Вінничани масово не платять за опалення: борг складає 150 мільйонів гривень

Вінничани масово не платять за опалення: борг складає 150 мільйонів гривень

Вчора, 20 березня 2019 року, був крайній термін сплати за комунальні послуги. Лише 49% вінничан розрахувалися за опалення та гарячу воду.

Станом на сьогодні, 20 березня, населення заборгувало 148,5 мільйонів гривень за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Про це повідомляє «Вінницяміськтеплоенерго».

А від рівня розрахунку споживачів за послуги залежить рівень розрахунку підприємства з «Нафтогаз України» за спожитий природний газ, який зараз на критичному рівні.

Якщо до 1 квітня «Вінницяміськтеплоенерго» не збільшить рівень розрахунку з «Нафтогаз України», місто може залишитися без послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Відео дня

У підприємстві нагадують про необхідність вчасно сплачувати рахунки за спожиті послуги з  централізованого опалення та гарячого водопостачання! Інакше на боржника чекає ряд санкцій.

Санкції, що загрожують боржникам 

Разом із сумую боргу зростатимуть і штрафні санкції, які потрібно буде  додатково сплатити. Для прикладу, наведемо цифри.

При подачі позовної заяви до суду позивач  (в даному випадку теплопостачальне підприємство) сплачує судовий збір. Після прийняття рішення судом на користь позивача судовий збір стягується з боржника.

Після прийняття судом рішення про стягнення з боржника заборгованості, справа передається в органи державної виконавчої служби (ДВС). Відповідно до Закону України «Про державне провадження» з боржника стягується виконавчий збір – 10% від суми боргу, що підлягає стягненню.

Крім того, боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми.

  • Заборона виїзду та арешт майна: До боржників може бути застосовано заборону виїзду за кордон та накладено арешт на все рухоме та нерухоме майно.
  • Пеня: Законом «Про житлово-комунальні послуги» з 1 травня передбачено пеню за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг. За кожен день затримки з оплатою нараховуватиметься пеня в розмірі 0,01%.  Нарахування пені починатиметься з першого робочого дня після 20 числа (крайній термін сплати за комунальні послуги).
  • Внесення до єдиного реєстру боржників: В Україні діє єдиний реєстр боржників https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors . Якщо Ви не сплачуєте за послуги вчасно та в повному обсязі, то автоматично потрапляєте до даного реєстру.

Неможливість отримати субсидію:

  • якщо ви матимете заборгованість за послуги понад 340 гривень, прострочену більше місяця,  субсидія на новий період 2019-2020 рр. призначатися не буде.

Читайте також: Пеня за день затримки: вінничани заборгували за опалення понад 100 мільйонів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (85)
  • Марія

    ну і шо? нехай вже зараз відключають опалення! а то здирають з нас гроші, а ми форточки відкриваємо щоб не зажаритися. тим більше ще півтори доби, поки система опалення остигне повністю. а там вже і квітень.
  • Tarasyk Lesko

    Если бы Порошенко с Гройсманом не довели страну до такого п...еца , наверное бы заплатили .
    Раньше как-то платили
  • Ксю Кицюня

    Нехай відключай централізоване опалення,користі від нього немає,так само як від ЖЕК

    З.А.Глядач reply Ксю Кицюня

    Мозги собі відключи. Якщо вони в тебе є.
  • Женя Иванов

    с 1 апреля газ по 11 будед, а с первого октября по 14....вот тогда жара начнётся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up