Свободу фасадам? Місцева влада буде боротися з хаотичними вивісками

Свободу фасадам? Місцева влада буде боротися з хаотичними вивісками
Історична будівля в центрі Вінниці, навпроти мерії. Фасад цього дому обліплений вивісками багатьох магазинів.
  • Від 850 до 1700 гривень можуть заплатити троє підприємців, якщо не замінять хаотичних вивіскок на офіційно затверджені форми.
  • Так почалася у Вінниці боротьба з хаотичними вивісками.
  • Більшість наших читачів "за".

У міськраді ще влітку 2015 року прийняли Положення про встановлення вивісок у місті Вінниця, за яким виробили стандарти для розміщення назв магазинів. Але тільки вчора, 18 квітня, це почали контролювати.

За цим рішенням, вивіски мають гармонійно вписуватись в фасад будівлі, не заважати пішоходам та не відволікати водіїв авто. І також вказали умови, за яких розміщати банери з назвами магазинів заборонено: не вище першого поверху, не допускається перекриття огорож балконів (окрім тих випадків, коли у приватній власності підприємця вся будівля). Та ще не можна закривати назвою магазину аншлаги, номера будинків, тощо.

Приклад, як створювати гарні "обличчя" для магазинів. На Соборній, 79 магазин гармонізує не тільки кольором, але і архітектурною формою з фасадом будівлі

Відео дня

Обстежувати вивіски вінницьких магазинів буде “Муніципальна поліція”. Порушникам зроблять попередження, і якщо, через деякий час, “обличчя” магазину не виправлять, то підприємцю випишуть штраф. Але, як казав начальник “Муніципальної поліції” Василій Гайовик, одразу ж штрафів не буде.

- Треба налагодити спочатку діалог між підприємцем, перед тим, як виписувати протокол, - каже він.

Зараз “ревізія” назв магазинів проходить по магістральним вулицям - Коцюбинського, Соборна, Пирогова, Коріатовичів (колишня Свердлова), Келецька, Хмельницьке шосе, тощо.

В групі Новини Вінниці 20minut.ua ми провели опитування: “Чи треба міняти вивіски магазинів на такі, що пасували б до фасадів будинків?” Більшість з 412 вінничан, а саме 268 людей - відповіли, що потрібно. Відповіли “Ні, мене все влаштовує” 68 містян. А 79 вінничан взагалі не хвилює, те що закріплено на фасаді будинків.

 

Влада тільки говорить, а стає тільки гірше

Віталій Мельник (29), засновник сайту Urban.vn.ua

- Проблема хаотичних вивісок є в багатьох містах України. У Вінниці ще не так погано, як в тому ж Хмельницькому, де банери, дратуюча реклама магазинів на кожному кроці. Найкращий приклад показує Львів. Там як реклама, так і назви магазинів гармонізують з фасадами будинків. Вінницька влада говорить, що почалась робота з впорядкуванням вивісок магазинів, але це пусті балачки. Це можна показати на прикладі аптек, які утворюються в кожному кутку Вінниці. Своєю “ілюмінацією” вони стають схожі на казино, що ввечері засліплює водіїв та пішоходів. Насправді стає тільки гірше.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up