Вінницькі активісти провели акцію проти роботи магазину із білоруськими цукерками

Вінницькі активісти провели акцію проти роботи магазину із білоруськими цукерками
Охоронник магазину білоруських солодощів
  • Повномасштабна війна триває півтора місяця, а у самісінькому центрі Вінниці відкрито торгують білоруськими товарами.
  • Небайдужі вінничани відреагували на це акцією протесту, але не всім вона сподобалася. На місце приїхала поліція. Чим усе закінчилося?

Днями ми розповідали про магазин цукерок на Соборній, що перед ним вишукувалася черга з охочих придбати товар зі знижкою. Усе б нічого, якби солодощі не були білоруськими. Очікувано, що не всім вінничанам така торгівля прийшлася до смаку, оскільки білорусь, ставши майданчиком для нанесення атак по Україні, також перетворилася на країну-агресорку.

Сьогодні, 12 квітня, близько десяти вінничан провели акцію перед магазином. Поставили навпроти магазину банер з інформацією про наслідки арт- та авіаобстрілів, паралельно намагалися пояснювати охочим придбати цукерки, чому робити це зараз недоцільно, — про це на своїй сторінці пише активістка та очільниця ГО «Автомайдан Вінниччини» Таїсія Гайда. 

За її словами, частина містян зупинялися перед банером, дякували за акцію, присоромлювали тих, хто купує солодощі, виробником яких є посібники кремля. Іншій частині навпаки не подобалася акція, вони висловлювали своє незадоволення та купували товар зі знижкою. 

Відео дня

Охоронник магазину викликав поліцію. На цей виклик, пише активістка, приїхало аж п’ять екіпажів патрульних. Втім, найбільше її вразило інше.

«Мене вразили дві людини. Одна жінка, у якої син на передовій і вона не має від нього звістки, яка стояла з нами. І яка казала, що ті юди за 20% знижки готові продати все. І мешканка Краматорська, яка сказала, що купує цукерки, бо їй треба, бо вона під градами виїхала з міста.

Як вам криваві цукерки на смак? — запитала я її.

На що вона мені крикнула: «А як вам наш Краматорськ?» І потім ще з однією колежанкою почала розповідати, що її діти голодують, тому купує цукерки. Я запропонувала сходити з нею в магазин продуктів, купити їй хліба і ковбаси. Але вона відмовилась і демонстративно, ще з однієї подружкою, повернулась в магазин», — пише Таїсія Гайда у своєму дописі. 

Також активістка пише, що поліціянти перевірили документи магазину і виявили, що там немає відповідних дозволів та сертифікатів та товари. Після цього магазин опечатали. Триває перевірка. 

Читайте також:

«Цукерки з присмаком крові»: вінничани стоять у черзі за білоруськими ласощами

«Можливо, доведеться евакуйовуватися» — вінницькі науковці пояснюють, що може бути у разі хімічної атаки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (322)
  • Ніна Бендовська

    А консерви атб Польське

    Ніна Бендовська reply Ніна Бендовська

    Я не протів Польського,но мені більше до душі наші продукти

    Ніна Бендовська reply Ніна Бендовська

    Bogdana Danilova може у вас було Польське,а у нас небуло,бо коли я щось купляю то дивлюся

    Bogdana Danilova reply Ніна Бендовська

    Ніна Бендовська В АТБ и до войны были польские продукты. Вроде с Польшей не воюем, почему нельзя кушать их консервы?
  • Ніна Бендовська

    Я щось раньше небачила що продавали Беларуське
  • Ніна Бендовська

    Чіпси атб з Беларуси
  • Тамара Петрівна Тишківська

    Нічого смачного в цих цукерках немає. І корисного теж.

keyboard_arrow_up