Вінничани біля Вежі прощались з Кузьмою - несли квіти і співали його пісні

Вінничани біля Вежі прощались з Кузьмою - несли квіти і співали його пісні
Кілька сотень вінничан прийшли ввечері, другого лютого, на площу Європейську, щоб вшанувати пам'ять загиблого Андрія Кузьменка. Протягом кількох годин люди змінювали один одного залишаючи біля Вежі запалені лампадки та квіти. Потім молодь заспівала під гітару пісні «Старі фотографії» та «Спи собі сама».

Вечір пам’яті Кузьми Скрябіна у Вінниці розпочався о 19.00 з того, що біля Вежі поставили чорно-біле фото загиблого співака, запалили кілька лампадок та поклали квіти. Згодом сюди з усієї площі почали сходитись люди.

Previous Next

- Прийшов після роботи, бо прочитав в соцмережах, що люди збираються, - розповідає вінничанин Ігор Січкарук. – Про аварію почув зранку. Скрябін мені подобався. Кілька разів бував на його концертах. Навіть залишилось два фото з ним, і дуже радий, що вінничани не злишились байдужі.

Люди приходили до Вежі змінюючи один одного. Стояли мовчки. Залишали лампадки та квіти. Мати загиблого Героя Небесної Сотні Максима Шимка принесла букет білих гвоздик.

Невеличка компанія молоді принесла з собою маленьку гітару і заспівали: «Старі фотографій» та «Спи собі сама».

Інформацію про збір людей на вечір пам’яті Кузьми в соцмережах ініціювала саме редакція 20minut.ua.

- Багато вінничан ділилися інформацією про загиблого Кузьму в соцмережах. Деякі вінничани пропонували влаштувати вечір пам’яті у Вінниці. Тоді прийшла ідея об’єднати всіх людей. Спочатку зробив пост у групі Вконтакті «Новини Вінниці від 20 хвилин» про зустріч біля Вежі. Потім попросив адмінів різних пабліків, таких як «Це Вінниця друже» та «Афіша Вінниці», щоб розмістили мій пост. Так вдалося зібрати людей,- каже журналіст 20 хвилин Вадим Павлов. – Перед тим як йти до Європейської площі, ми з колегами роздрукували портрет Кузьми, помістили його у рамку. А вже о 19 годині поставили портрет Андрія і запалили шість лампадок біля Вежі. Потім вже почали збиратися люди. Через 10 хвилин їх було більше сотні. Малі і дорослі вінничани покладали квіти і запалювали свічки. В багатьох текли сльози. Смерть Кузьми - це неймовірна втрата для всього нашого народу, для всієї України, для нас вінничан. Ми втратили справжнього патріота, на піснях якого виросли. 

Нагадаємо, загиблого Кузьму Скрябіна вшанували акціями пам’яті по всій Україні. Акції відбулись у Кривому Розі, Дніпропетровську, Житомирі, Хмельницькому, Полтаві, Львові, та інших містах.

Читайте також:
Фото і відео із аварії у якій загинув Скрябін
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Мельник Ваня

    а чому раніше ніхто нігде не проінформував? Що буде прощання?
  • Дарья

    Редакція ви молодці, що все організували. Народу дійсно прийшло багато, щоб вшанувати пам"ять Андрія. Він був людиною з великої букви. Нехай земля йому буде пухом. Вічна пам"ять.
  • Сергей Марьянчук

  • Anonymous

    Перепост.Лист Андрія Кузьменка (лідера гурту "Скрябін") до президентів України



    "Панове президенти, є до вас розмова,

    Бо ми давно не чули від вас правдиве слово.

    І може я ніколи б не починав її

    Та скажу вам відверто - причина у війні,

    В яку ви цю країну всі разом погрузили.

    І щоб її не було ви нічого не зробили.

    Невже за стільки років ви достатньо не нажили,

    Щоб заробляти гроші копаючи могили.

    Панове президенти, є до вас питання

    Чому ви всі живете, як голубці в сметані

    Тоді, коли всі люди скидаються солдатам

    Копійками, які ви ще в них не встигли відібрати?

    Чому ви не пошлете на війну своїх синів?

    Ні внуків, ні племінників, самих вас там не видно

    Зате на смерть кидаєте чужих чоловіків

    Скажіть мені, невже це виглядає справедливо

    Чому холоднокровно ви зливаєте країну?

    І у крові своїй ви власну топите дитину.

    Скажіть, будь ласка, чим всі люди в цій країні винні?

    Скажіть ціну, за скільки ви продали Україну?

    Я хочу побажати вам , панове президенти,

    Відчути весь наш біль на собі перше, ніж померти.

    А всім нащадкам вашим - я хочу тільки зла,

    Яке ви всі разом роками готували нам!"



    (с) Кузьма Скрябін
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up