Вінничани зможуть онлайн моніторити якість повітря у місті

Вінничани зможуть онлайн моніторити якість повітря у місті
  • У Вінниці запустять мережу громадського моніторингу повітря. 
  • Усі охочі можуть подати заявку на встановлення станцій у себе за вікном. Як це зробити?

Компанія ЛУН Місто AIR планує встановлювати відповідні прилади у місті на безоплатній основі. Станції розроблені завдяки співпраці з науковцями Київського національного університету імені Шевченка, факультету радіофізики, електроніки та компʼютерних систем.

Директор департаменту економіки і інвестицій міськради Максим Мартьянов розповів, що у вісьмох українських містах вже є такі мережі станцій якості повітря. Йдеться про Київ, Львів, Одесу, Чернівці, Хмельницький, Ужгород, Тернопіль та Івано-Франківськ.

«Дані прилади вимірюють концентрацію наддрібних часток — PM 1, PM 2.5, PM 10, а також температуру, вологість та тиск, — підкреслює Мартьянов. — Завдяки цьому можна збирати інформацію про забрудненість повітря через автомобільні викиди, пожежі тощо».

Відео дня
Усі охочі містяни можуть подати заявку на встановлення станцій у себе за вікном. Для цього необхідно подати заявку за посиланням.

До речі, слідкувати за показниками вінницьких станцій можна буде в реальному часі на інтерактивній карті https://misto.lun.ua/air, а також у Telegram-і, Viber-ботах та мобільному застосунку.

 

Читайте також:

Що робити з річками-«смердючками»? У Вінниці обговорюють проєкт розвитку

До струмка, який впадає в Південний Буг, потрапили каналізаційні стоки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up