Вінничани просять «звільнити» будинки в центрі міста від кондиціонерів

Вінничани просять «звільнити» будинки в центрі міста від кондиціонерів
  • Петиція про «заборону на розміщення тарілок і кондиціонерів» з’явилася 9 вересня
  • Автор просить заборонити встановлювати їх на фасаді будинків у центрі Вінниці
  • Втім, така заборона вже є. Але чи діє?

Нещодавно, вінничанин Ігор Радченко опублікував на сайті міських петицій звернення про «заборону на розміщення тарілок і кондиціонерів»

«Заборонити в центрі міста розміщувати на фасадах будинків кондиціонери, супутникові тарілки, палиці для сушки білизни і т.д.», — пише вінничанин у петиції.

Але така заборона вже є. Виконкомом Вінницької міської ради ще у березні 2016 року був затверджений «Порядок теплової ізоляції та впорядкування розміщення технічних елементів на фасадах житлових будинків в місті Вінниця». Ці правила мали б регулювати, зокрема, монтаж кондиціонерів на фасаді, що виходить на центральну вулицю міста.

Відео дня

Навіть є пункт 3.1.5 «Порядку», який забороняє такий монтаж: «розміщення технічних елементів (пристроїв) на головних фасадах будівель та споруд, які розташовані в межах історичних ареалів міста та магістральних вулиць».

За порушення правил - штраф та примусовий демонтаж, що контролюють міські служби. Зокрема, муніципальна поліція.

- До того, як демонтувати пристрої з фасаду, балансоутримувач має дати припис власнику житла про дотримання умов Порядку у місячний термін. Якщо немає ніяких “зрушень”, то далі приходить з перевіркою Муніципальна поліція. Інспектори подають всі документи на аналіз адміністративної комісії. За її рішенням на власника можна накласти штраф або припис про демонтаж приладу, - повідомили у Муніципальній поліції.

На кольоровому фасаді встановили тарілки та кондиціонери. А на прозорих балконах — сушки з білизною

Чи діє цей порядок? Реальні приклади доводять, що ні. Чотирьохповерхова будівля, в самому центрі міста, на Соборній, 22, (більш відома, як «Дім-веселка» — авт.) після реконструкції «обросла» тарілками та кондиціонерами. Досі їх ніхто так і не зняв.

Зараз петицію підтримують неохоче: лише 13 підписів, а для розгляду міською радою треба не менше 350 підписів. Щоб підтримати звернення «про заборону на встановлення кондиціонерів, тарілок та іншого» залишилося ще 9 днів.

Опитування

Чи треба забороняти встановлювати кондиціонери та тарілки в центрі Вінниці?

Читайте також:

Краса чи комфорт? Оновлений дім на Соборній обріс кондиціонерами

Свободу фасадам? Місцева влада буде боротися з хаотичними вивісками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Yuri Sakhno

    Потрібно буде скасти петицію про звільнення міста від тупорилих кретинів, що скадають дебільні петиції.
  • Анонім

    тарілки і кондиціонери так не псують вигляд міста, як труселя. але про труселя в петиції нічого нема...
  • Анонім

    Запрет от исполкома это конечно интересно, но он ведь обратного действия во времени не имеет. И все кто успел поставить до момента запрета остаются не у дел :) .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up