«Вилив отруту на наші голови». Уже восьмеро людей в лікарні, наймолодшому з них 10 років

«Вилив отруту на наші голови». Уже восьмеро людей в лікарні, наймолодшому з них 10 років
-Тепер з городу нічого не зїсиш, ні огірка, ні ягоди, а листя жовтіє на очах, - кажуть у Широкій Греблі
  • Отруєння дорослих і дітей зафіксовано у Широкій Греблі, що біля Хмільника.
  • Їх госпіталізували після того, як фермер з дрона обробив поле.
  • Як все відбувалося, дізнався журналіст «20 хвилин».

Спершу до лікарні у Хмільнику госпіталізували шестеро жителів села Широка Гребля. Це інформація станом на 11 годину 25 липня. Протягом наступної години на стаціонарі опинилися ще дві жінки, одній з яких 25, іншій 59 років. Наймолодшому пацієнту 10 років.

Діти з’їли ягоди лохини і почалося...

У всіх них однакові симптоми отруєння організму. Припускають, що вони отруїлися після того, як фермер обробив поле пестицидами.

Про ситуацію у Широкій Греблі редакцію повідомив один з місцевих жителів. Схвильованим голосом розповів, що його сестра з двома дітьми, хлопчику 12, а дівчинці 15 років, у лікарні. Разом з ними сусідська дівчинка. Чоловік каже, що його дружина також поїхала до лікарів.

Відео дня

Він запитував у сестри, з чого у них все почалося. Каже, діти з’їли ягоди лохини, які зірвали на городі, а через деякий час стали скаржитися, що їм зле. Говорили, що нудить, почалися симптоми блювоти, стала боліти голови.

«Столовий буряк вообще ліг спати»

— На город, хоч, бери, та не дивився, листя жовтіє все більше й більше, —розповідає чоловік. — Огірки, перець, помідори вкрилися плямами. Вважайте, що залишилися без урожаю. Тепер ні городини не з’їси, ні ягід.

—Фермер нікого не попередив про обробіток поля, — розповів «20 хвилин» староста села Широка Гребля Микола Сухий. — Не знали про це ні у міській раді Хмільника, ні у нашому старостаті. Хоча, звісно, мав це зробити, причому письмово. Не було попередження ні письмового, ні усного.

Пан Микола уточнює, що під час обробітку поля з повітря, зачепили частину людських городів. Йдеться про присадибні ділянки біля будинків від вулиці першотравневої до Лісової. Загалом пошкоджено отрутою приблизно вісім гектарів людських городів, додає співрозмовник.

За його словами, листя рослин жовтіє, як кажуть, на очах, овочі вкриті плямами. Найбільше постраждали столові буряки.

—Я вам скажу, що столовий буряк вообще ліг спати, — продовжує співрозмовник.  

Під час нашої телефонної розмови зі старостою села Миколою Сухим уже працювала комісія з Держпродспоживслужби і поліцейські.

Що  кажуть у поліції?

За фактом отруєння жителів Хмільницького району поліцією відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.241 Кримінального кодексу України (Забруднення атмосферного повітря). Про це «20 хвилин» повідомила керівниця відділу комунікації з громадськістю обласної поліції Заріна Маєвська. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

За інформацією поліцейських, до лікарні спершу звернулося шестеро людей, а через годину по тому ще дві жінки. Троє з них неповнолітні.

«Проведеними першочерговими заходами поліцією встановлено, що потерпілі отруїлися пестицидами за місцем свого проживання після обробки фермерським господарством полів, які розташовані поблизу населеного пункту, — йдеться у повідомленні відділу комунікації з громадськістю обласної поліції. — Потерпілим надають допомогу. Загрози їхньому життю немає».

Зв’язатися з фермером, на жаль, не вдалося. Пропонуємо йому зателефонувати до редакції висловитися з приводу ситуації, що сталася у Широкій Греблі.

Читайте також:

«Мабуть, втік з вольєра». Комбайнери у двох місцях зняли відео, як ведмідь біжить полем

У Ладижинське водосховище випустять майже 70 тисяч риби

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Ліля Яковенко

    Немає чого лазити по чужих городах. Він на свому полі покропив.

    Sokolovskyi Yurii reply Ліля Яковенко

    Читай пост уважно і до кінця, тоді роби дурні коментарі!
  • Людмила Лебедь

    Рашистів не треба,один одного знищують,все мало грошей.
  • Галина Сладкова

    Травлять людей, травлять природу, а потім бджілки нападають на людей, тільки не на тих, хто винен.
  • Nadeen Karaban

    А якби повідомив то щось змінилось би 🤦🤦🤦

keyboard_arrow_up