залишати місто без льодової арени.

Про це з’явилася електронна петиція, яка за кілька днів набрала понад 370 голосів. Цієї кількості вже достатньо, щоб мерія надала відповідь — чиновники мають встигнути з цим до 9 грудня.

«Якщо відповідний інвестор не знайдеться в нашому місті, то обладнання льодової арени може бути демонтовано й перевезене до іншого регіону. Звертаюсь до Вас, Сергій Анатолійович, з проханням розглянути можливість придбання даного об’єкту органами місцевого самоврядування, для забезпечення соціально-культурних потреб нашої громади», — пише автор петиції Сергій Гуцало.

Що кажуть у міській раді?

Ігор Шутак, директор департаменту комунального майна Вінницької міської ради, розповів, що пропозиція про викуп частки бізнесу справді надійшла в мерію.

Можливість купівлі «Льодового клубу» міська влада розглядає. Але за стіл переговорів із бізнесменами ще не сідали.

— Ми ще не знаємо про яку суму коштів йде мова, — каже Ігор Шутак. — Власник ще не пропонував свою ціну. У нього частка в цьому бізнесі більша, ніж у міста. Будемо радитися, у межах бюджету буде прийняте рішення.

«Замість іграшок — хокейне екіпірування»

Ми побували не тренування маленьких хокеїстів, поспілкувалися з батьками, дітьми та тренером команди.

— Діти з 10-ти років починаються грати, та ще й мають повноцінний графік: близько 30–40 ігор за сезон. Проводяться регулярні виїзди і приходять вболівальники на ігри. У суботу ми грали третій тур Дніпровської хокейної ліги, наприклад. І залишити дітей без ігрової практики – це катастрофа, — каже Олександр Красовський, батько хокеїста. — Із сином ми ходили й на футбол, і на плавання – нічого так не «зайшло». Викотилася дитина на лід – все. Тут очі горять, цю величезну важку сумку сам несе. Просить лише, щоб купили клюшку. Уже іграшки нам не потрібні, замість них — хокейна екіпіровка.

Батьки бачать таку альтернативу – міськрада може взяти в комунальну власність цей об’єкт.

— Якщо місту не потрібен такий каток, то не потрібно тоді говорити, про найкомфортніше місто України, — каже Олександр. — Нам зі Львова навіть заздрять, що в дітей є можливість тренуватися круглий рік.

Старший тренер дитячої хокейної команди «Патріот» Володимир Сачко говорить, що іншого варіанту, як залишитися в нинішньому залі — немає.

— Це єдиний каток у Вінниці, який має роздягальні — необхідну складову для проведення чемпіонату всеукраїнського рівня, — каже Володимир. — І розміри поля дозволяють проводити змагання.

Десятирічний Даня займається хокеєм уже чотири роки. Він воротар. Каже, що в цьому виді спорту відчуває щось таке, чого немає в інших.

— Я два роки грав нападаючим, а потім попросив стати у ворота. Ми скоро їдемо на турнір, то я дуже чекаю гри. Немає такого виду спорту, де може бути легко, — каже хлопчик. — Спочатку для мене було шоком, що я зловив у воротах шайбу. А зараз — це звичне діло.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Natik Natik

    А чому міська влада сама не побудує каток для містян?

    Вадим Ковальчук reply Natik Natik

    Не знаю сколько можно но вокруг строят в основном торговые центры и развлекаловки.хоть один спорт комплекс есть?тренера снимают сами залы в школах,разные подвалы.это не только с хокеем такая проблемма.

    Volodymyr Mayboroda reply Natik Natik

    Natik Natik Можна)))

    Вадим Ковальчук reply Natik Natik

    А потому что властям не интересно то с чего нельзя заработать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up