Вінничанка хоче засудити ветеринарів за смерть 21-річної кішки

Вінничанка хоче засудити ветеринарів за смерть 21-річної кішки
Жінка звинувачує ветеринарів у навмисному вбивстві своєї сіамської киці. Вона наводить довідки на співробітників ветклініки і всі обставини справи нотує у спеціальний зошит. Є результати розтину кішки, у поліції лежить заява на лікарів

До редакції звернулася 41-річна вінничанка Ірина Телегіна. Загинула її кицька. За словами жінки, це було цілеспрямоване вбивство. Лікарка, яку Ірина обвинувачує, каже: до суду – готова, аби довести власну невинуватість і захистити репутацію клініки.

Проблеми після щеплення?

Кішці Айї був 21 рік. Раніше Телегіни думали, що їй 16, максимум – 19. Ірина пояснює: це особлива порода, виведена у Таїланді. Її представники живуть до 35-ти. Жінка розповідає, 22 серпня у ветклініці «На Максимовича» Айї робила щеплення Альона Карічінська. Ірина – у минулому медсестра, тож одразу зрозуміла – щось не так.

Відео дня

– Карічінська брала вакцину з полиці, а Базюк (яка робила щеплення перед цим) – з холодильника. Не знаю, що вона там ввела, – говорить Ірина.

Сама Альона каже, щеплення від сказу не могло дати ускладнень. Вакцини імпортні, якісні.

Але Телегіна говорить, саме після цього візиту самопочуття Айї погіршилося. Її син описує деталі: кицю нудило, вона шкутильгала і ледве доходила до туалету, сеча виходила з кров’ю. Ірина знову звернулася до Карічінської. Та порадила прийти на консультацію та здати біохімічний аналіз крові. Заплатити за це Телегіни не могли.

– Я думала, може це від кормів. Але ні: красуня до цього нормально їла ананаси, банани, печінку і тушонку, – каже жінка.

Восени, коли кошти з’явилися, вони знову завітали у клініку. Їх прийняв Вадим Пархоменко.

– Покрутив-повертів її, нормально не оглянув. Про ниркову недостатність говорив, нібито четверта стадія. Як і Карічінська, порадив біохімію. Вони заодно, аби грошей більше збити. Впевнена, це була змова, – говорить Телегіна.

Жінка у ході розповіді дістає з пакета рецепти на ліки, квитанції, пляшки із медикаментами, шприци. Демонструє пакунок із кормом, яким годувала Айю в останні дні. Ірина зберегла катетор та марлю із залишками крові та шерсті.

– В поліцію і редакцію без вагомих підстав ходити не можна. У мене тут усі чеки, усі речові докази, усе! – каже Ірина.

Крапельниці і розтин

Наприкінці грудня киці прописали крапельниці. 28 числа здійснили першу процедуру. Прокапувань було декілька, їх киця перенесла. Третього січня Айї поставили останню крапельницю. За словами Ірини, вона почала нездорово «дьоргатися». Жінка здійняла галас, але лікарі сказали, що “тут уже все”.

– Ми витратили дві тисячі, щоб вилікувати нашу красуню. А нас обдурили, ще й нагрубіянили! – каже Ірина.

Вдома, уже ввечері, на руках у сина Телегіної киця почала задихатися. Хлопець описує подробиці:

– Вона вмирала з висунутим язиком, великими чорними очима, розширеними зіницями.

Того вечора Айя померла. Телегіни були в розпачі і хотіли, щоб ветеринари відповіли за її смерть. Труп лишили на балконі. Наступного дня Ірина замовила судмедекспертизу. Вартість розтину трупа кішки – 15 гривень. Розтин зробили через день, бо, за словами Ірини, напередодні їй телефонував лікар і попереджав, що киця “ще не подає сигнал, щоб її розтинали”. Через місяць вже був висновок: «Кішка загинула внаслідок захворювання на двосторонню лобулярну пневмонію».

– Ми подали заяву в поліцію щодо вбивства тварини на лікарів Пархоменко і Карічінську. Вони лікували Айїчку неправильно, не від того і халатно. Зневажливо до нас ставилися. Як платівка заїла: нирки-нирки… Розтин показав, що нирки якраз були гарні і рожеві, – говорить Ірина.

– Надія на нову поліцію: вони прекрасно працюють, не те що старі полісмени-хабарники, – додає її син.

Обсяг заяви, яку Ірина занесла у поліцію – 24 сторінки. Жінка каже, свідки в неї є. Зокрема, сусід Абдель. Він араб, вчиться у медуніверситеті. Коли дізнався, що сталося, взяв номер Карічінської і почав телефонувати їй.

– Вона ігнорувала. Кидала трубку. Погрожувала, що поставила прослуховування і подасть в поліцію. Безсовісна, – каже Телегіна.

Ветеринари згодні на суд

Альона Карічінська каже, висновки ветеринарів були правильними, але Ірина не дослухалася до них.

– Вони звернулися 24 листопада. Температура у кицьки була 36,3 при нормі 37,5. Вона була у коматозному стані. Ми рекомендували біохімічний та загальний аналіз крові, а також УЗД. Вони погодилися лише на останнє, – говорить Альона.

– Завдяки УЗД було виявлено сильний метеоризм. Телегіни сказали, що годували кицю горохом – а це суворо заборонено. Повторне УЗД підтвердило наявність каменя у сечовому міхурі. Лише після цього вони погодилися на аналізи крові, – розповідає Карічінська.

Виявилося, окрім нирок, порушена функція підшлункової. Діагноз щодо четвертої стадії ниркової недостатності підтвердився. Щодо останньої крапельниці у важкому стані. На операційному столі в неї зупинилося серце, ветеринари провели реанімацію. Через це Айя живою потрапила додому і дожила до вечора.

– Я продовжила її життя з 24 листопада до кінця грудня. Шкодую лише про одне: прийняла важкохвору тварину, від якої відмовився б кожен лікар. Я не мала права відмовити, бо зобов’язана вести тварину до будь-якого кінця, – говорить Альона Карічінська.

Що стосується причини смерті, нею послугувала справді пневмонія. Але не первинна, а як наслідок тривалого лежання. Адже Айя майже не рухалася ще до того, як потрапила на прокапування. У документації Альона знаходить запис – пнемонія розвинулася “на фоні дистрофічних змін нирок і печінки”.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Удивляет столь любящая хозяйка кици  .столь тщательно собираются чеки особенно от паталогаанатома.И так переживает что названиет врачам с угрозами.
  • Anonymous

    я дуже люблю котів. але це дурдом. 21рік для кота на ананасах мало?



    є одна лікарня у Вінниці, в якій не завадило б цю жінкочку, що подає на суд, обстежити.

    лікарня там, як на електромережу їхати)))))))))))
  • Анонім

    Тихо шифером шурша, крыша едет не спеша
  • Анонім

    Помоєму у  цієї Тєлєгіної  явні ознаки шизофренії. А патологоанатому вона звинувачення висувати часом не буде....?

    Анонім reply Анонім

    Патанатом -- це правильний мужик. Ніхто краще за нього не знається на жінках. ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up