«Мабуть, втік з вольєра». Комбайнери у двох місцях зняли відео, як ведмідь біжить полем

«Мабуть, втік з вольєра». Комбайнери у двох місцях зняли відео, як ведмідь біжить полем
Після двох днів вояжу по полях і лісах на півдні області, ведмідь десь пропав... Фото з Інтернету
  • Загубився слід ведмедя, який два дні бігав на півдні області.
  • Звідки він міг взятися у наших краях?

Про появу бурого ведмедя у наших краях «20 хвилин» розповідали вчора, 21 липня, у матеріалі  «На полях Вінниччини побачили бурого ведмедя. Кажуть, рухається в сторону Вапнярки».

Де він тепер?

Інформацію про клишоногого поширив у Фейсбуці голова Тульчинської райдержадміністрації Олександр Гаврилюк. Він же залишив номер телефону філії Тульчинського лісомисливського господарства — 067-430-84-21, на який слід повідомити про виявлення тварини, вказати точне місце і час, де і коли її бачили.

Відео дня

Станом на 14:00 суботи 22 липня ніхто з мешканців області не повідомляв на вказаний номер інформації про несподіваного «гостя».

Лісівники припускають, що бурий десь заліг на дно. «Набігався по полях, а після того десь заліг відпочити, тут лісів багато».

Слідів лап ведмедя не вдалося встановити. Втім, виявити їх на стерні не просто.

Журналіст «20 хвилин» дізнався, що відео пересування тварини зняли комбайнери. Насправді є два відео. Одне з них зафіксували біля сіл Студена і Дмитрашківка, де ведмідь біг попід лісосмугою край поля. Це територія колишнього Піщанського району. На другому ведмедя «спіймали» в об’єктив камери у селі Сонячне колишнього Крижопільського району. Там він поспішав по свіжій стерні, далі направився на зелене поле і обрав шлях у напрямку села Заболотне цього ж району.

Ведмеді у лісах Вінниччини не водяться, нема їх і в сусідніх регіонах. Дехто з користувачів Інтернету припускає, що тварина могла забігти до нас з невизнаної Придністровської Молдовської Республіки. Область має 50 кілометрів кордону з Придністров’ям.

До речі, у селі Студена працює прикордонний пункт пропуску. Саме на території Студенянської громади бачили ведмедя.

—Мабуть, втік від когось з приватного зоопарку, чи домашнього вольєра, —написав один з користувачів. — Інших варіантів просто не існує. У наших краях  на півдні області нема приватних зоопарків. Можливо, я про це не знаю. Якщо так, виправте інформацію.

Дехто радить доставити «гостя» у реабілітаційний Центр бурих ведмедів, що у Національному природному парку «Синєвир» на Закарпатті. Але спершу треба знайти і спіймати.

—Якщо знов не з’явиться, значить, знов перейшов кордон і повернувся до сусідів, — читаємо у ще одному дописі з Інтернету.

Читайте також:

«У вас тут клондайк для фотографів». 50 років ходить пішки по світу сучасний Сковорода

Дивіться українське: що переглянути на вихідних?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Наталья М.

    Ведмідя так і не знайшли?
  • Tatiana Pryimak

    Бережімо клишоногих!
  • Оксана Дубина

    Нездивуюся ,що скоро в наших річках крокодили і анаконди будуть поливати.
  • Сергій Оберняк

    Хай бігає

keyboard_arrow_up